Tanulói jogviszony vége - munkanélküli (beszélgetős fórum)
Honnan szedjen vendéget? Az is nehéz, nem csak állást találni:(
Igaz már gyár sincs, de ha van ott sincs állás:(
Nekem a válság előtt kellett munkát keresnem 18 hónapba telt, de ez is csak úgy, hogy az egyik régebbi főnököm munkatársat keresett, és gondolta felhív, hátha tudok valakit. Amikor megtudta, hogy nincs állásom ennyi ideje, rögtön felvett, és kaptam azért is mert nem hívtam fel:(
Tehát mindenkinek szóljatok, aki az eszetekbe jut, nem tudni honnan jön egy jó állás.
Én sem találok! Pedig emiatt elköltöztem egy másik városba is, mert azt hittem, ott talán jobb a helyzet, de nem :S
Itt vagyok, végeztem a sulival, nem kapok semmit, de tartsam el magam :S
Nem táppénzre tud elmenni, hanem 45 napig még fizetik utána a tb járulékot, tehát ha beteg lesz, akkor jogosult az ellátásra. Utána valóban neked magadnak kell intézned, az APEH-nél felveszik az adataidat és küldözgetik a csekket. Tényleg szívás egyébként. Valaki legoldozott 20 éves és munkanélküli lesz, akkor azért feltételezhető, hogy van lakása és jobb esetben valamennyi megtakarítása is. Kapja a munkanélkülit, ergo remélhetőleg nem hal éhen. Ha kikerülsz a suliból, nagy valószínűséggel nincs semmid és próbálj megélni 0, azaz 0 forintból. Keress állást - utazgass teljes árú bérlettel - vegyél egy-két szép ruhát az állásinterjúkra (ha mákod van, van egy öltözetnyi az államvizsgáról/érettségiről és szintén mindezt 0 forintból.
Abban viszont biztos vagyok, hogy amiatt, hogy 8 napon túl méssz, vagy 2 hónap múlva, semmi hátrányod nem lesz.
Szia!
én se tudok 8 napon belül bejelentkezni.
Voltam bent, kérdeztem, gond-e? Erre mondták, hogy nem, mert munkát kapni úgy sincs esélyem :S
Munkanélküli járadékot nem fogsz kapni!
Csak az kap, aki legalább 200 napot dolgozott már!
nem tudom...én is egyébként vacilálok, hogy elmegyek még egy okj-s bizit adó szakközépiskolába,mert még beleférne h nappalis legyek, de nem tudom, hogy addig mi van.
Ha munkanélkülin vagyok akkor is a tb 45 nap után az én dolgom?
További ajánlott fórumok:
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Ha május elején ballagtam, akkor meddig jár a családi ill. meddig vagyok tanulói jogviszonyban?
- 8 félévből 6 teljesített, megszűnt tanulói jogviszony. A kérdés, hogy a megszerzett krediteket beszámítják e új felvételi eljárásnál?
- Ha a tanulói jogviszonyom megszüntetését kértem és a gyűjtőszámlámon lévő tandíj visszafizetését, mennyi lehetőség van rá, hogy visszakapom?
- Ha valaki regisztrált munkanélkülinek van bejelentve, attól még nem szünnek meg a tanulói jogviszonya?
- Mi a tanulói jogviszony alanya, tárgya és tartalma?