Az autósülésekből januártól csak a 3-as és 4-es a jó. A hordozónkon van egy E1 felirat, de a kód 03-mal kezdődik. Melyiket kell nézni? (tudásbázis)
Javaslatot várok akövetkezőre:
szomszédéknak volt már gyerkőc, 5 éves kisfiú, plussz egy 3 éves kislány. Gondolták még egy harmadikat vállalnának. Pechük volt: hármas ikrek lettek. Na őket, hogy fogják bekötni?!
Zé ülése is ilyen 9-36 kg-os kategória. Ahhoz volt (ill. van, de neki már nem kényelmes) szűkítő, 3 fokozatban lehet emelni a biztonsági öv magasságát, dönthető a háttámla és saját, 5 pontos öve van.
Egyébként nem volt egyszerű ebben a kategóriában ilyet találni.
De tény, hogy a lányomat nem tenném bele, annak ellenére, hogy van már 9 kg. Ami neki van, az sokkal jobban dönthető, öblösebb.
Én azt tapasztalom, hogy nem is a súly a meghatározó, hanem a gyerek fejlettsége. A fiam 6 hónaposan 9 kg volt és hosszú, ki kellett venni a bébihordóból, mert kényelmetlen volt már neki. Más meg az 1 éves gyerekét is probléma nélkül tudja abban szállítani.
A 7és fél éves fiam szokott benne ülni,szóval neki jó és kényelmes,mivel ő már végülis űlésmagasitóval is jól beköthető,jó helyen fut az öv,viszont öblös és kényelmesebb annál,ha pihen hosszabb úton vagy ilyesmi.....
Csak azért irtam mert annak ellenére hogy elviekben szabvány,kisebb gyereknél nem tarom biztonságosnak,pedig elvileg el kell fogadni.Rendes üzletben vettük régebben,de szerintem kisebb gyereknél,biztonságosabb egy régebbi esetleg nem szabványos mint ez.....
A rendőr megnézi a cetlit max és nem fogja kivenni átnézni az űlést mindenkinél,szóval nem bizti hogy annyira jó ez az új szabály....
Akkor úgy mondom, hogy a "szabvány szerint" jó... Narancssárga a cetlije? Nem valami kamu? :O
A továbbiakban saját elbírálás alá esik, hogy ki mennyire biztosítja be a gyerkőcöt, mert nyilván a szabvány nem csak 1-2 eshetőséget és árkategóriát foglal magába, hanem azért elég széles skálán kell, hogy mozogjon.
Egyébként a 9-36 kg elég széles kategória, nem is tudtam, hogy ilyen is van, általában 15-36-osok vannak. A szakik nem is ajánlják az összevont kategóriákat, de kategóriánként ülést venni (0,1,2,3... ) csak a nagyon bőpénztárcájúaknak engedhető meg szerintem. A 15-36-osok pedig legtöbbször már nem rendelkeznek saját biztonsági övvel, csak az autóéval - ugyanis ha jól tudom, csak ülő pozícióba állíthatóak és igazából, mint ülésmagasító funkcionálnak, azzal a plusszal, hogy amíg kisebb a gyerkőc, nagyobb biztonságot ad, ha van az ülésnek háttámlája is. A 15 kilós határ egyébként egyben a 3 éves kor is, tehát azért a 2 éves 15 kilós lehet, hogy nem ül benne olyan biztosan, mint a 3 éves 15 kilós.
akkor elvileg ez a gyerekülés jó?ECE 44-3
E1
03301134
Lehet,de ez van .
Majd mondom nekik a javaslatod.Aztán lesz ami lesz.Valószínű,hogy raktárról adhatták el,ott meg ki tudja mióta áll...?
Ezek a szabályok baromi jók.Nekünk 3 gyerekülésünk van (3 gyerekhez ,nyilván) és egyik sem 3-4 kódú.Tehát addig fogjuk ezt használni,míg a rendőr meg nem büntet minket.-Mert: a napokban mesélte a szomszédunk,hogy vadisúj passatot vettek,és hogy a kisunokájukat gyakran tudják hurcolászni,az autóval együtt vettek a márkakereskedésben egy ehez az autóhoz "menő" gyerekülést potom 63 ezrért.Ami nyilván nem számít már a 7.5 milla mellé,na de: a kód azon is 02! Úgyhogy cserélhetik ők is.
De nekem nincs arra keret,hogy 3 gyerekülést vegyek ,újat. Nyilván bizonságosabb,meg a gyerek élet többet ér,meg mindent megér,de szerintem ez megintcsak egy üzleti fogás! Hurrá EU!
Értem!:-)
Köszi!
E1 a származáso országot jelenti! E1 az épp Németország.
Amit nézni kell, az az E1 jelzés alatti szám, ami 03-mal vagy 04-gyel kezdődik, jobb esetben.
További ajánlott fórumok:
- 90 napos januártól
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Fogyókúra januártól, ki tart velem?
- 2014. januártól életmódváltás - Csatlakozz te is!
- 2010 januártól indul a babaprojekt
- Ki mit hallott arról, hogy januártól a rokkantak dolgozhatnak-e?