Benedek névnappal kapcsolatos kérdésem lenne! Aki tud segítene? (tudásbázis)
7. monstro
2010. márc. 24. 11:46
AZ én gyerekem is Benedek lett volna ha fiú és nem lány:))
6. monstro (válaszként erre: 2. - Kevian)
2010. márc. 24. 11:44
Az úgymond hivatalos amit a katolikusok tettek azzá, SZent Benedek napjához fűződik az július 11. . A katolikusok ezért ünneplil július 11 a március helyett.De a naptárban még nincs benne
5. kevian
2010. márc. 14. 12:01
Köszönöm a válaszokat!
Meg tudom nézni a keresőt, nem probléma. De itt valaki megmagyarázta, hogy miért is volt régen a hivatalos a március 21. S most miért nem fontos már az annyira. Na és persze megírta, hogy mikor van a mostani hivatalos napja.
4. 9b10f3d7ff
2010. márc. 14. 11:58
Benedek márc.21.,júl.11.,17.
Itt van, de igazából nem értem miért nem nézitek meg ilyenkor a keresőt,kb annyi idő, mint magát a kérdést feltenni.
3. zebracsikó
2010. márc. 14. 11:56
válaszz:
márc.21
ápr.14.16.
máj.1.
júl.11.
A Magyar Utónévkönyv szerint
2. kevian
2010. márc. 14. 11:55
Valahol itt a hoxán olvastam, hogy a márciusi Benedek névnapon kívül van egy másik is amit "hivatalossá nyilvánítottak". Akkor ennek még nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget. Most viszont megszületett az unokaöcsém, akinek nagyon közel lenne a névnap a szülinaphoz. Ezért meg akartam keresni azt a fórumot, ahol ezt olvastam. De sehol sem találom. :( Aki tud segítsen már, a március 21.-én kívül, mikor van még igazi Benedek nap!?
1. kevian
2010. márc. 14. 11:52
Benedek névnappal kapcsolatos kérdésem lenne! Aki tud segítsen kérem!
További ajánlott fórumok:
- Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban?
- Örökléssel kapcsolatos kérdésem: Kitúrhat-e a testvér a vagyonból?
- Segítsetek!Tartozással kapcsolatos kérdésem van.
- Lenne 1 kérdésem keresztszülőséggel kapcsolatban. Véleményeteket kérném!
- Repülő úttal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Munkaügyi Bírósággal kapcsolatban lenne egy két kérdésem, ki tud ebben segíteni?