Az Apa feladatai a szülés után (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az Apa feladatai a szülés után
Koszi a cikket, Hoxa, jol osszeszedted.
Szerintem az apasag mar onnan kezdodik, ahogy megtudja. Onnan kezdve maskepp kell viselkednie. Legalabbis en szeretnem, ha majd kisergetne az orvosokhoz, UH-ra, vagy mire kell majd menni.
Azonkivul tudnia kell, hogy az erzelmi zurzavar, meg szexualis ingadozas, az alakvaltozas- na, hogy ezek micsodak. (Szerintem jol valasztottam, fogja tudni kezelni :) )
Hát én ezt elég durvának tartom azért!!
Valószínüleg az én páromnak nagyon jó, mert nekem nem csak a pénzkeresés miatt van szükségem rá! Számomra nagyon fontos volt, hogy velünk legyen, hogy a kisfiával már rögtön kapcsolatot tudjon kialakítani! Nálunk ő fürdetett és nagyon élvezték mind a ketten!!!
Szerencsém volt, mert szinte mindenben segített. Éjjelente sokszor felkelt, bevásárolt, eleinte ő fürdetett, lelkiekben segített.
Persze azért nem mindent kell elvárni a férfiaktól...
Így van! És a többi... amit még nem soroltunk fel.
És nem kérünk sokat! Miért lenne ez sok? Ha belegondolunk, hogy mennyi apró dologra csak a nők figyelnek oda, s ők is végzik el...
Én közvetlenül a szülés utáni 1 hónapban nem kértem tőle mást, csak hogy legyen velem-velünk.
Nem kellett pattognia, átvennie a házimunkát, csak legyen ott.
Ja és mosogasson el maga után.
És utánam is... :)))
A lelki támasz is fontos, de a tettek is beszélnek. :)
- Az apának kell elintéznie a gyerek születése körüli adminisztrációkat, gyás, tb kártya, miegymás.
- Az apának kell kiváltania a gyerek első receptjét.
- Jó, ha az apa fürdet a kezdetektől, önbizalmat ad neki.
- Nem árt, ha legalább a pisis pelust kicseréli. :))
- Böfiztethet is, ha te már szétzsibbadtál a szoptatásban.
- Ne kérjen főtt ételt! :)))
- És hazafelé, ha lehet vásároljon be. :)
Nem kérünk sokat! :)))))))
Mit tegyen az Apa, hogy a kezdeti idők nehézségeit könnyebben áthidalja a család? Hogyan segíthet az anyának, mik azok a lelki támogatások, amelyekre ilyenkor szükség van, és melyek azok a tettek, amelyekkel megkönnyíti a mindennapi életet?
Ugrás a teljes írásra: Az Apa feladatai a szülés után