Baba születése esetén járó támogatások az első három évben (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Baba születése esetén járó támogatások az első három évben
Sajnos ez a kalkulátor már nem használható az elmúlt hetek-hónapok törvényváltozásai miatt. Reméljük, frissíteni fogják a 16%-os szja-ra, 10%-os nyugdíjra, 3 éves gyesre, stb...
Addig is olvasnivaló:
Tudom, hogy száraz, de benne van minden! És valószínűleg naprakész.
Ezentúl javaslom még:
Ezekben a 2011-ben bevezetésre kerülő, új családi adókedvezményről lehet olvasni.
Ha valaki részletesen kíváncsi, szívesen írok, kismamaként, mostmár otthon lévő APEH (mostmár NAV) ügyfélszolgálatosként.
Sziasztok!
Tudja véletlenül valaki,ha a kisfiam betölti a 2.életévét és szeretnék még egy kisbabát,akkor hogy járok jobban anyagilag? Mikor menjek el táppénzre,szabira ilyesmi. Köszi a választ!!
Nem lesz kevesebb. Én több mint 10 évig GYES-en voltam. Aztán átraktak GYET-re, ami forintra ugyanannyi, igazából még most is lehetnék GYES-en.
(2 tartósan beteg gyerkőc van)
Szia.
Pont erről írtak nemrég cikket.
üdv csigu
az lenne a kérdésem,hogy nekem mi járna,és mennyi,ha fél éve már dolgozom,de csak minimálra vagyok bejelentve(brutto 89500.-),és előtte tanfolyamra jártam a munkanélkülin keresztül fél évet,ami így folyamatos munkaviszony,ott is 65.000.- kaptam kézhez!
köszönöm
Még nem jött ki a jövő évi törvény, de eddig is megosztható volt, reméljük így is marad.
A kedvezmény eddig is az együttélő szülőkre vonatkozott. De logikus is, hiszen ha pl apa ugyan fizeti a gytartást, de nem ő neveli a gyerekeket miért is illetné meg kedvezmény? A kedvezmény azért jár, mert 3, v több gyermeket nevel.
A jövő évi tervezet szerint 1 gyermek után is igénybevehtő lesz a kedvezmény.
Nem szűnt meg a gyed, de azt nem rögtön a baba születése után kapod, hanem később, mire eljutsz a gyed-ig, már belejössz, a "kezdetekre" szerettem volna egy kis tájékoztatást adni.
A gyesről meg érdekes a helyzet, babás kiadványban szerepel ügyvéd által a 3 év, kit tudja, mi lesz ezzel, mindenesetre az igénylés, folyósítás menete biztos úgy van, az pedig majd a 2 év lejártakor kiderül, mi lesz a 3. évvel.
"A GYES-ben részesülő anyuka keresőtevékenységet a gyermek 1 éves kora után időkorlátozás nélkül végezhet."
Én úgy tudtam ha 8órára megy el dolgozni az anyuka akkor már nem kap gyest, vagy másképp fogalmazva a gyes mellett 4 ill.6órát lehet dolgozni.
Most akkor????
Én azt szeretném megkérdezni, hogy az újra bevezetésre kerülő családi kedvezményt mindkét szülő igénybe veheti?
És ha az első két gyerek az előző házasságból született, gyerektartást az apa fizeti, a jelenlegi kapcsolat "csak" élettársi, a harmadik baba tervben van. Mi fog változni, ha megszületik?
És akik már az első két évet is gyesből csinálják/csinálták végig???
Én is annak örülnék, ha 3 évig lenne a gyed, de ilyen sehol a világon nincs csak itt Mo-on.
Ki kell tölteni egy tgyás foglalkozatói igazolást thgyásra.
Az OEP honlapjáról letölthető, de gondolom ha van saját céged, akkor könyvelő is van, annak azért ennyit tudnia kell.
A thgyás igényhez jövedelemadatokat is be kell nyújtani, ahhoz +van egy pótlap.
Na akkor segítsééég!!! :)
28 nappal vagyok elvileg szülés előtt, ilyenkor már lehet tgyast igényelni. De hogyan? Mivel saját cégben vagyok bejelentve, minden papírt nekünk kell intézni. Szégyellem, de képtelen vagyok eligazodni a hivatalos leírásokon. Ha tud valaki, kérem segítsen :)
További ajánlott fórumok:
- Nagycsaládosok!Milyen állami kedvezmények, támogatások, vehetők igénybe 5 éves gyerek, és egy most született ikerpár esetén?Köszi
- Milyen támogatások járnak idegi halláscsökkenés esetén?
- Méltányossági kérelem esetén figyelmbe veszik a fogyatékossági támogatás öszegét?
- 18 évesen, különélés esetén középiskola mellett milyen támogatásokat tudok igényelni? (élettársi kapcsolatban)
- Aki munkaviszony nélkül szül gyereket (tehát a gyerek születése előtt nem volt semmilyen munkaviszonya) jogosult bármilyen támogatásra?
- A szülés után járó anyasági támogatást kisfiam születése után 2, 5 héttel igényeltem meg mikorra várható, hogy megkapom. Köszike