Az asztmások kapnak emelt családit és GYES-t? (tudásbázis)
7. *babyboy*
2013. dec. 18. 15:48
Tegnap voltunk felül vizsgálaton.Nekünk kerek perec megmondta,hogy nem jár mert hogy 1 évben két alakalommal kórházi kezelésre nem szorult.Amire azt mondom hála az égnek,hogy a gyógyszerek segítenek és nem kell kórházban lenni kvázi én azért nem akarok pénzt kapni,mert a gyerekem beteg.Viszont ez az új törvény sokak levesébe beleköpött értem itt azokat akiknek tényleg sokszor beteg a gyereke(i) és még ezt a kis hozzájárulást is megvonják.Van aki pl.: csak úgy tudja a gyógyszereit kiváltani ,mert van közgyógy-ja.És azt azok b..szták el akik nem váltották ki a gyógyszereket csak a támogatásokat vették fel és a többi családot is jól csőbe húzták ezzel.Nekem is rengeteget beteg bár állíthatom,hogy rengeteget javult az állapota 3 éves korától-7 éves koráig de azért még így is 6 szor volt beteg szeptember óta és ebből 4-szer kapott antibiotikumot. :(.
6. kattyus
2013. szept. 23. 13:44
Az én lányom is asztmás. Most volt felülvizsgálaton, a kezelő orvos azt mondta, csak a súlyosan asztmásak kapnak emelt családit.
5. Pettka
2013. szept. 23. 12:13
Na,erre én is kíváncsi lennék.A lányom doktornénije azt mondta,hogy már felesleges kitölteni,mert úgysem jár.Viszont az egyik ismerősöm kisfia most lett asztmássá nyilvánítva,kaptak papírt,elküldték a MÁKnak,és már emelten kapta a családit.Szóval,tényleg annyi mindent hallani erről.Jó lenne már tisztában lenni a dolgokkal.Nekünk decemberben kell menni kontrollra,viszont nov.24-én lejár az előző évünk papírja.
4. Roza78 (válaszként erre: 3. - Jázmin2007)
2013. szept. 23. 12:08
Nem az orvostol fugg, o kitolti aztan a MAK-nal eldontik.
3. jázmin2007
2013. szept. 23. 11:53
Akinek szerencséje van és olyan a dr nö és kitölti a papirt akinek meg nincs szerencséje az sajnos nem kapja meg mert ez sajnos most már csak igy müködik nem azt nézik hogy ki mennyire beteg
2. ee1dc9ba06
2013. szept. 23. 11:37
Ezt a szakorvos megmondja. Amúgy szerintem az asztmások tuti, és 100%-os utazási kedvezményt is.
1. *babyboy*
2013. szept. 23. 11:31
Ki kaphat ki nem,mert én már semmit sem értek
További ajánlott fórumok:
- Békés megyei anyukák! Valaki kapott már GYES-t, GYED-et? Esetleg családit?
- 2010-ben 2 gyermek után mennyi gyes-t és családit kellett volna kapnunk?
- A M.Á.K eddig bankszámlára utalta a Gyes-t és a családit., most változtathatnék rajta?
- Békés megyei anyukák! Megkaptátok már a GYES-t és a családit?
- Tud nekem valaki segíteni, hogyan kell a GYES-t és családit elintézni? Mikor kell a papírokat kikérni... stb?
- Mikor utalják a családit, GYES-t, FHT-t és az egyéb ellátásokat?