Almás-mézes lepény recept
Az Almás-mézes lepény hozzávalói:30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj
Az Almás-mézes lepény elkészítési módja:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Sesshoumaru, 2007. aug. 17. 16:38
Az almás-mézes lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.