Amikor bekapcsolom a számítógépet, kb 15 mp-ig indul, utána teljesen leáll. Mi baja lehet? (tudásbázis)
A bios menüt elő tudod hozni?Ha igen akkor winchester hiba.
Ha nem akkor videokártya.
Valószínű h vieókártya probléma mint már írták, de akár az alaplap is lehet poblémás, nekem akkor csinált ilyet a gépem, szerviz lett belőle.
Nem hiszem, hogy túl melegedés mert 15 másodperc alatt nem gondolnám 90fokra vagy fölé fel tudja magát fűteni, és mivel úgy írtad, hogy zúg a számítógép így valószínű h a ventillátor meg működik...
ez esetben szerintem nem lehet szó túlmelegedésről, mivel a gép el sem indul.
két éves gépről van szó.
Ilyen nálam is volt vagy 5 éve!
Nekem több éves volt a gépem és a hűtőpropeller volt már olyan koszos/poros hogy nem tudott megfelelő fordulatszámot elérni és a túlmelegedés elkerülése miatt(a gép érzékelte) fogta és mindig lekapcsolta magát!
Én alaposan áttakarítottam óvatosan ecsettel és a "propelleres" hűtőt porszívóval és utána ment mint a kisangyal!
Persze valószínűbb hogy valami cucc ment ki benne de előtte egy próbát megérhet...
odáig el sem jut, hogy a képernyő is elinduljon.
tehát: bekapcsolom, kb 15 mpig zúg a ház, vagy agy, vagy hogyan nevezik, és utána egyszerűen teljesen leáll.
Szia!
15mp-ig fekete a képernyő? Csak mert nekem ezt csinálta a laptopom.
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- Miért nem törlődött teljesen a számítógépemről a Microsoft Security Essentials?
- Mi lehet annak az oka, hogy a számítógép főkapcsolójának bekapcsolásakor a gép egyből beindul, még mielőtt bekapcsolnám azt?
- Mi lehet a számítógépemmel, ha nem tudom bekapcsolni (még csökkentett módban sem)?
- Meg tudom valahol nézni a számítógépen, hogy mikor volt bekapcsolva?
- Kettőt sípol a számítógép a bekapcsolás után, a monitor sötét, mi lehet a gond?