Biztos munkahelyem van, de kaptam egy (másik) ajánlatot. (beszélgetés)
Döntöttem már szombaton és maradtam a cukiba.
Több szempontot is figyelembe vettem...
Jelen pillanatban úgy érzem ,h nem fogom megbánni...
Ha ez lett volna a nagy álmom,akkor nem várok rá 3 évet,h elkezdjem...
Jó helyem van,tudnék jobbat is,de az még várat magára.:)
Kockázatos a váltás. Tudnod kellene több tényezőt. Ha az ismerősöd elmegy, vajon Hozzád mennének-e az eddigi vendégei? Ugyanolyan színvonalon tudnád-e biztosítani a szolgáltatást, ahogy ő tette?
Ki kell termelned az összes járulékos költségedet, tehát jól gondold át!
Van-e olyan háttered, támogatásod, segítséged annyi időre, amíg esetleg beindul az üzlet, vagy akkor, ha mégsem jön össze, és ismét váltanod kell?
A másik: a mostani helyeden szeretsz dolgozni! A mai világban ez nagy kincs!
Sajnos így messziről csak támpontokat tudunk Neked adni, és Neked kell döntened az ügyben, de ezeket a szempontokat mérlegeld!
amikor nem dolgozol a cukiban, próbaképp ment be a kozmetikába, meglátod mennyire jó vagy nem jó
az biztos, hogy vállalkozni a mai világban nagyon nehéz, rengeteget kell fizetni és ahhoz sokat kell keresni, szóval nem biztos pénz, ha jól megy keresel, ha viszont pangós időszak van akkor nem, de a járulékokat mindig fizetni kell,
szerintem jól gondold meg, ha van mögötted biztos háttér szerintem csak akkor vágj bele,
Nem váltanék,pont azért mert kozmetikus az egyik szakmám.
Ha kijöttél a gyakorlatból vagy benne sem voltál teljesen (rémlik olyan,hogy nem voltál az oktatóddal sem megelégedve,hogy nem úgy tanított,ahogy kellett volna) akkor a vendégek hamar elpártolhatnak.Vállalkozás,járulékok...ha szereted a cukrászdai állásod akkor a biztos pénzt választanám,és nem kezdenék bele megint valami bizonytalanba.Örülnék,hogy végre fix helyem van.
Ő mär csak egy napot van,szombaton.
Juni 1 tol elmegy.
félreértettél
én azt mondom, pár szabadnapon dolgozz a keze alá,meglátod, valójában milyen is ez a meló, kiismered-e magad benne, s akkor könnyebb lesz eldöntened, hogy válts-e vagy sem
Ismerősömnek 100.000 körül maradt,lejött a bejárása kb egy 10.000 meg a bérleti díj plusz anyag költség.De kb 100.000 tiszta volt. Én olyan 80.000 körülre számolnék.
A cukiba durván 100.000 van tisztán.
Gondolkoztam ezen is ,de a cukiba nem en csinalom a beosztást,illetve a kozmetikába,minden 2. Héten hétfőn,illetve minden szerdán nem dolgoznak,ilyenkor én se tudok bemenni.
Ha a kozmetikába csak heti 2 napot vagyok egy héten,az úgy nem éri meg,mert 15 a bérleti díj,5 amit meg pluszba ki kell fizetnem.
8 nap alatt nem termelek annyit,ami miatt megérné ketté szakadnom,mert a cukiba a 13 óra alatt néha pisilni sincs időm.
a cukrászda szabadnapjaidon menj be a kozmetikába és dolgozz az ismerősöd keze alá
majd eldől, mennyire szeretsz bele ebbe amunkába
Sziasztok!
Nagy dilemmába kerültem munkahely váltás miatt.
Tudni kell,h 3 éve elvégeztem egy kozmetikusi iskolát,amiben szerettem is volna dolgozni,de az oktatóm egy seggfej volt , ráadásul iskola idő vége felé volt egy szakításom ami miatt az suli befejezésével nem kezdtem el ebben a szakmában dolgozni.
Másik szakmám eladó,ebben dolgoztam több helyen is ill gyárakban ..de hosszú távú munkahelyem sosem volt.
De most kb 2 hónapja úgy tűnik megtaláltam azt a helyet,ahol szeretek is dolgozni és el is fogadtak. (cukrászdába)
Heti 3-4 napot dolgozok 13 órába 7000ft ért,amiből a bejárás összege lejön.
A lényeg,h ma írt volt oszt.társam,h elmegy abból a szalonból ahol eddig dolgozott és megüresedik a helye.Váltója nincs.
A szalon itt van a falumban,5 percre kocsival.
Bevezetett vendégkör , minimális bérleti díj lenne.
Jól hangzik,de félek.
3 év telt el,csak itthon dolgozgattam,szalonba soha.
Így ,,fix,, fizetésem van,ami nagyjából minden hónapba ugyan annyi.
A kozmetika...az más,lehet új dolgokat csinálni idővel,nem ,,pattog,, senki a fejem felett..úgy osztom az időmet,ahogy én akarom...és nem utolsó sorban talán kibontakozhatnék.
Gyorsan kellene döntenem,de nem tudom..
Tudom senki nem fogja eldönteni helyettem,főleg Ti nem,de tanácsokat...meghallgatnék.:)
További ajánlott fórumok:
- Állásajánlatot kaptam
- Mi legyen szerintetek? Maradjak a biztos, nem olyan jól fizető munkahelyen vagy váltsak (ha esetleg felvesznek) egy jobban fizetőre?
- Ha csak a lakóhelyemtől távol találok munkahelyet, akkor a cég köteles lakhatási lehetőséget biztosítani, és fizetni?
- Szilánkos bokatörésnél ha nincs biztositás(munkahely van)kaphatok e valahonnan pénzt a táppénzen kivül?
- Tudnak alkalmazni, ha a régi munkahelyemről még semmilyen papírt nem kaptam?
- Ha a volt munkahelyemről nem kaptam 2013-ról szóló jövedelemigazolást hová fordulhatok?