Beszélgessünk könyvből feldolgozott filmekről, melyik tetszett jobban? (beszélgetős fórum)
Nekem a Gyűrűk Ura tetszett a legjobban, de tudom, ez nem túl eredeti.
Ja, most nézem, hogy ez a fórum 3 éve meghalt. Akkor miért kerül be a bal oldali sávba, hogy rápörrenjen az ember?
Boris Vian Tajtékos napok! A legnagyobb! Ronggyá olvastam. Álmodtam, vagy tényleg reklámozták a filmet múlt héten valahol?
Én is szeretném megnézni, jó kritikákat olvastam,hallottam róla.
Láttam, hogy a mozikban vetítik Stieg Larsson Tetovált lány könyvét. Nem látta már esetleg valaki? Nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem, lesz rá lehetőségem, hogy megnézzem.
Cormac McCarthy: Az út című könyvét látta már valaki film válztozatban?
A Nyomorultak az egyik kedvenc könyvem. 3X olvastam ki. Látszik, nem vagyunk egyformák.
Kíváncsi lennék rá én is, de megint elkapott a Harry Potter őrület, így most azt olvasom. :-D
Kiolvastam a Hideghegyet...
Furcsa, olyan szomorú végig...
Lehet, hogy velem van a gond, de nem éreztem a két ember közt azt a kitörő, hatalmas nagy szerelmet, amit a film mutatott be...Még azt hiszem, kicsit emésztem a dolgot...:-))
Albérlet a Sip utcában....igen.
Ott fenn a hegyen, Bújkál a hold, Apassionata, Albérlet a Síp utcában - nagyon szerettem őket!!
Albérlet a Síp utcában, Ott fenn a hegyen, Apassionata...
Én a Nyomorultakkal voltam úgy,hogy nehezen olvastam ki, mert kötelező volt... A háborús részeket átugrottam. A belőle készült film, sőt rajzfilm viszont nagyon tetszett.
Jól gondolod. De már megnézés előtt sejtettem a film és a könyv hosszából szűrtem le az ítéletem. Gyerekkoromban láttam sorozatban, úgy emlékszem, tetszett, de semmi más emlékem nincs róla.
Szívesen megnézném most más feldolgozásban is.
Viszont hozzáteszem, a könyv az elején nem nyert meg. Túl romantikus volt, Edmond volt a naiva, Mercedes a gyönyörű nő, Danglars, Fernand meg a rohadt gonoszok, Villforte pedig gyáva, törtető féreg. De azóta sok oldalon túlvagyok már, és izgalmas a történet, magával ragadó, és nem érzek benne olyan túlzásokat, mint amilyet leírtam, hogy az elején tapasztaltam.
Én már láttam a filmet nem is tudom, hányféle verzióban, de a könyvet még nem olvastam, viszont tervben van..A filmből érezhető, hogy elnagyolt a sztori, gondolom a könyv százszor élvezetesebb..
Megnéztem tegnap este a Monte Cristo grófját. Nem vártam sok jót tőle, mivel egy 1200oldalas könyvet lehetetlen hűen feldolgozni 2,5 órában. Mivel még csak az 1/3-át olvastam, az elejéről tudok nyilatkozni, hogy sokat változtattak, szerintem feleslegesen tettek bele akciókat, ami az időt rabolta attól, hogy könyvhű maradjon. És abban is tök biztos vagyok, hogy MErcedes fia a könyvben nem Dantés-tól lesz, mivel 1.5 évvel a bebörtönzése után ment férjhez, aztán lehet, hogy rohadtul tévedek...:-D Majd kiderül.
Nagyon szeretem Szilvásit...tényleg én is régen olvastam...Egymás szemében, A néma...
Na, én úgy jártam, hogy régen olvastam a könyvet, akkor nagyon tetszett, aztán kb egy hónappal ezelőtt újra elővettem, hogy kiolvasom. Nem voltam oda érte, valahogy a világnézete nem fogott meg most (nekem olyan munkásmozgalminak tűnt)....
Amúgy én is szeretem Szilvási könyveket....Vagy legalábbis régebben szerettem..
Hú, na ez az egy amit többszöri nekifutásra se sikerült elolvasnom ,pedig imádom Szilvásit, rengeteg könyvem megvan tőle. Ebből kifolyólag ez is, de mivel nem tetszett, a filmet se láttam:( de ha azt mondjátok jó, nekifogok megint, mert én könyvmoly vagyok:))
Egy másik topikban most merült fel az Appassionata. Én csak a regényt olvastam, de most megtaláltam a filmet is, fent van az MTV videotárában, meg lehet nézni, három részes..
Nagyon érdekelne a film, valamikor mi is megnézzük sztem. Könyvet már láttam, de most nem tudom megvenni, a múlt héten levásároltam az ehavi könyvkeretet...:-D
Tom Hanks Számkivetett című filmjét nagyon szeretem!!
írd meg hogy tetszett!én nagyon szerettem,már többször olvastam!ja egyébként az én imádott kiskutyámat Kispankának hívják!:D
Rémület a levegőben (ahol szinte egy civil teszi le a gépet, mert a személyzet ételmérgezés miatt eszméletlen); több változata is van.
pont most töltöttem le ezt a kisregényt! Film változatról nem tudok...sajnos.
én Henry James:A csavar fordul egyet című novellájából néznék meg egy filmet!vagy esetleg van is?tudtok valamit?
én meg nem olvastam,de szeretném!de a film jó volt!elég hosszú, szóval lehet hogy igyekeztek mindent beletenni a könyvből!bátorság!:)
További ajánlott fórumok: