Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Állatvédelem a gasztronómiában fórum

Állatvédelem a gasztronómiában (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Állatvédelem a gasztronómiában (Napi érdekes)

márc. 13. 19:16
Jó cikk lett.
márc. 12. 19:38
Örülök, hogy egyre kíméletesebben tartják és ölik le a haszonállatokat. Én nem tudnék lemondani a húsevésről.
márc. 11. 08:15
en imadom a liba es kacsamajat s talan mert nalunk itt nem kapni,deha megyek haza Magyarban elso utam ilyen helyre vezet ahol ezeket lehet enni.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Fülemüledal)
márc. 10. 16:28
Szerintem is. Én már attól is elborzadok, hogy fiatal koromban ettem hízott kacsa májat. Akkor döbbentem rá hogy beteg állat máját eszem, mikor az eü. iskolában a májbetegségek kapcsán zárójelben említés esett a hízott kacsa májról. Azóta nem eszem.
5. fülemüledal (válaszként erre: 4. - 55Judit)
márc. 10. 16:15
Szerintem ebbe nagyon kevés ember gondolt bele régen és még ma is.
4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Fülemüledal)
márc. 10. 16:10

Ez az egyik. A másik meg az, hogy a máj megnő, elzsírosodik. Aki eszi, beteg állat beteg máját falatozza jóízűen.

Ha egyszer megtömnek egy kacsát, libát, az utána már nem eszik önállóan mert ösztönösen tudja hogy túl van terhelve, be van zabáltatva. Éhezéssel gyógyítaná magát, mint ahogy némely tudatos ember.

3. fülemüledal (válaszként erre: 2. - Elbb)
márc. 10. 15:42
Pedig ez is a civilizálódás része, hagyományok ide vagy oda. Sokaknak fájt anno, emlékszem, hogy a libatömést tiltani kezdték itthon, merthogy az hagyomány. De ha belegondolnak, hogy szervi betegséget okoztak egy állatban nyereségvágyból, máris nem hangzik olyan jól...
2. elbb
márc. 10. 11:00

Mindeközben a youtube tele van ázsiai gasztros videoval ahol pl a sashimihez elve kezdik a halakat feldolgozni. Vagy a homart megfozni. Vagy a polipot.

Vannak szerintem a világon olyan helyek, ahol kb ilyen korlatozásokat sosem tudnak bevezetni.

márc. 10. 09:35
Szívügyem az állatvédelem. Érdekes témának tartom, hogy a gasztronómia területén milyen változások mentek végbe az elmúlt években az állatok megkímélése érdekében, erről hoztam egy kis rövid összefoglalót nektek.

Ugrás a teljes írásra: Állatvédelem a gasztronómiában

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.