Az én 1.250.000 Ft-os nyereményem (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az én 1.250.000 Ft-os nyereményem
Amint látom, pár évre rá, még mindig folytatódik ez a fajta átverés
0630/3233978-as számon hívott egy kellemes hangú úriember, hogy nyertem 600eFT, csak vegyek feltöltő kártyákat. Remélem senki nem fog bedőlni, előbb olvasson utána a neten!
Bizony leleményesek-ha szépen fogalmazok.
Én is bedőltem-de a Páromnak helyén volt az esze..
Sziasztok!
Cikkben leírt csalással nálunk is próbálkoztak, csak nálunk az összeg 300.000 volt, a telefonfeltöltés meg 20.000 lett volna.
Ha valaki nem tudná, ez úgy működik, hogy ha fű alatt hallod,hogy valaki olcsón tud (pl. féláron) telefont feltölteni, na, az ez! mikor téged felhív, ő már tudja, hogy milyen összegű feltöltést "rendeltek" tőle, meg milyen számra, és mikor megvannak a töltőkártyáid, egyszerűen egy másik teló segítségével feltölti a "kedves ügyfél" számláját.
Ezt velünk is el akarták játszani, mi az első hívás után felhívtuk a szolgáltatót, hogy csináljanak valamit, mert lesz egy rejtett számos hívásunk ezektől a csalóktól, azt mondták, hogy nem tudnak sajnos semmit tenni sem ők, sem a rendőrség, személyiségi jogok, blabla..
Ígyhát mikor ismét felhívott a csaló, mondtuk neki, hogy a T-mobile-nál sajna még nem hallottak erről az "akcióról", na ne tudjátok meg milyen gyorsan lerakta.....
Úgyhogy mindig óvatosnak kell lenni.
Fiatal fiúkat is próbálnak átverni "lányok" társkereső oldalon.E-mail-ban irnak sablon szöveget, hogy a fiú ráharapjon a csalira, és a kiscsaj "kelljen" neki és a végén odairja a lány, hogy csak akkor tudlak felhívni ha veszel fel.kártyát és a kódot elküldöd sms-ben.
Amikor az unokaöccsémmel előfordult én egyből mondtam neki, hogy ez egy lehúzás story. Mindenre vigyázni kell. De azt nem mondhatom hogy senkiben sem bízhatunk...
A TV-ben meg még csak tegnap volt szó erről. A Rendőrség kérte, tegyen feljelentést, akit ezekkel a dolgokkal felhívnak.
(Az idióta fazon felhívtal a RTL.-t is...:)
Engem épp most hívtak egy eléggé férfias hangú Varga Csilla nevű hölgynek bemutatkozott valaki, Bp-ről a XIX. ker-ből és örömmel tájékoztatott, hogy 2.400.000 ft-ot nyertem és a T-Mobil munkatársai majd 72 órán belül házhoz hozzák a nyereményt, csupán egy feltételnek kell megfelelni...stb.
Mivel már több helyről ismert ez a sztori nem dőltem be.
VIGYÁZZATOK!
Én az idegenektől jött emileket olvasatlanul törlöm!!
Ne nyissatok ki olyan levelet, akinek a feladóját nem ismeritek, mert a legkisebb baj az, hogy kárt tehet a számítógépben!
A másik, hogy nyilvános fórumokban ne adjátok meg az emil címeteket. vagy ha igen akkor a @ jel helyett írjátok ki, hogy: kukac
Ugyanis van olyan program, ami a @ jelet keresi, így szedik össze az emil címeket.
Köszi,hogy leírtad a "nyereményed" történetét.
Meg áll az eszem,hogy mennyi gazemberség van.
Rendszeresen kapunk olyan angol nyelvu e-maileket, hogy az illeto haldoklik es szeretne valakire hagyni a penzet, adjuk meg a bankszamlaszamunkat.
Akik ezt beveszik, komoly tanulopenzt fizetnek :)
Nekem tavaly jött egy emailem angliából.
Leforditattam a levelet egy ismerössel,kiderült,hogy magyar pénzbe valami 30 milko körüli összegröl van szó.Megnéztem az interneten,fenn volt a cég.Már a csekkszámla számomat kérték amikor küldtem egy email,az angol nagykövetségre,ismerik-e öket,visszairták,hogy nem,és hogy nagyon sok az internetes csalás.Erre elküldtem a kapott emaileket a Scotland Yardra az ő dolguk megkeresni az internetes csalókat,ha már angolok.Azóta olvastam az ujságban,hogy valakit át is vertek,és valami 600000.-ft körüli összeget csaltak ki töle.
engem is hívtak már.kaptak is hideget és meleget egyaránt. :)
amíg rám nem b....ték a telt. :)
További ajánlott fórumok:
- Mi lenne az első, amit a lottó 5-ös nyereménye után vennél?
- Mennyire valósak a Reader's Digest nyereményjátékai?
- Invia.hu nyereményjáték - Nyerj párizsi utat!
- Milyen nyereményjátékokban vesztek részt?
- Legnagyobb nyeremény, amit valaha nyertél(bármin)
- Energofish nyereményjáték, kapot már valaki 1000ft-os ajándékutalványt, aki regisztrált az oldalra?