Bertram túrótorta recept
A Bertram túrótorta hozzávalói:25 dkg édes omlós keksz (pl. Győri Édes)
10 dkg vaj
40 dkg krémsajt (4 "tömlő" Mackó tejszínes krémsajtot használtam)
25 dkg félzsíros túró
2 dl 20%-os tejföl
kb. 5 ek. cukor (ízlés szerint, de ne legyen túl édes!)
1-2 cs. vaníliás cukor
citromhéj
3 tojás
5 nagyon szűk ek. liszt
kis csipet só (a krémsajt sós!)
30-50 dkg ízlés szerinti gyümölcs
a tetejére gyümölcsöntet, vagy kikevert, higított dzsem
A Bertram túrótorta elkészítési módja:
A kekszet ledaráljuk, az olvasztott, langyos vajjal összegyúrjuk, egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Ráterítjük a jellege szerint tisztított, darabolt és nagyon alaposan lecsepegtetett gyümölcsöt. Elkészítjük a krémet: a túrót villával összetörjük vagy áttörjük, belekeverjük a krémsajtot, az egész tojásokat, a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, végül csomómentesen a lisztet. Ezt a híg krémet a gyümölcsre simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 45-55 percig sütjük, míg a teteje épp rózsaszín kezd lenni, túlsütni nem szabad. Higított dzsemmel, vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.
Az amerikai sajttortára emlékeztető gyümölcsös, túrós változat, nagyon finom és kiadós.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Corra, 2009. aug. 14. 12:21
A bertram túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.