Kistermetű kutyusom szinte mindent egybe nyel le, a tápot is! Ennek hányás a vége! Mit tegyek? (tudásbázis)
Próbáld meg kézből etetni,apránként. Nálunk ez vált be. Megtanúlta,hogy szépen,nyugodtan kajáljon.
Persze,lehet,hogy a ti kutyátok esetében más lesz a megoldás,de ez is egy tipp...
A miénknek sincs baj a fogával,ínyével és a kutyafogkefét szépen megkajálta,de a tápot valamiért habzsolta (12 éve minden nap ugynazt eszi,nem volt váltás sem).
attól még, mert a moslékot csak nyelte, a normál kaját tudná rágni :) egy kutyát nem kell megtanítani arra, hogy rágjon, szerintem ha nem rág, akkor annak fizikai oka van
lehet, hogy nem jó kajával eteted, nem úgy értem, hogy nem finom, hanem az állaga nem jó (ha simán be tudja nyelni). próbálj keverni kevés száraz tápot rizzsel, hússal
Nincs gond a fogaival, pár hete nézte a doki. Meg szívesen eszi a 'rágókás' csontokat, rágja a 'kötelet' stb.
Talán az a gond, hogy ahol élt, nem kapott rendes kaját, szinte moslékon élt, azt meg ugye csak nyelni kell..
nem lehet, hogy esetleg fáj valamelyik foga?
érdemes lenne megnézetni, lehet hogy valamelyik fogánál gyulladás v tályog van, esetleg kívülről nem is látszik, és ezért nem rágja az ételt
Nagy vagy közép termetű macskák is tesznek ugyanígy.
Kiteszik elé a szárazt tápot és beporszívózza, rágás nélkül. ..és valóban "színes ásítás" lesz belőle.
Ami beválik, kisebb adagok, gyakrabb etetéssel.
Kugyuknál és cicáknál is bejött.
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Spániel kutyusom fialtatása!
- Elveszett a kutyusom
- Mit főznél kempingben? Egy hétre külföldre megyünk, hűtő nincs, kis gázfőző van, itthon szeretnék szinte mindent bevásárolni.Ötleteket várok
- Szerintetek bele lehet úgy szeretni valakibe, hogy nem volt köztetek semmilyen fizikai kapcsolat, viszont azon kívül szinte mindent tudsz?
- Sokszor fáj a hasam, meg puffadok is, de képtelen vagyok megfigyelni mitöl! Szinte már mindentöl! Lehet, hogy ételallergiám van?