Szerintem is. Én már attól is elborzadok, hogy fiatal koromban ettem hízott kacsa májat. Akkor döbbentem rá hogy beteg állat máját eszem, mikor az eü. iskolában a májbetegségek kapcsán zárójelben említés esett a hízott kacsa májról. Azóta nem eszem.
Ez az egyik. A másik meg az, hogy a máj megnő, elzsírosodik. Aki eszi, beteg állat beteg máját falatozza jóízűen.
Ha egyszer megtömnek egy kacsát, libát, az utána már nem eszik önállóan mert ösztönösen tudja hogy túl van terhelve, be van zabáltatva. Éhezéssel gyógyítaná magát, mint ahogy némely tudatos ember.
Pedig ez is a civilizálódás része, hagyományok ide vagy oda. Sokaknak fájt anno, emlékszem, hogy a libatömést tiltani kezdték itthon, merthogy az hagyomány. De ha belegondolnak, hogy szervi betegséget okoztak egy állatban nyereségvágyból, máris nem hangzik olyan jól...
Mindeközben a youtube tele van ázsiai gasztros videoval ahol pl a sashimihez elve kezdik a halakat feldolgozni. Vagy a homart megfozni. Vagy a polipot.
Vannak szerintem a világon olyan helyek, ahol kb ilyen korlatozásokat sosem tudnak bevezetni.
Szívügyem az állatvédelem. Érdekes témának tartom, hogy a gasztronómia területén milyen változások mentek végbe az elmúlt években az állatok megkímélése érdekében, erről hoztam egy kis rövid összefoglalót nektek.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.