Betacid granulátum, mint tejoltó.Használja valaki? (tudásbázis kérdés)
Nagymamám is ezt használja, megkérdeztem tőle, hogyan kell:
3 liter házi tejbe kell tenni egy púpos kanálnyi Betacidot. A kanál méretét illetően, amivel ő mér az egy nagy méretű mokkáskanálnak tekintendő. Szerintem félúton a mokkás és teáskanál közt.
Fontos, hogy a por alakú Betacidot fel kell oldani pár centiliter vízben és ezt az oldatot kell a tejbe keverni. 2-3 nap állás után kicsapódik a savó.
A leszűréshez több évtizdesen bevált módszer: egy nagyobb tálat (amibe elfér a savós túró) leterítünk egy tiszta textilpelenkával. Nyilván olyannal, ami még nem volt rendeltetés szerűen használva :-P. A textilre óvatosan (hogy ne fröcskölődjön) ráöntjük a savós túrót, nem baj ha a textil a túró súlya alatt beesik a tál aljába, csak a túró ne folyjon le róla. A pelenkát négy csücskénél fogva felkötözzük egy sodrófára és a fát felakasztjuk, hogy a nedvesség szabadon kicsöpögjön. Lehet előre gyártani a túrót (lepényhez sok kell), ilyenkor a kész túrót nyugodtan le lehet fagyasztani.
Apánknak mondtam,hogy vegyen tejoltót,mert olvastam,hogy azzal hamarabb megalszik a tej.Túrót szeretnék készíteni.
Ezt adták neki,de semmi értelmeset nem találok a neten róla.A gyógyszertárba nem veszik vissza.
Azért kérdeztem,hátha használja valaki...
használhatatlan találatok, igazad van, nincs a neten semmi róla
biztos, hogy ezzel a patikai gyógyszerrel kell csinálni?
vagy sajtot akarsz készíteni?
írd a google-ba, hogy betacid tejoltó, elég sok találatot ad
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Melyik lisztet használjátok?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Minden nap 2 x hipózom a wc-t, árt a wc nek? Inkább domestost használjak rá?