Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás? (beszélgetés)
Én ezt a próbálom ki!
Van már körte,-szilva,-őszibarack,-és vegyes befőttem. És van tv paprikám paradicsomban.
Tegnap csináltam ketchup-ot is, isteni lett.
Szereznem kéne még üvegeket...
5 kg nem tulérett szilvát kimagozni 1 kg cukrot rászorni egy dkg szalicilt és néha meg kavargatni.
másnap levével eggyütt száraz üvegekbe rakni. jól lezárni. fel a polcra.
Télen bár mikor fel bontható szivásgombocnak, hús mellé vagy csak csemegézni.
Ezt nekem is át tudnád másolni priviben? :)
Köszi!
Ugyanaz: cseresznye, meggy kipipálva. Tegnap csináltam zöldbabot. Jövő héten gyalult tököt csinálok, aztán sorban a többi.
Csak győzzem üveggel. ☺
Na meg persze az időmegtakarítás!
Hát az fenomenális!
Cseresznye meggy kipipálva 18-18 üveg,eperlekvár kész.
Jön az uborka a hétvége körül!
Eddig szépen működik,remélem tényleg olyan jó lesz a befőtt mint amit megannyi helyen olvastam. (-:
Mególdódott a kérdésem!
Ha elérte a kívánt hőfokot,utána indul be az idő visszaszámlálása!
Vettem egyet((-:
Itt aztán zajlik az élet.
(-:
Egy kérdés:
A befőzőautomata,a beállított időt a hőfok elérése után kezdi számolni,vagy amikor hidegen bekapcsoljuk,onnantól?
Pl. 90fok 30perc
A sóskát szárátol meg tisztitod apróra vágod kevés vizet teszel rá és megpárolod mikor szét főtt egy kis szalicilt teszel rá és forron üvegekbe rakod száraz dunsztba.
Nagyon ajánlom a sütöbe tegyed nem kell begyujtani egymás mellé szorossan tegyed, másnap a polcra.Nem foglal helyet.
Télen ugy jársz el vele mintha friss lenne én egy kevés vöröshagymát reszelek bele liszt tejfől só.
Szia Szuzan! A padlizsánt én üvegbe szoktam elrakni, hogy télen krémet csináljak belőle. Elég vastag karikákra szelem, negyed órára vízbe áztatom, lesózom és így sütöm meg. Leszedem a héjját, olívaolajat öntök hozzá, turmixolom. Mielőtt felforrósítom, lehet bele tenni egy kis fokhagymát, vagy fokhagymagranulátumot. Forrón üvegekbe szedem, pici olívaolajat öntök a tetejére. Mielőtt lezárom az üveget, egy csipet Na-Benzonátot teszek a tetjére, ezt úgyis leszedem, majd ha télen felbontom. Száraz dunsztba teszem. Sok sikert!
Megírnád a cukkinis ananászbefőtt receptjét?
Köszönöm!
Én is inkábba befőzök. Viszont a meggyet inkább fagyasztóba teszem, mert télen nagyon szeretem úgy fagyosan enni.
A cseresznye is finom fagyasztva, de azt leesszük a fáról.
ÜVEG BESZERZÉS.. most kaphatóak, láttam a boltokban. Pl.: PROFI, ÉS PENNY
aztán lesz majd a TESCOBAN IS TUTI, MERT TAVALY VOLT
Igaz,, nem olcsó, de sokáig jók lesznek. Én egész évben kunyizom őket azoktól akik kidobnák...
További ajánlott fórumok:
- Kukoricát főzve vagy nyersen kell fagyasztani?
- Méhszáj fagyasztás előtt vagyok. Hogy csinálják? Fájdalmas? Maradjak otthon utána vagy mehetek dolgozni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
- Kristálygombát le lehet fagyasztani vagy valahogy elrakni későbbre?
- A maradék nyers csíkokra vágott káposztát le lehet fagyasztani későbbi felhasználásra? Vagy csak a kidobás vár rá? :(
- Pogácsát akarok fagyasztani. Nyers tésztát vagy a kisült pogit kell lefagyasztani?
- A fagyasztáson túl milyen módszerekkel tudok még gyalult tököt tartósítani télire?