Az önmegismerésről, a világ megimeréséről útkeresésről, akár spirituális értelemben is, szóló filmeket keresnék. Tudnátok mondani? (tudásbázis)
Szeretet szinonimája.
Élet háza.
Boldogság nyomában.
A Nagyítás tényleg remekmű.
Ehhez a kategóriához sorolnám még a Lét elviselhetetlen könnyűségét és a Veronika két élete-t is. Rám legalábbis mindkettő hatott.
Amerikaiból pedig szerintem a Donnie Darko még ami fajsúlyos.
Amerikai szépség
(Nagyon jó!)
:))
Ebben a Tom Hanks-ban amúgy is van valami megfoghatatlanul spirituális...
Ez hogy tetszett?
- A számkivetett
- Da Vinci-kód
- Angyalok és Démonok
Very coooool!
Amúgy a Száll a kakukk fészkére is egy húsbavágó film. Régi, de én hetekig a hatása alatt voltam, Jack Nicholson már ott legendáva, ikonná vált. Ne riasszon el, hogy nem egy mai darab, százszor több élményt ad, kérdést vet fel, mint a többi átlagos, amerikai film.
De az Amerikai szépség, illetve a Requiem egy álomért is hasonlóan elgondolkodtató.
Ha tényleg ennyire komoly témában keresel fogódzót a filmművészetben és nem valami könnyed szórakozásra gondolsz, a hollywoodi kommerszek mellé ajánlom a filmtörténet néhány igazán nagy filmjét.
Antonioni: Nagyítás
Tarkovszkij: Andrej Rubljov, Szolarisz
Ingmar Bergman: Suttogások és sikolyok
Bunuel: A vágy titokzatos tárgya
Nyilván lehetne a listát szinte a végtelenségig folytatni. Ezek a filmek egy dologban közösek: elvontak, erősen intellektuális töltésűek, igényelnek némi műveltséget és szellemi erőfeszítést. Számomra a Nagyítás volt a nagy felfedezés, amelyet kb. a 3. megnézésre kezdtem el kapisgálni, bár alapüzenetét 17 éves koromban is megéreztem. Szerencsére idejében láttam. És ha úgy érzed, hogy összezavar, akkor érint meg igazán, mivel épp arról szól, hogy a dolgok és a látszatok között nem lehet igazán különbséget tenni, de el kell magunkat helyezni a világban.
Az Élet Fája
(Moziban néztem, nagyon meditatív volt.)
Jujuj, ez már merész...
Ha Forrás, akkor Rekviem egy álomért...
De inkább a Forrás! :)
Thruman show
K-pax
Ízek, imák, szerelmek (kár, hogy a végét elcseszték)
A nő kétszer
Virágot Algernonnak
Revolver
Hú tényleg, a Leckék az életről nagyon-nagyon jó film, ki is ment a fejemből. Azt hiszem én is megnézem újra.
Még az Őslakót ajánlanám!
Életrevalók
Leckék az életről- tegnap láttam, Jack Lemmon utolsó filmje, zseniális!!!!!!
Bakancslista
Mi a csudát tudunk a világról?
Békés harcos útja
Mennyei prófécia
Vándorút
Veronika meg akar halni
A szavak titkos élete
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Léleklátó, spiritualitás..mi a véleményetek?
- Tapasztaltatok spirituális dolgokat és hisztek benne?