Bakancs (beszélgetős fórum)
Scholl lábizzadás elleni spray sokat segíthet a lábizzadáson..mikor a fiam kamasz volt akkor volt egy időszak amikor embert lehetett űzni a cipőivel,,pedig váltásban viselte.
Nagyon sokat javított a helyzeten.
Egész jól sikerült. Átmostam a gépet is. Most már csak száradjon meg.
Bekapcsoltam gépben. Kímélő programon csavarás nélkül. Kicsit zörög, de nem vészes. Majd meglátom. Remélem segít.
Sajna nem a milliomos negyedben lakunk. Nem vehetek neki minden napra másikat.
Azért szerintem átmosnám utánna a gépet.
Műtrágyától bűzlő bőrbakancsot mosnál mosógépben, ráadásul abban, amiben minden más ruhádat is? Hát érdekes elképzelés, az biztos.
Cipőket én is szoktam gépben mosni, de bakancsot még nem mostam vele soha.
Én is. De trágyás cipőt nem tennék gépbe. Sajnálnám a gépet.
Nem veri szét a gépet. Bőrcipőt nem szoktam gépbe mosni, de minden mást igen.
Centrifugálni is szoktad?
Pedig a nadrágja hosszú. Nem értem miért szóródik bele.
Bőrbakancs. Újat nem vehetek minden napra. Valamit ki kell találnom. A többiek csak kiszórják belőle a műtrágyát és ennyi, de neki izzadós nagyon a lába és olyan nyákos lesz tőle. Csak félek hogy szétveri a gépet.
Én igen! Olyanokat, amik nem bőrből készültek.
Semmi bajuk nem lesz és a mosógépnek sem, bár nem szoktunk trágyába járkálni. Nem tudom, hogy mi lenne, ha ilyen munkánk lenne.
Én vagyok tévedésben, hogy azt hittem, ha bakancs, akkor az bőr lehet.🫢
Semmilyen cipőt nem mosok géppel, akárhányan mondják, hogy kimosták.
Sz@r szagú cipőt tuti, hogy nem vennék fel és nem adnám a gyerekemre se, akár mennyire is tűnik pazarlásnak.
Értelek, de ha mindig kidobnánk a cipőinket, mert vállalhatatlanul mocskos akkor gyorsan elfogynának :)
Ha még sem lenne bőr, akkor is slagozás elsőre, majd amikor már rendben van, akkor mehetne a gépbe. 40 fokon és legalább 1 órásra.
Nem azt akar?
Én is bőrre gondolok.
Ha bőr bakancs van szó, akkor tuti, hogy nem lehet mosógépben mosni. Ráadásul szárítani sem lehet, sem radiátornál, sem napon.
Tehát, a belseje műtrágyás? Ez esetben én elsőkörben, ha nem dobnám ki, slaggal vagy tusolóval jó sokáig locsolnám, majd beáztatnám egy nagy vödör mosószeres vízben, amit többször cserélnék raja, ezzel a külseje is mosva lenne.
Aztán száradás után jöhetne valami cipő fertőtlenítő/illatosító.
Én egyszer barlangtúrán voltam egy edzőcipőben, ami vastagon saras lett. Inkább kidobtam, de nem kínlódtam a tisztítással;)
Szerinted bőrt mosott eddig kézzel, meg akar gépbe rakni?
A jó túrabakancs mosható, de egy jó Martens vagy durranó nem.
Nem syepkedesre találták ki.
Semmiképp sem szárítanám radiátoron vagy a napon. Gondolom bőr és azt a hírtelen meleg összekapja.
És ha a géped is bűzleni fog? Meg utána a fehérneműid, ruháid?
Hát igen. A szárítás gyötrelem. Majd megnézem van e valami rövid program centrifuga nélkül. Köszi. Amúgy radiátoron szárítom de még tiszta loncs+ meg kell fulladni a műtrágyaszagtól. Most kivittem. Holnap megint radiátor fél nap.
További ajánlott fórumok: