Baconös virsli sajtos spárgával recept
A Baconös virsli sajtos spárgával hozzávalói:hozzávalók 2 főre:
50 dkg virsli (8 szál)
4 szelet bacon
2 db fehér spárga (nagy)
50 dkg újkrumpli (4 db nagy)
1 db hegyes erős paprika (nagy)
2 nagy db paradicsom
2 db lapkasajt
6 szál petrezselyem
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
4 csipet fekete bors
1 ek chiliszósz
A Baconös virsli sajtos spárgával elkészítési módja:
A krumplit megtisztítjuk, a spárgát meghámozzuk, a végét levágjuk. A paprikát hosszában félbevágjuk. A virslit bevagdossuk, a végét betekerjük a bacon szalonnába. Egy edénybe beletesszük a spárgákat és a krumplit, félig megfőzzük. Egy serpenyőbe teszünk kevés olívaolajat és vajat, ráhelyezzük a virsliket, a spárgát, valamint a krumplit, a paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük, majd 180 C fokon, hőlégkeverésen megsütjük, félidőben megforgatjuk. Majd a spárgákra tekerjük a lapkasajtot, és grillfokozaton 200 C fokon készre sütjük. Tálalunk. A tányérra helyezünk egy adagot, és petrezselyemmel díszítjük. A virslire pedig chilliszószt locsolunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. aug. 23. 13:31
A baconös virsli sajtos spárgával elkészítési módja és hozzávalói.