Babaváró - nekem 3év TB jogviszony, terhes TP-n vagyok, párom dolgozik, de nincs 3 év TB jogviszony, így is megadják? (tudásbázis)
Mi most intézzük közvetítőn keresztül. Így mindent ő intézett, nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy amint megvan az utolsó papír, felhívjuk a bankot és már mehetünk is.
Érdemes felkeresni őket, elmondani mi a helyzet és akkor nem kell végig járni a bankokat. Tudni fogják, hová mi kell.
Nálunk férjemnek a mostani cége anno susmákolt a rendes bejelentéssel, így 2 hónap híján nem volt meg a 3 év folyamatos munkáltató általi tb jogviszony. Hiába egyik cégtől ment át a másikhoz.
Nekem meg 6 év folyamatos gyed/gyes melletti. Így az otp úgy varriálta, hogy az én tb jogviszonyomat vették alapul, de férjem nevére lett felvéve a babaváró.
Banktol fugg. Van, amelyik nem veszi figyelembe a terhes tp-t.
A jogviszonyt nem tudom, hogy mindkettotoknek meg kell-e lenni.
Erdemes felkeresni egy hitelszakertot.
Tehát az a fél akinek a jövedelme van, nincs meg a kellő TP jogviszonya.
Másik félnek megvan, de terhes TP-n van, tehát a másik fél jövedelmét tudják nézni.
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Közigazgatási szakvizsga - ktv. jogviszony miatt (nem jogi)
- Ha május elején ballagtam, akkor meddig jár a családi ill. meddig vagyok tanulói jogviszonyban?
- Ha tavaly elmulasztottam rendezni a Tb jogviszonyomat, akkor most megbírságolnak?
- 50 év felett, 32 évnyi közalkalmazotti jogviszony után hogyan kezdjek új életet? A vicc- más miatt szünt meg a meló.
- Tanulói jogviszony vége - munkanélküli
- Babaváró hitelhez mennyi idő alatt küldik a TB jogviszony igazolást?