Arany nyakláncról hogy lehet megállapítani, hogy hány karátos? (tudásbázis)
Cserénél tök mindegy,hogy milyen az aranyad,csak a karátszámot veszik figyelembe.Legjobban a készítés éri meg.Persze érdeklődni kell,mert nagyon szélsőséges árakkal dolgoznak.
Aranyat cserélni, eladni sosem volt jó üzlet.Ha van régi aranyad ,amit még 3-4ezerért /g vettél,azért most törtben is adnak 7 körül.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem,hogy van egy olyan gyűrűm amiben nincsen semmilyen jel sem szám.Be vittem egy közeli zálogházba,hogy megvizsgálják,azt mondta a hölgy,hogy minden rendben van vele.Nos a kérdésem az lenne,miért nincsen benne semmilyen jelzés ezt lehet tudni? (nagyon régen kaptam).
És a másik amit mondott,ha el szeretném zálogosítani akkor egy "nagyobb" zálogházba menjek,mert ők nem zálogosítanak el ilyen ékszereket. Mi az a nagyobb zálogház?Konkrét név?Pl Báv v Orex?
Előre is köszönöm.
A felvásárló biztos többet ad érte, mint a zálogház. Igaz ebben az esetben végleg meg kell válnod az emlékedtől. A zálogházban ha lesz pénzed visszaválthatod, de az csak olyan áron veszi be, amin neki haszna is lehet, ha nem váltod ki időben.
Hiába nem használtad(és ez mindenre igaz),ha már kihoztad a boltból, nem ér annyit, mint amennyiért vetted. Ezért sem kaphatsz annyit, mint egy ugyanolyan most a kirakatban.
Sok szerencsét!! Őszintén sajnállak, hogy ilyen helyzetben vagytok!
Nagyon szépen köszönöm!Holnap be is viszem egy zálogházba (persze azért előtte körül nézek):)
Belföldi fém jel?A nyakláncnak semmi baja össz-vissz jó ha 5-ször volt a nyakamban!
Nem kérdeztél butaságot,érdemes szétnézni,bár nagy különbségek nincsenek.
Ha van benne belföldi fémjel és hibátlan az ékszer többet adnak érte.
916 ezredrész = 91,6 % színaranytartalom = 22 karát
750 ezredrész = 75,0 % színaranytartalom = 18 karát
585 ezredrész = 58,5 % színaranytartalom = 14 karát
333 ezredrész = 33,3 % színaranytartalom = 8 karát
igazából választóvízzel, királyvízzel szokták.
nem mindegy, milyen fémjel van benne, a neten is megtalálhatod a fémjeleket.
ha nincs benne magyar vagy honosító jel, csak törtarany értéke van.
Ha zálogba adod, ők tudják hány karátos, és árat is ők fognak ajánlani érte.
Ha ennyire nem tudjátok kiváltani a gyógyszert kell kérni, segítséget az önkormányzattól és ha a gyógyszer értéke és a nyugdíja közt kicsi az eltérés segíteni fognak.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a vastag férfi arany nyakláncról?
- Honnan tudom megállapítani, hogy eredeti arany/ezüst a medálom?
- Honnan lehet tudni, hogy egy aranylánc igazi-e és hány karátos?
- 9 karátos arany befeketedik?
- A lefolyóban találtunk egy láncot. Talán arany, talán nem. Honnan tudom megállapítani?
- Az arany ékszerről hogy lehet megállapitani, hogy arany anélkül, hogy ékszerészhez vinnénk?