Értem. A megbocsátás mint a beletörődés következménye, nem úgy hogy csináljuk vissza azt ami történt. Ez is jó, persze, de tényleg nehéz elfogadni, ha a másik inkább visszapörgetné az időt, nehezen érti meg, mert a megbocsátás szó alatt azt érti ami számára kedvezőbb lehetőség. így működik az ember gondolkodása.
Igen ,félreértetted :)A haragszom rád nekem rossz mert bánt a viselkedésed,de a megbocsátás nekem jó ,mert nem bánt a viselkedésed.A megbocsátás magunknak szól ,igaz a másik is élvezheti,ha fontos vagy neki:)A béke meg bennünk van :)
Ha nem bocsátottak meg nekem, akkor rajtam műlik hogy ki tudok-e békülni. Ez a jobbik eset. Ha megbocsátottak, és logikus érvek mentén hajítanak el, akkor tehetetlen vagy, mert az már végleges.
Nekem erről ez jutott eszembe, de lehet hogy félreértem.
Azt mondtam, hogy megbocsátok neked, de ez az a fajta megbocsátás volt, amit az ember akkor ajándékoz valakinek, ha tudja, soha többé nem látja. „
Szerintem nem kell hazudozni valakinek csak azért,hogy az unalmas perceid céltáblája legyek!Ez a mondat arra szolgál ,hogy akit megbántottak nem érdekli tovább a másik és önmagának szól ,hogy tovább is van élet nélküle …Miért nehéz ez egy barátnőnek vagy barátnak elfogadni?maya