Avokádós zöldsaláta baconnel recept
Az Avokádós zöldsaláta baconnel hozzávalói:1 db avokádó
10 dkg bacon
2 tojás
fél fej brokkoli
1 kisebb fej jégsaláta
1 uborka
1 cs. újhagyma
1 lilahagyma
2 dl natúr joghurt
0,5 dl balzsamecet
bazsalikom
só
bors
Az Avokádós zöldsaláta baconnel elkészítési módja:
A két tojást főzzük keményre, majd szedjük le a héjukat, és tegyük félre. Ezután forró vízben főzzük meg egy kicsit a brokkolit, hogy puha legyen, de még ropogjon. A szalonnát, kockázzuk fel, egy serpenyőben pirítsuk,hogy ropogós legyen, közben szórjuk meg frissen őrölt borssal Ezután vágjuk fel a jégsalátát, tegyük egy nagyobb tálkába, öntsünk rá pár csepp balzsamecetet, majd kockázzuk fel az uborkát, és tegyük hozzá. Az újhagymát felkarikázzuk,az avokádót is feldaraboljuk, majd a már kihűlt brokkolit is. Öntsük rá a joghurtot, keverjük át az egészet, szórjuk meg a snidlinggel és a bazsalikommal, tegyük hozzá a feldarabolt a tojásokat, majd végül, szórjuk rá a bacont.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. júl. 2. 23:54
Az avokádós zöldsaláta baconnel elkészítési módja és hozzávalói.