Apás szülés és válás (beszélgetős fórum)
Na. A párom bent volt mind a kettőnél, de mellettem állt, "lent" nem látott semmit.
Ha viszont valaki nem ismeri annyira a párját, hogy berángatja esetleg annak akarata ellenére, akkor el tudom képzelni, hogy ez lesz. De ha a pasi nem ismeri magát annyira, hogy később ezen kibukik, akkor szerintem inkább előbb kellett volna gondolkodnia, vagy utána párkapcsolati tréningre menniük...
tulajdonképpen mi háborít fel pontosan ? a te férjed ottvolt. más férje ha nincs ott a kitolási szakaszban az neked felháborító?? ezt komolyan nem értem...
amúgy attól mert nincs ott apuka mikor épp kibújik baba simán vághatja ő el a köldökzsinórt... felháborodás helyett te is tájékozódhatnál...
Nincs tökéletes férje senkinek-Neked sem!!
Nem csak attól durran el az ember agya amit írsz,hanem attól hogy olyan szinten felsőbbrendűnek érezteted az életed velünk szemben hogy azt leírni nem lehet.Nem vagyunk frusztráltak,de nem kell beállítani tökéletesnek az életed,mert ennek már -számomra- olyan szaga van hogy csak szeretnél úgy élni ahogy írod!!
És ez minket sem érdekel!! :)
Nem, én azt értettem kritizálásnak, hogy felhánytorgattad Ancsa szituját. Ez nem az a fórum. Egy, eleve terhesség alatt történt, ami már elárul egy-két dolgot a párjáról. Induljunk ki abból, hogy Ancsa teszem azt, ugyanolyan ápolt és csinos volt terhessége idején mint előtte. De vannak férfiak, akik (mint írtam, komplexus), nem tudnak megbékélni a terhességgel. Szóval ne abból indulj ki, hogy okvetlenül otthon visszautasító az asszony, vagy elhízik, elhanyagolja magát és a pasi erre "kényszerül". Nem, vannak csinos anyukák is, akiknek egyetlen vétkük, hogy terhesek, pont. Ezek után, hogy egy férfi nem képes terhes nővel lenni, még kérjék meg rá, hogy nézze végig a szülést? Csak rontana a helyzeten.
Vannak nők, akik akármennyit híznak, akármennyire hisztisek, olyan férjet sikerült kikapni, aki ezeken is túlteszi magát, és nem érdekli, hogy 20-30 kilóval ducibb nő éjszaka is kiküldi őket fagyiért meg minden, mert ők ilyen jámbor fajták, és meg sem fogják csalni. Nos, ez nem a nő érdeme (mert nem tett érte semmit, de elvárja), ez a pasi erénye, úgyhogy felesleges is rajta izélni. Ezért én nem szoktam még egyet belerúgni senkibe csak mert terhesség alatt megcsalták. Mára nagyon sztereotípia lett, hogy bizti azokat csalják csak meg terhességük alatt, akik szőrös hónaljjal járnak és tojnak a férjre.
Ha létezik ez, hogy sok pasi betojik a gyerek miatt (szexológus is alátámasztja) akkor pláne miért kell ezen rugóznod Ancsa kapcsán? Vagy tedd, de másik topikban. Én is kirúgnám az enyémet, 15 év után is, de más meg máshogy dönt, nem mindenkinek ugyanaz a szituja vagy az egyénisége. Volt egy erős kommented az övére, ezt nevezhetem kritikának, nem?
Reméled? Nekem úgy tűnik, hogy kritizálod másokét. Csak mert te meg én, meg még egy páran, akik hozzászóltak, hogy jól sült el az apás szülés, kifogtunk erősebb gyomrú férjeket, nem jelenti azt, hogy aki gyengébb gyomrút fogott ki, azt nem szeretik, vagy szerethető (mert cserben hagyták, bla bla bla).
Here uh végbélen keresztül történik? Mert én a prosztatával azért vontam párhuzamot, mert egy hasonló szituáció, kellemetlen "matatás" a férfiben egy másik fehérköpenyes férfi vagy nő által. Ugyanilyen érzéki látvány, amikor egy szülő nőben matatnak, aki történetesen a hites feleség.
Éppen ezért egy elsőszülő anyukának nem fogom felmagasztalva ecsetelni az eseményt (inkább megemlíteném, hogy egy lottó, vagy olyat dob neki a gép, aki amúgy is szereti, vagy olyat, aki ettől hányni fog), nem a szerelem beteljesülése, de ha úgy gondolod, van ilyen klub, hogy orgazmikus szülés, ott ajnározhatod magad.
Szerintem örülni kell annak, ha jól sült el a szülés, ha összekovácsol 2 embert de ezek mind kivételek, egy tökéletes világban minden apuka érett gondolkodású, vasgyomrú, ma még ez nem áll fel, továbbra is hagyjuk, hogy döntsék el az apukák, de mindenféle belemagyarázás nélkül (cserben hagytál a szülőszobán, szerelmünk beteljesülése, legcsodálatosabb élmény...már aki szereti a vérfürdőt).
A ferjemnek volt here uh-ja egy gyanus csomo miatt.
Termeszetesen ott voltam vele vegig.
Reszemrol a tema lezarva. Remelem mindenki ugy boldog a kapcsolataban ahogy van.
Szerintem ez teljesen normális, nem vagyunk egyformák, hogy van olyan férfi, akinek felemelő élmény szülés közben bent lenni a szülőszobában, mindent végignézni. Másoknak meg felkavaró, vagy rosszul lesznek stb.
Mondjuk az én férjem annyit tett, hogy bejött velem a mentővel reggel, amivel bevittek a kórházba, utána otthagyott szépen, rábízva az orvosra. Mondjuk, hogy utána "eltűzött", az kb. a gyermekvállaláshoz való (mint később kiderült) nagy kedvét is jelezte, meg az anyja biztosan fontosabb is volt, mint én. Anyukám ki is akadt rendesen, még én mentegettem a férjem. Mert azért várakozhatott volna persze a szülőszoba előtt, mikor "bújik elő a lánya", de annyira nem érdekelte. Ez persze egy egyéni eset, mert egy érzelem nélküli, ---skó, azóta is egyedül van (amennyire én tudom). De mondom, ő egyedi eset.
A mostani Párom nem egy "nyuszi" alak, de lehet, őt sem erőltetném. De megtudni már nem fogom, hogyan reagálna, mert nagyobb gyermekei vannak, és a közös baba nincs benne a terveinkben. Főleg az övében nem.
És akkor az én férjem ennek szellemében lett lenyuszizva,mikor előtte elmondtam,hogy már a vajúdásomnál rosszul volt és hogy nem jött be velem "cserbenhagyott"...
Örülök,hogy vannak még akik nem így látják! :)
Az én exanyósom mondta, hogy annak ellenére, hogy apósom háziorvos volt (sőt nőgyógyászati szakvizsgán gondolkodott..., sőt bába mellett vezetett is le szülést), de valahogy senkinek eszébe sem jutott, hogy bemenjen a felesége szülésére. Valahogy régen nem volt ez ennyire általános, mint manapság, hogy sokaknak "igénye" legyen rá, akár az apának, akár az anyának.
Akinek ma is igénye van rá (a Párnak), akkor tegyék meg. Szerintem ehhez ismernünk kell a párunkat, hogy milyen típusú férfi (és ez nem bátorság kérdése szerintem sőt még nem a szeretet fokmérője), "való-e" neki egyáltalán az egészet végignézni.
Örülök, hogy leírtad, hogy "enélkül is elváltatok", úgy értem, nem a válásnak örülök, hanem korábban írtam, hogy amikor nincs meg az a bizonyos kapocs, hiába nem megy be az apuka, nem fogja visszatartani a párt attól, hogy szétmenjen.
Szóval nem maga a szülés. Van, hogy hiába szexi egy nő, anyaként is, ha a pasinak ilyen komplexusai vannak. És ugyanaz a nő ugye mégis nagyon sok pasinak szexi, mert ők el tudnak vonatkoztatni az anyaságától, de az illető, akivel meg él, nem tud. Ilyen esetben az sem fogja megmenteni a dolgot, ha császár lesz (mint a barátnőméknél, akiknél császár volt, a csaj kérte és azóta sem volt szex, vissza is költözött a pici babával a szüleihez, annyira elege lett), mert a probléma gyökere a pasi komplexusa.
Az, hogy ódákat zengsz róla, nem segít azokon, akiknek meg olyan férjük van, hogy nem szeretne bent lenni (pl. a fórum indító hsz-beli). Ezért egyéni és én inkább rájuk bízom a döntést, de egy cseppet sem jelenti, hogy ha egy apuka nem volt bent, akkor ő nem szereti annyira a feleségét. Jóban-rosszban...melyik az a feleség, aki kapkodna, hogy ott lehessen a férje prosztatavizsgálatán, hogy szorítsa a kezét?? A póz lehet, hogy hasonló.
Mégsem jelenti azt, hogy ha nem akar okvetlenül vele lenni, nem szereti vagy cserben hagyja...
További ajánlott fórumok:
- Nincs választott orvosom - járhat ez valamilyen hátránnyal a szülésnél?
- Mikor választottál szülész orvost? Sokat fizettél neki?
- Szerintetek fontos, hogy a szülésnél legyen választott orvosotok?
- 90 napos diéta, szülés után, válás alatt.
- Szombathelyen van olyan orvos, aki kerek-perec megmondja, hogy mennyi lesz a szülés, ha őt választod?
- Lehet sokaknak butának tűnik a kérdés, de mi a menete a szülésznő választásnak?