Az anyatej véd az elhízás ellen (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Az anyatejes baba is el tud hízni, ha túleteik.
A mértékletesség itt is fontos.
Hmmm, én szoptatáskor még két kilót felszedtem...:-/
De lassan elindult lefelé. Aztán 78-on megállt, majd amikor kényszerből abba kellett hagynom a szoptatást, ismét megindult lefelé. Most 73 körüli vagyok. Szerintem mindenre akad ellenpélda...
Én mind a két gyermekemet szoptattam. A két szülés után összesen négy tejtestvérünk lett, mert annyi tejem volt, hogy naponta még 8 dl-t tudtam másnak adni. Az első hónap után már visszanyertem a régi alakomat.
Ha most megnéznétek 18 év után már van mit fogni rajtam, hogy enyhén fejezzem ki magam.
A gyermekeim picinek és most kamaszként is egyaránt vékonyak.
Az én kicsim 2 hónapos kora óta tápszeres, mert a gyulladt, gennyes tejemtől emésztési problémája, ill. tejallargiája lett. Ma 11 és fél hónapos hatalmas baba. Nemcsak súlyra, hanem hosszra is. Eloszlik rajta, így formás igazi nyömöszölni való. Ennek semmi köze a tápihoz, mert 2 ismerősöm picije még mindig szopizik (persze már esznek mást is), de még az enyémnél is nagyobbak, súlyra.
Én picinek szopiztam és óriási baba voltam, mára majdhogynem sovány vagyok. Az alkat, mint minden egyéb genetikai adottság. Persze elronthatjuk a sok édeséggel, szénhidráttal, egyoldalú táplálkozással stb., de a hajlam a hízásra (fogyásra) már születésünk előtt bennünk van.
Én is csak erre tudok példát!
Az én gyerekeim sem voltak anyatajesek,mindíg volt valami ami miatt 2-3 hónap után kénytelenek voltunk,tápszert venni.És vékonyak,pedig eszenek rendesen.Úgyhogy ezt butaságnak tartom.
Nem hinném ,hogy ezzel kellene az anyatej mellett kampányolni.
Az anyatej a legjobb,mindent megtettem,hogy szoptatni tudjak,de soha nem sikerült félévig sem.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.