Bio vagy nem bio? Te miből főzöl kisbabádnak? (tudásbázis)
Hát az én párom szerint a piaci nénikék, bácsikák a legveszélyesebbek, mert nem tudják, mikor, miből, mennyit szabad (permetezéssel kapcsolatban).
A húst anyósoméktól kapjuk, tanyájuk van, ott tartanak csirkét, disznót, marhát.
Akkor a piacon vásárolj ilyen kisebb standokon néniktől.Ők tuti az otthonról hozott jól gondozott dolgokat hozzák.
Hús:sima hentes,vagy a Sprban kaphatót veszem.
Szia! Én nem adtambiot, csak "házikertit". Mindent inkább piacon "nénikétől" bácsikától" vásárolok, aki a sajárját árulja.
Egyébként a zöldségek, gyümölcsök nagy része a nagyszülőktől van, akik permeteznek ugyan, de nem ipari módszerekkel.
Én mindig csak őstermelőtől vásárolok,akiről tudom,h nem permetezi agyon,és tartósítót még fényképről sem láttak a zöldségek.Igaz a bébiétel készítés még remélem 5 hónapig nem lesz aktuális.
amúgy olvastam egy cikket,amiben elmondták,h a szokásos higiénés előírásokat betartva(mosás,pucolás)maradék nélkül eltönt minden vegyszer a multik zöldségeiről is.
Köszi az eddigi válaszokat :)
Eddig én inkább bébiételeket adtam a kislányomnak, a közelünkben nincs biozöldséges, meg a gyerekkel sem könnyű utazgatni be a belvárosba. Jobban bízom a bébiételekben, mint a zöldségesnél kapható zöldségekben.
Eredetileg bio zöldségeket akartam adni, de aztán valahogy nem jutottam el egy bioboltig sem. A piacon vásárolok főleg idényzöldségeket, gyümölcsöket (a banán a tipikus kivétel), aminek meg nincs idénye azt bébiételben veszem meg.
Ja az elején vettem bio rízslisztet, meg bio sómentes ételízesítőt. No meg a bio kölesgolyó is zacsiszám fogy:)
Helló!
Én eddig csak bio zöldségekből főztem Panninak.
A védőnő azt tanácsolta, hogy ha tudok beszerezni és anyagilag is megengedhetjük magunknak, akkor 1 éves koráig az ételei nagy részét bio alapanyagokból készült kaja tegye ki. Én megfogadtam a tanácsát.
Azért adtam már neki Kecskeméti bébikaját is, ami nem bio. :-)
További ajánlott fórumok:
- Gyereknevelés, avagy adni, de miből?
- Ti miből éreztétek, hogy már túl vagytok?
- Hogyan, miből főzöl húslevest?
- Ha pótlást adsz tejcsi mellé a kisbabádnak, milyen típusú cumsüvegből adod, hogy ne szokjon le a ciciről, de a tápit is elfogadja?
- Mit adsz/adtál ma kisbabádnak (0-2) ebédre?
- Milyen babaágynemű szettet vennél legszívesebben a születendő kisbabádnak?