Otthon 10-15 ezer csak evente a tk-osztälypenz havonta min.500ft etkezes min.10 ezer/ho,rajzfelszereles + technika ev elejen az összeirt,meghatärozott märkäkbol,minösegekböl kb.5000-es hozzä a tesi felszereles.A kulönoräk,szakkörök dija is vältozo.
Sajnos ez Magyarorszag.Pedagogus vagyok-csak a legnagyobb fiam järt otthon iskoläba 1-4. osztälyig.tavaly ösztöl ide (svedorszägba jär)mert kiköltöztu nk a päromhoz.itt csak az oviert,bölcsiert kell fizetni havonta olyan 12 ezer köruli oösszeget havonta.Ebbe minden benne van.Az iskola mig tanul ingyenes-se a tankönyvert se az etkezesert se a tanszerekert,söt a fiam gitäroktatäsäert sem kell fizetni-mindenkinek ingyenes.csupän egy iskolatäskät vettunk es tornaruhäzatot-itt nincs semmi meghatärozva.A kisebbik profi focisulija 1 evre 12 ezer es merközesekre viszik + a mez is benne van.Erdekes ez!Nem szocälis alapon ingyenes!
Attól függ, mit kell még venni. Nálunk kb. 20 ezer volt a tanszer, minőségit vettem. Táska hasonló. Kellett még tornacucc, itt a cipőből vettem drágát, ugyebár minden nap van tesi. Íróasztala volt már nagycsoportban. Kb olyan 60 ezret.
1-ben a könyvek ingyen voltak.Tanszert kb 15000 Ft-ért vettem úgy,hogy ismerős hozta a nagy részét olcsóbban.Táskát a bolhapiacon vettünk 2000 Ft-ért,mert jó állapotban volt és Herlitz ergonomikus.Nálunk a tornacucc az egyenruha és a köpenykötelező,azt is meg kellett vanni,14000 Ft volt.Ha szűken mérem,akkor is legalább 45 ezret költöttünk az évkezdésre.
Minden hónapban megvettünk pár dolgot,hogy ne egyszerre kelljen.
Bár még nem vagyok anyuka, de emlékszem hogy mennyibe kerültek a könyveim! :-)
Viszot ahogy az unokahugaimtól hallom... elég drägäk a könyvek.
A könyvek 15-30 ezer között mozognak. Az a legjobb ha mindig felsöbb évestöl beszerezzük a könyvet, vagy ha van nagytesó ö meghagyja a könyveket, ezen túlmenöen esetleg ha valamira van meg szükség akkor 10-15 ezer még biztos kell!
Nekem most a 6-kos könyvek 11690-rsd 30965.35-huf jön ki ,de törekszem beszerezni használtat az olcsóbb, így is nem múlik el egy nap sem hogy mindég valamit hozzá kell venni az iskolához.
Szerintem is igény szerint , a könyveken túl 15-20 ezer elég kell hogy legyen,persze ez lehet a többszöröse is ha valaki mindenből a legdrágábbat veszi. Nekem is azért jön ki ennyire ,mert igyekszem jó minőséget választani de nem a legdrágábbat,és nem kell előre egy évre vásárolni.