Be kell ismerni, a női sofőrökkel kapcsolatos negatív... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Olyan nem volt, nincs és nem is lesz, hogy mindenkinek jó legyen.
Szeretek gyalogolni, nem ritka hogy 10-15 megállót is gyalogolok. De nem mindenki szeret, a személyautók 90% egyutasos. Ja, nem savanyú a szőlő, nekem is van kocsim, de araszoljon a franc dugóban.
Az elmúlt időszakban néhányszor jártam Budapesten, és mivel tudtam, ahova megyek nem lesz egyszerű a parkolás, leálltam Kelenföldön az Eetele pláza melletti parkolóban, onnan pedig tömegközlekedés.
Arra jöttem rá, hogy a budapesti emberek a legkényelmesebbek. Nagyjából 300 m-ként megálló. A villamos, alig indul el, már lassít és megáll. Én biztos megszüntetném legalább minden második megállót, úgy jobban lehetne haladni, az a kis gyaloglás pedig azt hiszem senkinek sem ártana.
Gratulálok!
A fővárosban akkor mennyire lennél ideges?
Három éve jártam ott. Ott is van forgalom az biztos. A tv-toronyhoz vezető út is elég érdekes. Ott vezettem először hanyatt fekve. Azt hittem nekem kell kivinnem majd a hátamon a kisautót, amilyen hegyen menni kellett felfelé. Pedig nem idegenek számomra az ekkora pattanások.
A Mátra környékén laktam mielőtt ide költöztünk, és ott is jártam Kékestetőn nem egyszer, de valahogy jobban megoldották az oda vezető utat.
Biztos, hogy nem fogok buszozni, pláne gyerekkel! Neeeem!
Rádobna minimum egy órát az utazási időmre a sétálgatás a megálló és az ovi meg a lakásom között. Plusz a bevásárlás, mert egy bolt sincs az ovi meg a lakás közelében.
Kb. 1-másfél éve elkezdtem kerülő úton járni munkába (biciklivel közlekedek), mert a régi kibírhatatlan lett. Erre mi történt? A kerülő út mellett felépült egy lakópark, hát ott aztán belvárosi forgalom lett azonnal, pedig elvileg a város egyik szélső utcája. Télen még erre megyek, de jövőre még eggyel odébb tekerek. Igaz, számomra kerülő, de ennyi mozgás nem fog megártani, tíz perccel korábban indulok és kész. Ahogy elnézem, ott talán nem lesz építkezés.
Legnagyobb baj, hogy sokkal több gépjármű van, amennyit az úthálózatunk elbír, és ez csak romlani fog.
Menjetek tömegközlekedéssel, hogy ne keljen idegeskedned...még velem sem.
Pont nem érdekel mivel jársz és mikor.
Egyébként a buszokat 99 %-ban férfiak vezetik, de időnként darabos gázolajat tankolnak nekik, olyanokat fékeznek legtöbbször indokolatlanul, hogy maximum háztartásvezetést engedélyeznék nekik.
Még az is lehet. :)) Komárom megyei város, ami az edzőtáboráról és az Öreg-tóról híres.
Innen megyek reggelente a megyeszékhelyre, ahol átélem ezeket a kalandokat. :))
Nem vagyok egy idegeskedő típus vezetés közben, de ami reggelente megy errefelé, mikor munkába igyekszem, az már nem vezetés, hanem kalandpark.
Egy tanulóvezetővel legalább találkozom, akinek valószínű ez az első napja a forgalomban. Az is szinte mindennapos jelenség, hogy a gyalogátkelőhelynél toporog valaki. Nem lehet eldönteni, hogy pisilnie kell, vagy át szeretne menni a túloldalra. Ha megállok, tuti jelez, hogy ő csak ott vár, ha nem adok neki elsőbbséget, integet felém az öklével. :)
Arról nem is beszélve, hogy a szülők minden reggel a csemetéjüket autóval viszik iskolába, és egy kisebb útról a főútra kanyarodni lehetetlen 07.00- 07:45 között, oda születni kell.
Sokszor mentő, tűzoltó, rendőr is feltűnik szirénázva vagy mögöttem, vagy a szemközti sávba, de mivel nagy a forgalom, mindenképpen le kell húzódni az útról, hogy helyet hagyjak neki.
Arról nem is beszélve, aki csak beszalad egy doboz cigiért a dohányboltba, ezért az útszélén hagyja az autóját.
Szeretem még az olyan sofőröket, akik a város túlső végén az utolsó kereszteződésnél szeretnének majd balra kanyarodni, de hogy biztosak lehessenek a dolgukba, ezért már a város elején a belső sávba húzódnak. Ami nem is lenne baj, azonban ők vagy nagyon törvénytisztelőek, vagy rutintalanok, de 50 km/h náluk a maximum sebesség. Ennél csak lassabban mennek. Így szinte minden második lámpa megfog minket...
Jó még, amikor a nyugdíjas papa, hogy megmutassa, attól hogy idős, még udvarias, át szeretné engedni a gyalogost a gyalogátkelőhelyen, csak azt nem veszi figyelembe, hogy a gyalogosnak tilos jelzése van,neki pedig zöld. Ilyenkor, mivel az ember azért nem tud elég felkészült lenni erre a hülyeségre, satufék, nehogy a papa autójának popóját közelebbről megismerje az ember.
Mindez nem egészen 20 km alatt történik. Valaki árulja el, hogy ne legyen ideges az ember?
Persze lehet én vagyok a hibás, hogy nem indulok el már 06:30-kor, hogy az összes akadályt átugorva simán beérjek a munkahelyemre 07:30-ra.
Te sem lehetsz valami jó sofőr, a jó vezető nem csupán rutinos, hanem pszichésen is kész a vezetésre, aki meg naponta felbacca az agyát, ott baj van.
Indulj el előbb, hogy ne kelljen idegeskedned, az előtted totojázók miatt.
További ajánlott fórumok:
- Pozitív és negatív dolgok a mai fiatalsággal kapcsolatban
- Milyen negatív tapasztalatod volt internetes aukciós oldalakkal kapcsolatban? Vagy más internetes vásárlásaról.
- Van bármiféle negatív tapasztalatotok újság előfizetéssel kapcsolatban?
- Hogyan lehet udvarias módon egy nagyon negatív férfihaverunkkal leépíteni a kapcsolatot?
- Van valakinek tapasztalata (pozitív, negatív) Tündérputtony, Liliputi vagy Babybooz rugalmas kendőkkel kapcsolatban?
- Multi Macával vagy más macakészítménnyel kapcsolatban van valakinek negatív tapasztalata?