Kisfiam 3 éves és kb. 2 hónapja elkezdte rágni a körmét. Szerintetek mit tegyek, hogy leszoktassam róla? (tudásbázis kérdés)
7. micimaci87
2013. máj. 31. 15:04
OLvass utána, hogy mi az, amikor valaki rágja a körmét. Felnőtteknél tikk, ami valami pszichés dolgot rejt. Ekkora gyereknél nemt tudom. Ha bekened valamivel a körméta, kor csak a tünetet kezeled nem az okot. Szerintem várj és kérdezz meg egy szakembert, ha ez nem marad ki...
6. kattyus (válaszként erre: 5. - Judittus)
2009. júl. 10. 07:40
A lányom körmét Daumexol nevű körömlakkal kentem. Keserű is volt meg erős is. Abbahagyta. Az unalom tényleg sokmindenre ráviszi a gyerkőcöket.
5. judittus
2009. júl. 10. 01:53
Szia!
Lehet hogy tényleg unatkozik, én is úgy tudom ennyi idős korban még be szokott válni a keserű körömlakk! :)
4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 2. - Kende)
2009. júl. 9. 23:56
Gyógyszertárban kapható keserű ecsetelő a körmökre. Erre a célra találták is és hatásos is.
3. 36662af67d
2009. júl. 9. 23:37
Szia! Szerintem először is próbálj meg rájönni, hogy miért csinálja.
Az én kisfiam is rágta a körmét 2 évesen, de magától abba is hagyta. Ő csak "szórakozásból" csinálta.
2. kende
2009. júl. 9. 23:37
Ismertek esetleg vmilyen gyógynövényekből készült " csodaszert" ami segítene ebben a problémámban? Egyébként kiegyensúlyozott, s nyugodt kisgyerek. Nem vettem észre, hogy vmi miatt szorongna.
Válaszaitokat köszönöm előre is:)
1. kende
2009. júl. 9. 23:33
Kisfiam 3 éves és kb. 2 hónapja elkezdte rágni a körmét. Szerintetek mit tegyek, hogy leszoktassam róla?
További ajánlott fórumok:
- Feleségem 4 hónapja külön utakon jár, de a 2 éves kisfiam szinte az egészet végignézi..mit csinálhatnék?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Kisfiam arcán már több hónapja apró, piros kiütések vannak.Mitől lehet?
- Fogamzásgátlót szedek 1.5 éve kb. 1 hónapja elkezdtem vérezni, de még volt 7 szem a gyógyszerből ....
- 4 éves kisfiam kb 1 hónapja mindent szagolgat. Percenként a kezét, vagy bármit amit megfog. Vajon miért csinálja? Vigyem el orvoshoz?
- 13hos lesz a kisfiam. Hogyan vezessem be nala a tehentejet? Egyenlore csak tapszert kapott. A szopi utan Ha-t, jopar honapja meg sima beba 3