Az iwiw-en kaptam ezt az üzenetet? Ez komoly? (tudásbázis)
Egy kis érdekesség a körlevelekről.
Az iwiw-en kaptam ezt az üzenetet? Ez komoly?
Szerintem a kérdőjel nem figyelem felhivást jelent!
Akkor miért is kérdezed?
Nem kell vele foglalkozni, ki kell törölni és annyi!
Én eddig akár hányszor írtam nekik, mindig megtiszteltek válasszal, és pont azt másoltam be a 25. hsz.-nél, én tudom, hogy oda írják ki...
De Te is olvasd el a 25.hsz.-t...
nekem már tele van a nemlétezőm azzal, hogy naponta egy rakással kapok belőlük...
Hiába írtam ki a profilomhoz is, magasról ejtenek rá...
A gépház még nem válaszolt, pedig elküldtem nekik ezt a Hoxás linket is...
A gépház már ez ügyben irt az üzenőfalra, hogy ilyen módon soha nem irnak üzenetet!
Nem tudom ki az a nemnormális aki ezzel szórakozik, amúgy szerintem ha elolvastad volna a felhasználóit akkor Te is tudnád, hogy ez az egész egy hülyeség!
És ezen az oldalon, milyen érdekes:
EGy igazi körlevél:
Az utolsó mondata:
Most pedig küldd tovább ezt a levelet mindenkinek akit ismersz, különben holnap reggelre fogakat növeszt a nadrágod és szétmarcangolja a nemi szervedet.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
Ezt most kaptam, és ugyanattól az illetőtől már másodszor:
Egy próbát megér. Veszteni való nincs. Hátha!!!
Normál esetben nem küldök tovább ilyen fajta üzeneteket,de ez a levél egy nagyon jó baráttól jött,aki ügyvédnõ, és egy érdekes lehetõségnek tûnik!!!
Ha õ azt mondja nekem, hogy ez mûködik, akkor mûködik is.
Minden esetre nem veszt vele semmit az ember.
A következõket mesélte el nekem: Ügyvédnõ vagyok és ismerem a törvényt. Ez egy tény.
Ne csapjátok be magatokat, az AOL és az Intel tartja magát az ígéretéhez a bíróságtól és milliós nagyságrendû követelésektõl való félelme miatt,ahogy ezt nemrég a Pepsi Cola csinálta a General Electic-kel.
Kedves barátaim, ne tartsátok ezt egy buta viccnek.
Bill Gates most osztja szét a jövedelmét. Ha most nem reagáltok rá, késõbb megbánhatjátok.
A windows még mindig a leggyakrabban használt program. A Microsoft és az AOL kísérleteznek ezzel az e-mailen keresztül elküldött szöveggel (e-mail beta test).
Ha elkülditek ezt az e-mailt a barátaitoknak, akkor a Microsoft 2 hétig követi a nyomotokat. Minden egyes személyért, aki ezt az e-mailt elküldi 245 EUR-t fizet a Microsoft. Minden egyes személyért, akinek elküldtétek és õ továbbküldte ezt az e-mailt 243 EUR-t fizetnek, a harmadik személyért, aki megkapja 241 EUR-t fizet a Microsoft. 2 hét után a Microsoft küld nektek egy levelet, amiben kéri a postai címetek megerõsítését és küld egy csekket.
Üdvözlettel:
Charles S. Bailey General Manager Field
Operations Ext.
1085 or 904/245-1085 or RNX 292-1085
mailto: Charles_Bailey@csx.com_
Én ezt csalásnak tartottam, de két héttel késõbb,miután ezt a levelet megkaptam és továbbküldtem,a Microsoft kérte tõlem a címem és kaptam egy csekket 24800 Eur-ról.
Válaszolnotok kell, mielõtt vége a tesztnek, ha valakinek megadatik ez a lehetõség, élnie kell vele.
Bill Gates számára ez a kiadás csak egy reklámköltség.
Kérlek küldjétek el ezt a mailt annyi embernek, amennyinek csak tudjátok. Legalább 1000 EUR-t kell kapjatok.
"A SZERETET MINDENT VALÓRA VÁLT"
Jézusom, ez a levél testvérek között is legalább 30 éves :)
A képeslaposdi után következő érdekes játék volt a: küldj a lista első helyén álló embernek 500 Ft-ot, majd írd fel magad az utolsó helyre, a listát küldd el 6 másik embernek. Ők ugyanígy tesznek, és előbb-utóbb TE fogsz állni az első sorban, amikor dől a lé... :)
Igen. és közben néha mutálódik is.
Richar Dawkins az evolúció folyamatát szemléltette a lánclevéllel, Folyamat az Édenkertből című könyvében:
"...Egyszerű példa erre az úgynevezett lánclevél. Az ember kap egy levelet a postán, amelyben a következő áll: "Készíts hat másolatot erről a levelezőlapról, és küldd el hat barátodnak egy héten belül. Ha nem teszed, rontás száll rád, és iszonyú kínok közepette meghalsz egy hónap leforgása alatt." Ha van eszük, eldobják ezt a sületlenséget. Csakhogy az emberek tetemes százalékának nincs elegendő esze, zavarba ejti őket a fenyegetés, vagy homályos félelmeket ébreszt bennük, ezért postára adják a levél hat másolatát. A hat további emberből, aki kézhez kapja az irományokat, talán mindössze kettő küldi őket megint tovább. Ha átlag az emberek egyharmada követi a levelezőlap utasításait, a világban keringő levelezőlapok száma minden héten megkettőződik. Elméletben ez azt jelenti, hogy egy év után a növekedés mértéke 2-nek az 52. hatványa lesz, azaz körülbelül négybillióra szaporodik a levelezőlapok száma. Ami elég ahhoz, hogy maga alá temesse a föld minden halandóját.
A mértani haladvány szerinti növekedés, ha nem tartja kordában az erőforrások hiánya, mindig megdöbbentően nagy léptékű változásokat eredményez meglepően rövid időn belül. Gyakorlatban azonban az erőforrások korlátozottak, ami határt szab a további növekedésnek. Hipotetikus példánkban az emberek valószínűleg meglepődnének, mikor ugyanaz a lánclevél másodszor is visszakerülne hozzájuk. Az erőforrásokért folyó versenyben olyan replikátorváltozatok keletkezhetnek, amelyek hatékonyabban képesek megkettőzni önmagukat. Ezek a hatékonyabb replikátorok foltonként kiszorítják kevésbé hatékony vetélytársaikat. Fontos, hogy megértsük, egyetlen replikálóegység sem érdekelt tudatosan önmaga megkettőzésében. Mégis az lesz a vége, hogy a világ megtelik hatékonyabb replikátorokkal.
A lánclevél példájánál maradva, a hatékonyság jól megválogatott szavakat is jelent. A meglehetősen nehezen hihető kijelentés helyett, miszerint "ha nem engedelmeskedsz a levelezőlap meghagyásainak, iszonyatos kínok közepette meghalsz egy hónap leforgása alatt", ugyanez az üzenet enyhébbre hangolva így hangzik: "Nagyon kérlek, lelki üdvöd és az enyém megmentése érdekébben ne kockáztass. Ha a legkisebb kételyed is támad, engedelmeskedj az utasításoknak, és küldd tovább a levelet hat embernek." Ilyen "mutációkra" újra meg újra sor kerül, aminek eredményeként üzenetek különböző elemekből álló populációja kering a világban, amelyek mindegyike ugyanattól a közös őstől származik, csupán a fogalmazás részleteiben és a rábeszélés hízelgő vagy fenyegető fogásaiban térnek el egymástól. A sikeresebb változatok mind jobban elszaporodnak a kevésbé sikeres vetélytársak rovására. A siker ez esetben a forgalomban lévő levelek gyakoriságával egyenértékű. Jó példa erre a Szent Júdás levél; többször körbejárta a világot, miközben feltehetőleg terjedelme is gyarapodott. Könyvem írása közben Dr. Oliver Goodenough, a University of Vermont munkatársa a következő változatot küldte el számomra, s közös cikket jelentettünk meg róla a Nature-ben mint "az elme vírusának példájáról". A levél így szól:
"A SZERETET MINDENT VALÓRA VÁLT"
Eszt a papírt a szerencse küldte hozád. Eredeti változata New Englandben van. 9-szer kerülte meg a világot. A Szerencse elért hozzád. 4 nappal e levél kézhezvétele után beköszönt hozzád a szerencse téve ha te is továbküldöd. Ez nem tréfa. A szerencse postán érkezik hozád. Ne külgy pénzt. Külgy másolatot azoknak, akikről úgy gondolod, rászorulnak a szerencsére. Ne külgy pénzt, mert a hitnek nincs ára. Ne őrizd meg ezt a levelet. 96 órán belül add ki a kezedből. Joe Elliot légelhárító tiszt 40.000.000 $-t kapott. Welch 5 nappal e levél után elvesztette a feleségét, mert elmulasztotta továbküldeni. Ennek ellenére, felesége halála előtt 75.000 $-t kapott. Kérlek, külgy másolatokat, és meglátod, mi történik 4 nap után. A lánc Venezuelából indult ki, Saul Anthony Degnas, egy Délamerikai miszionárius írta. Azóta az a példány körbe utazhatta a világot. Készíts 20 másolatot, küld el a barátaidnak és munkatársaidnak, néhány nap múlva meglepésben lesz részed. Ez a szeretet, akkor is ha nem vagy babonás. Jegyezd meg a következőket: Cantonare Dias 1903-ban kapta ezt a levelet. Megkérte a titkárát, hogy készítsen róla másolatokat, és adja postára. Néhány nap múlva 20 millió dollárt nyert a lottón. Carl Dobbit hivatalnok megkapta a levelet, és elfeletkezett róla, hogy 96 órán belül ki kell aggya a kezéből. Elvesztette az állását. Miután újra megtalálta a levelet, másolatokat készített, és postára adott 20 példányt. Néhány nap múlva jobb álláshoz jutott. Dolan Fairchild megkapta a levelet, de nem hitt benne, és eldopta. 9 nap múlva meghalt. 1987-ben a levél egy fiatal kalifi nőhöz jutott. Az írás elmosodott, alig lehetett elolvasni. Dolan elhatározta, hogy átgépeli a levelet, és továbbküldi, de félre rakta. Tele volt problémákkal, töbek között a kocsija került sokba. Ezt a levelet nem atta ki a kezéből 96 órán belül. Végül, amint elhatározta, legépelte a levelet, és vet egy új autót. Ne pénzt külgy. Ne feledkez meg erről, mert hat.
Szent Júdás
Ez a nevetséges iromány sok-sok mutáció bélyegét viseli magán. Hemzseg a hibáktól és pontatlanságoktól, és több változatban van forgalomban. Mióta cikkünk megjelent a Nature-ben, több, egymástól jelentősen különböző változatot kaptam a világ minden tájáról. Az egyik ilyen szövegváltozatban például a "légelhárító tiszt" a "királyi légierő tisztje". Az Egyesült Államok postaszolgálata behatóan ismeri a Szent Júdás-levelet, előbb kezdődött, mielőtt figyelni kezdték volna, és időről időre újra felüti fejét ez a járvány.
Érdemes felfigyelnünk arra, hogy az engedelmesek állítólagos szerencséjének, valamint az engedetlenekre köszöntő balszerencsének a katalógusát nem írhatták maguk az áldozatok/a szerencse kegyeltjei. Az utóbbiak ugyanis csak azután élvezték a szerencse áldásait, hogy a levelet kiadták a kezükből. Az áldozatoknak pedig már nem volt módjuk a levél továbbküldésére. Ezeket a történeteket valószínűleg csak kitalálták - amint azt a tartalmi képtelenségekből is sejthettük. Egyúttal ebben rejlik a döntő különbség a lánclevelek és az élet robbanásához vezető természetes replikátorok között..."
Az ilyet nevezik lánclevélnek. Legfőbb tulajdonsága az exponenciális növekedés, azaz nagyon gyorsan képes terjedni. Ha mindenki 5 embernek elküldené, akkor
5
25
125
625
3125
15625
78125
390625
1953125
9765625
10 lépésben az összes magyarhoz eljutna
vicc
engem már rég törölniük kellett volna:)
kitettem az üzifalra, hogy ne döljenek be neki
és ne küldözgessenek nekem ilyen üziket
További ajánlott fórumok:
- Milyen üzenetet kaptál és mikor?
- Ezt az üzenetet mégis miért kaptam? Mit akart ezzel?
- Üzenetet kaptam a futárszolgálattól, vajon vírus ez?
- A vaterán ellenőrzött felhasználó vagyok, már vásároltam is és ma ezt a figyelmeztető üzenetet kaptam? Vajon miért?
- Ezt az üzenetet kaptam ma, szerintetek ez megint egy átverés?
- Kaptam e-mailben egy üzenetet, amit nem tudok kinyomtatni. Csak kockák lesznek a betűk helyén. Mit tegyek?