Nagyon szép történet volt, izgalommal olvastam. Nekem is van 2 kislányom, igaz ők császárral születtek, de nem érzem hiányát, hogy így alakult.A lényeg, hogy mindenki egészséges legyen!
Nekem is azt mondták az első terhességem alatt végig, hogy nagy babám lesz és én is meglepődtem, amikor 2800 grammal és 50 cm-rel született meg :)
Most viszont ő a legmagasabb a kortársai között 3 évesen :)
és az is nagyon igaz, hogy nem szabad a baba tervezésével kapcsolatban "ideális" időszakra várni, mert olyan aztán sosincs! Sokan vannak, akik pont emiatt maradnak végül le csodálatos élményekről!
Az én történetem...boldogság,házasság,babavárás...minden tökéletes.Tanácsadáson a szülés előtt álló anyukáktól hallottam, hogy a babájuk fejkörfogata 10cm.Én akkor 32 hetes voltam és az én babámnak akkor volt 10cm-es fejkörfogata.Aggódtam, kértem újabb UH-ot,de az orvosom megnyugtatott, hogy "széles a csípőm,ki fog férni".Belenyugodtam..forró nyár volt,40-ik héten befeküdtem a kórházba, mert kicsit fulladtam.Egyik hajnalban 3-kor elfolyt a magzatvizem, majd reggel 9-re teljesen kitágultam.Az oxitocinos infúziótól erős fájásaim voltak, egyszer csak szóltak az osztályvezető főorvosnak, két orvos vizsgált egyszerre,és a kitolási szakban közölték NE nyomjak!!!Rohanás a műtőbe,rohanás,előkészítés,úgy éreztem elájulok...és 11 óra 33 perckor megszületett a FIAM 4800 grammal,54cm-el egészségesen 8/9 Apgarral de a szemei vörösek voltak,annyira bevéreztek! Az orvos nem mert a szemembe nézni..széles csípő...persze!!Rosszul is végződhetett volna, nem sokon múlt. De a FIAM egészséges (nem cukorbeteg)és az volt a lényeg!Mindez már 14 éve!Hosszában vágtak a császárhoz, endometriosis lett a szövődménye,GNRH kezelés, azóta 2X operáltak hosszanti vágással és többszörös orvosváltás után uralhatatlan vérzés miatt idén 5 hete kivették a méhem!Nem keseredem el, mert van gyermekem és ez a legfontosabb, mindennél fontosabb!
Jó volt olvasni a történetedet :) Sok boldogságot kívánok a babátokhoz!!
S teljesen igazad van, a baba születését lehet halogatni, - amíg nincs lakás, autó, stb. - viszont nem érdemes nagyon sokáig, mert tökéletes pillanat szinte sosincs....Viszont akkor kezdődik az igazi családi élet, mikor a baba megszületik.
Mikor is lehet babát vállalni? Ha megvan a ház, állás, esküvő és az anyagiak? Már szerettünk volna babát, de még mindig csak mint feltevés fogalmazódott meg bennünk, pedig már 7 éve voltunk együtt.