Betörött a kutyusom körme, mit tegyek? (beszélgetés)
Ne várj egy percet sem!!!Azonnal vidd el az állatorvosi ügyeletre!!!!!!!
Iszonyatosan fájhat szegénykének!!!
Szia!!!!
Szia! Az én kutyámmal is történt egyszer hasonló, tőből kiszakadt az egyik körme; gondolom, rosszalkodott előtte.
Nagyon vérzett, de nem hagyta, hogy hozzányúljak, éppen csak meg tudtam nézni. Rendbejött magától!
Nem biztos, hogy a betadin jó a kutyának! Sőt! Nyalogatja ő magának (gondolom én), azzal tisztítja a sebet!
Telefonon is fel lehet hívni az állatorvost, tanácsot ingyen ad...
Köszi a válaszokat!
A én kutyumnak hosszában törött kettéa körmije, fogalmam sincs mitől..Ügyeletes orvos nálunk nincs a városban..Akihez pedig járunk, rengeteg pénzt elérne egy ilyenért, ha rendelésen kívűl megyünk..ha bekötözöm hétfőig, éslemosom betadinnal, vérfertőzés és egyéb "rossszaságokat" csak eltudom kerülni. Vagy ti hogy látjátok?
Kotozd be jol es vidd el azonnal allatorvoshoz.
Biztos van ugyeletes orvos a kornyekben.
Kitartast!
Sziasztok!A tegnapi nap észrevettem, hogy a kutyám sántít, és láttam, hogy erősen vérzik a lába. Mikor jobban megnéztem, láttam, hogy a jobb első lábán a szélső köröm félbetörött és erősen vérzik. átkentem betadinnal és bekötöttem neki, viszont akárhányszor leviszem sétálni, elkezd neki erősen vérezni. A mai napon már csak "lifeg" a körme alsó része és nemtudom mit tegyek, hétfőn tudom csak legközelebb állatorvoshoz vinni. Szerintetek hogyan ápoljam, illetve előzzem meg, hogy hétfőig nehogy elfertőződjön?
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Spániel kutyusom fialtatása!
- Hosszában és keresztben is barázdásak a körmeim. Mi lehet a gond, mit tegyek vele? Esetleg valami házipraktika?
- Éjjel vinnyog a kutyusom! Mit tegyek ellene?
- Kistermetű kutyusom szinte mindent egybe nyel le, a tápot is! Ennek hányás a vége! Mit tegyek?
- Mit tegyek? száraz és repedezettek a pici lányom körmei?!
- Kisfiam 3 éves és kb. 2 hónapja elkezdte rágni a körmét. Szerintetek mit tegyek, hogy leszoktassam róla?