Bántották a gyerekemet az iskolában? (beszélgetés)
Na úgy látom, még mindenkinek megvan a maga kis problémája...
Egy dolgot viszont nem értek...erre a fórumra azért jönnek emberek, mert bántották a gyermeküket az iskolában...és itt szeretnének hasznositható tanácsot kapni, vagy csak egyszerűen kiírják magukból a "fájdalmat". Miért kell bírálni egymást??? Szerintem itt mindenki valós problémákat ír le...senki nem kitalált dolgokra keres megoldást...Elég szörnyű érzés, amikor nem tud a szülő segíteni a gyereken, akit naponta bántanak,mind testileg, mind lelkileg...Szerencsés Az Aki még nem volt ilyen helyzetben...kívánom NE is legyen soha.De tiszteljük meg annyival a másikat, hogy,ha tanácsot nem tudok adni, akkor nem bírálom, nem kételkedem az általa leírtakban...
Nálunk a suliban,elesett a kisfiam eltört a keze,oszifő felkötötte a csuklóját,haza küldte!
Az igazgatónak azt mondta,h engedély nélkül hagyta el az iskola területét,intőt kapott!
Eddigi mérleg: tegnap a kislány kicsavarta a fiam ujját, a másik kisfiú, akivel állandóan probléma van, sírásig bökdöste és csúfolta, egy harmadik kisfiú pedig addig nyomta az arcát a homokba, amíg a fiam nem kapott levegőt.
A tanárnő állítólag látta a homokozós történetet, és nem szólt semmit.
Már tettem panaszt nála, de nem történik semmi.
A fiam ellenőrzőjében pedig ott virít a kéthavi magatartás-eredmény: "társaival szemben goromba".
Komolyan, nem tudom, mit higgyek, mit csináljak!?
De ezt mondta! Mivel többször próbáltam az oszifővel időpontot egyeztetni,hogy megtudjam vele beszélni a dolgokat.De ha kaptam is időpontot,nem jelent meg,elfoglaltságra hivatkozva.Ha reggel vittem a gyereket iskolába,vagy 10 percig megállás nélkül mondta a dolgokat,akármi történt,mindig a gyerek kapott beírást,órai munka egy-est.Tudom,hogy a kisfiamban is van hiba,küzdök is vele napi szinten,de nem merne nekem hazudni!!!
Volt olyan is,h a gyerek beteg volt,reggel hívott a tanárnő,h "A gyereke kirúgta az iskola társa kezéből a reggelit!-mondom,de otthon van,mert beteg,szte falaztam neki! Erre már nem tudtam mit mondani.
Köszönöm a javítást! :D
Tényleg ez legyen a legnagyobb problémám,legalább Ön figyel a részletekre!!
kezdem az elején,h ne legyenek kuszaságok! :)
A kisfiam osztálya,hát nem a legjobb,mert pénzes gyerekek járnak oda,anyuka apuka vállalkozó,polgármester,alpolgármester volt/van. Így az oszifőt mindig meglepte jó néhány szülő ajándékal,méreg drága kávéfőző,arany nyaklán,befizették wellnessre. Osztálypénzből nem a gyerekenek vettek dolgokat vagy vitték őket vhova,hanem az oszifőnek vmit.És én úgy döntöttem,h nem fizetek osztálypénz,ha kell vmi eszköz,akkor azt én megveszem a sajátomnak!!
Meg is mondtam az osztályfőnöknek,hogy az én gyerekemet nem kell szeretni,csak tiszelje azért,amiért felkészül órára,jelentkezik,és tisztelettudóan beszél,ne azért szeresse kedvelje,mert én hátulról állandóan meglepem magát vmilyen kisebb nagyobb apórsággal.A nagyobb dolgoknak jobban örült/örül. Hát így kezdődött az utálat! :( 4.óta tanítja.
Értelmes indoka nem volt,ennyi,hogy nem szerette.
A suliban nyílt nap volt,elmentem,épp az oszifője tartott órát,kérdezett vmit.majd a kisfiam jelenkezett,és azt kérdezte,h más vki nem tudja a választ,de nem szólította fel. Utána már átvettem én az órát!
Te jó ég... Mi oka volt arra, hogy ne kedvelje a gyermekedet? Megindokolta egyáltalán?
Tehet ilyet egy tanár???!
Még akkor is rossz érzés, ha gyerek és gyerek közt történik a dolog, főképp azért, mert nem ilyen "megoldásra" neveltem a sajátomat. Az, hogy másnak problémája van otthon, vagy túl nagy az egója, vagy nem tudja kezelni senki, ne az én gyerekemen csapódjon már le...
Nem sokáig leszek már én sem türelemmel, főleg, mert már két kártyát kijátszottam ezzel kapcsolatban. Nem szeretném, ha egy nap beszakadt fejjel, vagy törött karral kellene hazajönnie a gyerekemnek, csak mert más nem tudja gatyába rázni a saját gyerekét. Esküszöm, ez a rémálmom.
Mindettől függetlenül amit leírtatok: Javaslom, hogy a gyerekeiteket írassátok be valamilyen önvédelmi, küzdő sportra.
Egyrészt önmagának ad bátorságot, az osztálytársaktól pedig bizonyos tartást, félelmet.
Ami a mai világban egyáltalán nem baj.
Húú, ez de durva!
Hát...a helyedben szólnék a gyerek szüleinek. Hiába tudnak a dologról, érdemesebb lenne nekik szólni, hogy állítsanak a gyerekükön. Szerintem én is ezt fogom tenni, mert ez így már hülyeség.
Szerencsére a fiam nem veszi ennyire zokon a dolgot, csak engem háborít fel, hogy nap mint nap kék-zöld zúzódásokkal jön haza.
én a helyedbe az igazgatóhoz mennék vagy,ha van az iskolának gyermekvédelmi felügylője akkor oda.
de a kislányodnak mond ell bármivel forduljon hozzád
mert csak úgy tutsz segiteni.párod hogy reagált?tudrolla?
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Az óvónő megütötte a gyerekemet!
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- Csúfolódás az iskolában