Anyukámnak fekély van a bokáján, már több hónapja. Ötletet, segítséget kérnék, mit tehetnénk? (tudásbázis)
KEDVES DÖMIKE
Visszaolvastam fekélyről szóló hozzászólásokat. Szóval azt mondod, ha érszükület miatt van 85 éves anyósom lábfején, a nagylábújj mellett (bütyökrészen) egy nagyobbacska fekély, aminek felén már látszik a csont, tényleg nem gyógyul meg? Ma voltunk a sebészeten, elkeserített az orvos. Azt mondta, fennállhat a vérmérgezése lehetősége is. Vagy sebészi beavatkozással amputálás is várható. Semmit nem is írt fel az orvos, csk kötszert és kész. Mit szólsz hozzá?
Sziasztok megint.
Voltam gyógyszertárba és a Catrix por megszünt.
És anyukám volt új bőrgyógyásznál, és kiderült nem is lábfekélye van, hanem fertőzés tette ilyenné a lábát, vagyis ellenkezelték a Másik kórházban. Le is fényképezték és állítólag mivel félrekezelték fel is jelenti az egyik kórház a másikat.
Sziasztok!
Igen, láttam a válaszokat és a telcsi számot, rögzítek mindent, csak estig dolgozom a napokban és nem jutok géphez.
Megveszem a Catrix port is.
A könyvet is keresni fogom, habár a lámpa nem tudom bírná-e az anyukám, egy fajta lámpát nem bírt.
Köszönöm mindenkinek: Ari
Catrix a por neve amiről irtam végre megtaláltam.
Ahogy ráteszed már pár óra alatt bevarrasodik.
Köszönöm a válaszokat, csak most jutottam géphez.
Az aloe-s termékekhez hogy jutok hozzá??
A Granuflex tapaszt sem használta még, és a Propolisz cseppet sem.
Megveszünk mindent, csak használjon.
Köszönjük szépen az eddigi válaszokat
Ha cukros,és azért fekélyes, akkor diéta is kell.
DE,ha nem,akkor a nyers krumpli reszelve mindig frissen rátéve nagyonjó gyógyító hatással bír...
A cukros betegnek viszont gyógyító(véglegesen)a supergreens, de a fekélyt is meggyógyítja!!
A természetes szereket részesíteném előtérbe...
Mindenesetre gyógyulást kívánok!!
szeretettel: Illike
Az eggyik ismerősömnek is volt és orvos addíg tisztította, kezelte, míg teljesen begyógyult.
Sokáig tart, és nagyon, nagyon tisztán kell tartan
ez Pápán volt, és nagyon jó az orvos aki kezelte.
Most olvastam vissza....nem cukros az anyukád.
Viszont ha szűkületes,akkor semmilyen kenőcs,tapasz,lámpa nem fog segíteni.
Szia Aranka!
Elég sok fekélyes lábat láttam már....okok: cukorbetegség(nagyon nehezen gyógyul a cukrosok lába)Helyes diétával,szükség esetén inzulin adásával szépen normalizálni lehet a cukorszintet.
Érszűkület(rossz vérkeringés miatt lelassul a gyógyulási folyamat). Érsebészetet ajánlom,minél hamarabb, különböző eljárásokkal megtudják állapítani hogy hol a bibi. Infúziós terápia,vagy egy kis beavatkozás,amivel értágítást érnek el,vagy műtét.
Nagyon szép eredményeket lehet elérni ezzel. Ne halogassátok,körzetorvosi beutalóval lehet menni a szakrendelőbe. Írj ha van eredmény!!!
Érsebészet, fekélyrendelés.
A fekély nem napok és nem hónapok alatt gyógyul be. Én láttam már nagyon csúnya lábszárfekélyeket, amik nem gyorsan gyógyultak. Sajnos kezelem is őket...
Igen. kb. 10-12 nap.
Lámpáztuk mi is, használtunk mindenféle csodakenőcsöt, alga lapokat, aloe verától a reiki-ig mindent...
Azért szeretnék hozzá szólni erre egy gyógyulási mód van a Bioptron lámpa /zepter/-től lassan gyógyúl de használ a lámpa elég drága de lehet bérelni is én mindenre ezt használom. sebre arcüreg gyuladásra és még sok másra is jó.
Mielőbbi gyógyulást kivánok Varga Aranka.
Mindenképpen elégtelen a keringés - ez lehet cukorbetegségtől érszűkülettől, vénás pangástól... sokmindentől. Az én édesanyámat hasonló problémákkal eredményesen kezelték az István kórház bőrgyógyászatán, ott nem csak a sebkezeléssel, hanem a háttérkeringés helyreállításával együttesen oldják meg a problémát. Nem tudom, máshol milyen "divat" van, neki ez bejött, ott erre specializálódtak.
Gyors gyógyulást kívánok!
Cara
Most nem is az ár miatt írom, de egy lap tapasz 1200 ft, és semmi javulás, a sok tisztítások, stb.
Mindég nedvesen van hagyva, mert ezt mondták.
Már 3 bőrgyógyásznál voltunk, háziorvosnál is, belgyógyászat. Nem cukros egyébként anyukám
Már volt orvosnál, nem is egynél.
Külömböz orvosságok, kenőcsök, tapaszok, de semmi eredmény. Mondták hogy hosszú idő, de fáj neki nagyon és a seb sem halad "összefele"
Mindenképpen mutassa meg orvosnak. Ki kell vizsgálni, mert több oka lehet. Vénás keringési elégtelenség, cukorbetegség stb.
Vannak speciális szerek a kezelésére, házilag ne próbálkozzon, mert rosszabb lesz.
További ajánlott fórumok:
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- Mit tehetnénk a szomszéd kutyááért?
- 50 apró ajándékötlet szülinapra anyukámnak! Segítség..
- Segítség! Mi baja lehet anyukámnak?
- Mit tehetnénk, ha 3 év próbálkozás után sem jött még össze a baba?
- Csokitorta receptet kérnék sürgősen! Anyukámnak holnapután lesz a szülinapja. Segítenétek?