Betegségek: lelki vagy testi ok? (beszélgetés)
Mindenhol vannak hülyék, csak max kevésbé tűnik fel, mert nem ott laksz (az említett pszichológus szerintem nem tartozik közéjük) Mellesleg a témában kutatást nem csak magyarok készítettek. A könyvben, amit olvasok, több kutatásról is szó esik, köztük sajátról és külföldiről. És nem, nem hiszek el mindent amit olvasok, mielőtt ezt feltételeznéd.
Nem törvényszerűen, de manapság jó esély van rá.
Azért voltak világformáló magyarok is.
Én sem szóltam le a Te a véleményedet, pedig nem értek Veled egyet. Mondd el a véleményed, de légyszi ezt úgy, hogy a másikét tiszteletben tartod. Mellesleg ami magyar az rögtön hülyeség?
Volt egy olyan érzésem hogy magyar az illető. Hülyeségben világelsők vagyunk.
Én nem fogok itt semmilyen betegséget részletezni, mert én nem vagyok sem orvos, sem kutató, olvasd el, amit ők írtak.
No jó, tegyük fel, hogy a szervezet tényleg egy vegykonyha és nincs köze lélekhez, se tudathoz.
Akkor a placebó-hatást mivel magyarázod? Mert az végülis tudat általi öngyógyítás. Az ellenkezője nem lehetséges?
Az említett szívbetegségek, én arról olvastam tanulmányt, hogy előfordul, hogy összefüggés van a magzati korban elszenvedett stressz, és a később kialakult szívbetegségek között.
Itt általános igazságoknak nincs helye.
Akkor beszéljünk konkrét betegségekről!
De vannak. Jó pár tudományosan alátámasztott könyv és tanulmány megjelent a témában mostanság.
A szívbetegségek nagy része megelőzhető lenne azzal, ha az emberek átszoknának a zöldségekre. Napi 40-50 dkg gyümölcsöt, zöldséget kellene fogyasztanunk. Ennek nincsen köze a lelki tényezőkhöz.
Van aki végigstresszeli az életét és kutya baja. A szív és érrendszeri betegségeket inkább az életmód, a helytelen táplálkozás, és a mozgás hiánya okozza.
És a stressz meg a szívbetegségek?
Csak lelki? Vagy lelki okok is közrejátszanak?
Sokszor hozzák összefüggésbe a pszichével pl. a gyomorfekélyt. Olvastam róla, nincs köze hozzá.
Bár a psziché képes befolyásolni a testet, gondoljunk csak a hányingerre, vagy az elpirulásra, de akár izmaink mozgatására, nincsenek igazán bizonyítékok arra hogy lelki okok közvetlen testi betegséget okoznának.
De van olyan testi betegség, aminél szerinted lelki okok is közrejátszanak?
rendben, nem elég pontosan fogalmaztam: a testi betegségekre értettem ezt
Kár általánosságban beszélni a betegségről. Sokféle betegség van, és mindegyiknek más oka van. vannak genetikai eredetű, fertőző, foglalkozásból adódó, életmódból...stb. eredeztethető betegségek.
Nem, vannak pszichés betegségek is. A betegségek nagy részének ismert oka van.
Tehát akkor teljesen elutasítod azt, hogy egy betegségnek lelki oka is legyen?
igen! A szülő és a környezet erejéből merítenek! Mint az 1 petéjű ikreknél, uúgy működik ez a pszichés hatás náluk is a szülőre, és a környezetre nézvén!
Mi erősítettük az anyát, ő meg a gyereket. :) Szerencsére elég erőt adtunk nekik :)
De azt is tudjuk, h ha egy iylen gyerekről lemond a szülő lélekben, az el is megy....
egymásra vigyáztok! És ez így lesz éveken át! :) Te neveled a gyereked, ő meg téged :) Ez a normális, ez a harmónia, és az élet egyensúlya is :) Csak így tudunk fiatalok maradni :) No meg emberek is :)
Nagyon erősek tudnak lenni ezek a kis manók :)
Az egyik az, hogy szerencsémre, mióta várandós vagyok szinte egyszer sem fájt a fejem, a fogam mondjuk igen, ráadásul a 12. hétig nem is tudtam elmenni fogdokihoz és nem is szedtem ugye fájdalomcsillapítót. De szerintem a kis Manóm vigyáz is rám :)
de jó! :)
Hát.... sok "szépet" láthattál a PIC-en... Na meg persze sok szépet is :))))
Másik bnőm kislánya született a nyáron 26 hétre :) annyian szorítottunk nekik :) Most meg 7 hónaposan (korrigált kora 4 hó) úgy tűnik, h makk egészséges :) SZERENCSÉRE!!!! 2 agyvérzés, szívműtét, szepszis, gyomor lyukadás.... Édes pofám! Kis mogyoró, és rendben van! :) Csoda, de a hit.....
Tudom, hogy szerencsések vagyunk, 12 évig dolgoztam szülészeten (PIC-en ráadásul), szóval láttam szörnyű dolgokat. Minden nap hálás vagyok, hogy ennyivel megúsztuk.
A logopédus szerint úgy beszél, mint egy kis külföldi :)...és tényleg! Borzalmas a nyelvtanja (alig használ) és mellé súlyos dislexiás is. De értelmileg ép, és egy imádnivaló, jólelkű kiskölyök :D
gondolom, azóta edzetted a fájdalom küszöböd, megtanultál más módszereket :)
Az pld. bizonyított, h relaxációs technikával, még a végstádiumú daganatos betegek fájdalmai is enyhíthetők. Ez is a psziché uralma....
No és akkor ott van az önkontroll és társai.
Én pld. pont fájdalom csillapítókat nem használok nagyon.
További ajánlott fórumok: