Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás? fórum

Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás? (beszélgetés)


1 2 3 4
2014. jún. 10. 20:30

Én ezt a próbálom ki!

[link]

98. Donyta
2013. júl. 14. 10:25
Én már a korai paradicsomból tettem el 19 nagy üveggel. 5 üveg ketchupot, és 10 üveg eperlekvárt is! Később majd a többit..
2012. szept. 23. 20:31
Raktam el csalamádét is, ma meg céklát 9 üveggel. ☺
96. globus (válaszként erre: 94. - Briell14)
2012. szept. 2. 21:59
Köszi :)
2012. szept. 2. 21:02

Van már körte,-szilva,-őszibarack,-és vegyes befőttem. És van tv paprikám paradicsomban.

Tegnap csináltam ketchup-ot is, isteni lett.

Szereznem kéne még üvegeket...

94. Briell14 (válaszként erre: 91. - Globus)
2012. szept. 1. 20:22
Szia! Írtam neked is.
93. gevi1931 (válaszként erre: 92. - Gevi1931)
2012. szept. 1. 14:37
Azt elfejetettem írni, hogy NEM KELL DUNSZTOLNI!!!!!!!!!!!!
2012. szept. 1. 14:36

5 kg nem tulérett szilvát kimagozni 1 kg cukrot rászorni egy dkg szalicilt és néha meg kavargatni.

másnap levével eggyütt száraz üvegekbe rakni. jól lezárni. fel a polcra.


Télen bár mikor fel bontható szivásgombocnak, hús mellé vagy csak csemegézni.

91. globus (válaszként erre: 90. - Briell14)
2012. aug. 28. 18:06

Ezt nekem is át tudnád másolni priviben? :)

Köszi!

90. Briell14 (válaszként erre: 89. - Vicus12)
2012. aug. 28. 18:04
Szia vicus! Én írtam privit.
89. vicus12 (válaszként erre: 87. - Gagyilovag)
2012. aug. 28. 07:59
szia, megkérdezhetem, hogy melyik fajta befőzőautomatát vetted meg és kb. mennyi ideig kell benne hőkezelni a befőttet? Köszi!
88. Briell14 (válaszként erre: 86. - Gagyilovag)
2012. júl. 1. 19:27

Ugyanaz: cseresznye, meggy kipipálva. Tegnap csináltam zöldbabot. Jövő héten gyalult tököt csinálok, aztán sorban a többi.

Csak győzzem üveggel. ☺

2012. jún. 21. 20:55

Na meg persze az időmegtakarítás!


Hát az fenomenális!

86. gagyilovag (válaszként erre: 85. - Briell14)
2012. jún. 21. 20:54

Cseresznye meggy kipipálva 18-18 üveg,eperlekvár kész.


Jön az uborka a hétvége körül!


Eddig szépen működik,remélem tényleg olyan jó lesz a befőtt mint amit megannyi helyen olvastam. (-:

2012. jún. 8. 23:33
Én is vettem egy befőzőautomatát, de még csak ma jött meg a csomag, így nem próbáltam. Sok jó receptet is találtam hozzá a neten. Minden évben rengeteg befőttet, lekvárt, savanyúságot raktam el eddig is, szerintem most mégtöbbet fogok. :)
2012. ápr. 18. 17:25

Mególdódott a kérdésem!


Ha elérte a kívánt hőfokot,utána indul be az idő visszaszámlálása!


Vettem egyet((-:

2012. ápr. 10. 17:25

Itt aztán zajlik az élet.


(-:

2012. ápr. 9. 16:26

Egy kérdés:


A befőzőautomata,a beállított időt a hőfok elérése után kezdi számolni,vagy amikor hidegen bekapcsoljuk,onnantól?


Pl. 90fok 30perc

2010. szept. 17. 14:37
Most a koktélparadicsommal vagyok bajban azt hogyan kell eltenni?
80. eb8bb4fdc0 (válaszként erre: 79. - Gevi1931)
2010. szept. 17. 14:36
Köszi, azóta megoldottam:)
2010. szept. 17. 10:53

A sóskát szárátol meg tisztitod apróra vágod kevés vizet teszel rá és megpárolod mikor szét főtt egy kis szalicilt teszel rá és forron üvegekbe rakod száraz dunsztba.


Nagyon ajánlom a sütöbe tegyed nem kell begyujtani egymás mellé szorossan tegyed, másnap a polcra.Nem foglal helyet.


Télen ugy jársz el vele mintha friss lenne én egy kevés vöröshagymát reszelek bele liszt tejfől só.

2010. aug. 31. 17:22
sóska eltevése üvegbe, hogyan lehet?
2010. febr. 25. 13:09
Mind a kettő!!
76. Szuzan
2009. okt. 16. 21:38
Szia.Köszönöm ,hogy írtál!Bocsika elkerűlte a figyelmemet!Holnap megírom a receptet!Köszike mégegyszer!
75. Agnese80 (válaszként erre: 74. - Szuzan)
2009. szept. 13. 11:30

Szia Szuzan! A padlizsánt én üvegbe szoktam elrakni, hogy télen krémet csináljak belőle. Elég vastag karikákra szelem, negyed órára vízbe áztatom, lesózom és így sütöm meg. Leszedem a héjját, olívaolajat öntök hozzá, turmixolom. Mielőtt felforrósítom, lehet bele tenni egy kis fokhagymát, vagy fokhagymagranulátumot. Forrón üvegekbe szedem, pici olívaolajat öntök a tetejére. Mielőtt lezárom az üveget, egy csipet Na-Benzonátot teszek a tetjére, ezt úgyis leszedem, majd ha télen felbontom. Száraz dunsztba teszem. Sok sikert!

Megírnád a cukkinis ananászbefőtt receptjét?

Köszönöm!

74. Szuzan
2009. aug. 28. 13:44
Sziasztok!Nálam is megy a befőzés ezerre!Mindent el rakok amt csak tudok .Asavanyú uborkátés az almapaprikát pl hordóba teszem el.Még rengeteg padlizsánom van ,azt fagyasztani szoktam ,de esetleg várok ötleteket ,hogy esetleg valaki üvegbe nemszokta eltenni véletlenűl?Nem a zakuszkára gondolok ,hanem arra hogy megsütjük és ,esetleg úgy csak elrakni ,valamilyen formában.azután én padlizsán krémet szeretnék belőle készíteni!A fagyasztóban kevés a hely!Sajna.De esetleg tudok szolgállni még őszibarack befőzési tanáccsal ,és cukiniből készűlt ananász befőttel is.Kérdezzetek azztán hátha tudok segíteni!
73. Donyta
2009. ápr. 6. 07:42
Nekem nem olyan nagy a fagyóm, és ezért inkább a húsféléket gyűjtöm benne. Így marad a befőzés, ott van hely bőven! Csak üveg és kupak legyen hozzá amennyi kell..
2009. ápr. 5. 22:15

Én is inkábba befőzök. Viszont a meggyet inkább fagyasztóba teszem, mert télen nagyon szeretem úgy fagyosan enni.

A cseresznye is finom fagyasztva, de azt leesszük a fáról.

71. Donyta
2009. ápr. 3. 10:55

ÜVEG BESZERZÉS.. most kaphatóak, láttam a boltokban. Pl.: PROFI, ÉS PENNY

aztán lesz majd a TESCOBAN IS TUTI, MERT TAVALY VOLT



Igaz,, nem olcsó, de sokáig jók lesznek. Én egész évben kunyizom őket azoktól akik kidobnák...

2008. okt. 6. 08:34
Azt hittem befejeztem a befőzést de nem még a lilakáposzta hátra van csak üveg nincs már.Befőttek lekvárok savanyúságok,lecsó,zöldbab,sóska szépen csücsülnek a polcon.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook