Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
"Hova utaznál szívesebben a kettő közül?"
Tájföld? Ne már. Thaiföld. Amúgy oda, mert ott még nem voltam.
"Ha lehetőséged lenne tartanál otthon teknőst"
Volt 2 görög tekim, Bence és Kicsi. Tavasztól késő őszig kint voltak a kertben, télen meg bent egy hatalmas terráriumban, vagy szabadon a lakásban. És lehet őket simogatni. Keresték a társaságunkat is.
Ha lehetőséged lenne tartanál otthon teknőst?
Bulgáriában a tengerparton nyaraltunk, és egy késő délutáni
sétán során megláttunk az út szélén egy hatalmas teknőst.
Olyan nagy volt, mint a laptopom. Előttünk cammogott a kavicsos úton.
Rácsodálkoztunk, milyen szép nagy példány. A lányom rögtön
haza szerette volna hozni a szobájába a teknőst.
Lebeszéltem róla, jobb neki kint a szabadban, meg a határon úgysem engednék áthozni.
A rengeteg csomagról nem is beszélve, pláne vonaton utazva.
Megemeltem és a fűre tettem szegényt, ott folyassa a zarándoklatot.
Nehogy kimerészkedjen a forgalmas útra, mert akkor neki annyi.
Teknős
Nem, mivel fogságban lenne. Arra nem lenne időm, hogy órákig kint vele legyek, amíg kiélvezi a szabadságot, ami érthető módon neki is kell.
Generációk.
Nem érdekelnek ezek az amerikai badarságok, ez pedig tőlük ered. Így nem sorolom be magamat egyikbe sem.
"Tudod hányadik generáció született meg 2025-ben?"
Több választ is tudtam volna jelölni.
Azt hiszem valamelyik reggel a Startban láttam egy beszélgetést az új generációról, a Bétákról, akik 2025-től születnek.
Érdeklődőknek találtam egy leírást a generációkról: [link]
"Ha lehetőséged lenne tartanál otthon teknőst?"
Ha lehetőségem lenne rá... Igen, de csak olyat, ami max. tenyérnyi nagyságúra nő meg. Szeretni lehet őket is.:)
Ha lehetőséged lenne tartanál otthon teknőst?
Csak szimplán nem. Semmi bajom velük, nem zavar ha nem vágyik a szeretetemre (van macskánk aki szintén nem ölbe cicc), szerintem a macskák se bactatnák és szerintem állatorvost is tudnék neki.
Illetlen dolog eladni egy értékes karácsonyi ajándékot, ha te nem veszed hasznát?
Attól függ kitől. Akitől kapom annak feltűnik-e, hogy hiányzik.
Ha rokon, inkább elmondanám neki. köszönöm szépen, de inkább cseréljük be egy olyanra együtt, ami kell. Eladni elég gáz, ha szeretettel kaptuk.
Nem mindegy a szomszédtól, a kollégáktól, vagy a szüleimtől kapom.
Illetlen dolog eladni egy értékes karácsonyi ajándékot, ha te nem veszed hasznát?
Nem tudom, még nem kerültem ilyen helyzetbe.
Nincs jó válasz. Visszaadni tényleg az. Továbbajándékozásnál sanszos, hogy felismeri. Őrizgetni felesleges. Még az eladás legkevésbé rizikós, végülis az értéke pénz formájában nálam marad.
"Illetlen dolog eladni egy értékes karácsonyi ajándékot, ha te nem veszed hasznát?"
Igen. Ettől függetlenül eladnám.
"Illetlen dolog eladni ...?"
Igen. De jobb, ha a szekrény mélyén áll? Meddig tárolod feleslegesen, mielőtt kidobod? És az jobb? Mennyi felesleges dolgot halmozol fel így a évek alatt?
Azt gondolom, nincs "illetlen", jó megoldás erre.
"Illetlen dolog eladni egy értékes karácsonyi ajándékot, ha te nem veszed hasznát?"
Kérdés, hogy milyen közeli családtag, barát az ajándékozó? Ha közeli, akkor ismernie kéne annyira, hogy nem ajándékoz felesleges dolgokkal.
Volt itt a közelmúltban egy anyuka, aki a gyermekétől kapott (szerinte) túlzott értékű ajándékot. Azt nem lenne szép eladni.
"Foxpost szállít hétvégi napokon is automatába?"
Nincs. Függetlenül attól, hogy ki mire szavaz.
"Ami a pénzkeresést illeti: hogyan szeretsz dolgozni?"
Olyan munkám van, ahol egyedül és csapatban is kell dolgoznom. Van, hogy kell hozzá főnök, de a legtöbb alkalommal, saját magunk hozunk döntéseket, és csak a végeredményt látják a vezetők, arra bólintanak rá, vagy mondják, hogy nem erre gondoltak.
Így szeretek dolgozni. Nem szeretem a szoros kontrollt, az egymásra mutogatást, a felelősség ledobását/átruházását.
Nem gyűjtöm a telefonokat.
Régebben az unokáimnak adtam játszani.
Most már nem kell, van nekik igazi.
"Valaki gyűjt retro telefonokat, azaz gombos telefonokat, azaz gombos mobiltelefonokat."
Nem gyűjtöm, csak nem dobtam ki a korábban használtakat.
Ami a pénzkeresést illeti: hogyan szeretsz dolgozni?
Ahogy most csinálom nyugdíjasként.🤣
(nem ártana, ha kicsit több lenne)
Ami a pénzkeresést illeti: hogyan szeretsz dolgozni?
Fogjuk meg és vigyétek.
Retro régi telefon vagy okostelefon?
Mire? Retróval telefonálni tudsz, okossal kb. mindent. Na jó, rántást nem kever.
"Szilveszterkor…"
Itthon leszek.
Jönnek hozzánk.
Házibuli lesz.
"Szilveszterkor…"
Más.... béna lesz. Bejelentkeztem valahova, viccből, aztán komolyan vették, aztán mondtam, hogy pofátlan voltam, a buli heve stbstb. nem kell minket vendégül látni, deee tök jó lesz... aztán semmi kedvem menni. 🙄
"Kisgyerek számára a legjobb ajándék szerintem"
Ezt nehéz megválaszolni választással.
6 különböző korú és nemű gyerek kapott tőlünk ajándékotok voltak egyforma ajándékok, de próbáltam érdeklődésük szerint adni.