Alkoholista apa :( (beszélgetés)
Én elköltöznék a helyedben.
Apukád azért iszik mert van neki valami gyerekkori blokkja amit így kompenzál. Tehát ez ellen nem fogtok ti semmit sem tenni. A változást neki kell akarnia és feldolgozni a régi sérelmeket.
Édesanyád ha nem bírja el kellene hogy váljon tőle.
Ha nem teszi meg, azzal pedig ő vállalja a felelősséget,hogy egy olyan ember mellett marad aki így él. Tehát ezt a problémát neki kell megoldania.
Nagyon nehéz ügy ez. Főleg, hogy most már például mentő sem viszi el, ha ő azt mondja, hogy nem akar elmenni, akármilyen állapotban is van.
Én nem viseltetnék ilyen kesztyűs kézzel az alkoholistákkal. Ahol veszélyezteti a többi családtag lelki- anyagi jólétét, ott egy az egyben kiemelném és bepakolnám egy elvonóra. Aztán próbaidőre kijöhetne.
Nagyon szomorú, hogy hány család életét teszi tönkre az alkohol.. :(
Én is. 20 évet. Sikerült.
A fenyegetőzés, lelkiismeret furdalás keltés semmit sem ér.
Nyilván van, akin nem lehet segíteni. De én tudom, hogy ezek az emberek szenvednek. Fizikai fájdalmakat okoz nekik a függőségük, és szerintem sokuk a fél karjukat odaadná, ha pár hét tisztaság után átélné, hogy nem kell korán reggel öklendeznie, tud rendesen enni és aludni.
Próbálkozni kell(ene), ha a családtagok bírják cérnával.... mást nem lehet tenni.
Persze, hogy nem lehet rábeszélni, ki mondott ilyet? Már hány az italtól némelyik, rosszul van, mégis issza, mert kényszerbetegség. Hogy menne már önszántából, mikor nem tudja kontrollálni a cselekedeteit????
Hidd el nem rózsaszín világ az... nagyon nem.. egy alkoholistának sem. Csak egyszerűen nem lehet belőle kilépni segítség nélkül, odáig meg szinte alig jut el valaki.
Aki nem hagyja magát, annak nem lehet segíteni.
Sajnos nem tudtok így mit tenni... :(
Nem tudom mennyire hasznos tanács, de anyukám egyik barátnőjének férje is kb. ilyen szinten áll, munkahelyi figyelmeztetések, stb.
Ott a háziorvos cinkos lett az anyukával és egy rutin "vérnyomásmérés, tüdőhallgatás" alkalmával talált nála egy "komoly betegséget", amire olyan gyógyszert írt fel, aminek hatására undorodik az italtól. Hellyel közzel beválik.
Ha van betegségtudata, legalábbis fél a különböző betegségektől, akkor érdemes megpróbálni.
Az alkoholizmus betegség. Az én apukám 7 éve tiszta. Egy komoly betegség kellett hozzá, hogy felhagyjon az ivással. Máig nem értem, ugyanis egyik napról a másikra, mindenféle addiktológus nélkül, a belgyógyászaton volt a betegség miatt. Mikor kijött újrakezdhette volna. Nem tette azóta sem. Sajnos a bűvkörből nem lehet segítség nélkül szabadulni, de segítséggel igen! Én visszakaptam a családom orvosi segítséggel, javaslom, hogy járjatok ki minden utat. Akár orvosokat felkeresni még a tudta nélkül és segítséget kérni. Akár pszichiátert is.
Amellett, hogy teljesen együttérzek veled, egy tanácsom van, és kérlek vedd komolyan: NE AKARD MEGMENTENI!
Teljesen szélmalomharc, és Te könnyen rámehetsz. Ha egy szenvedélybetegségben szenvedő saját magától nem akar meggyógyulni, akkor teljesen, 100%-osan mindegy, hogy te mit csinálsz vagy mit nem. A fejed tetejére állhatsz, a világot kiforgathatod a sarkaiból, akkor sem érsz el _semmit_.
Viszont, a te lelki egyensúlyod semmi perc alatt rámehet. Ne hidd, hogy attól, hogy nem verekszik, nem agresszív. De, az. Az állandó ordítozás, jelenetek, az éjszakai nem alvás, hogy nem hagy titeket élni, az is agresszió, csak egy másik formája, és cseppet sem jobb annál, hogy megütne vagy szétverné a lakást.
Anyudat támogasd ahogy tudod, és menj onnan el, amilyen hamar csak lehet! Önző dolognak hangzik, de nagyon könnyen beleragadhatsz ebbe a helyzetbe, mert egy idő után megszólalhat a lelkiismereted. Ne vedd figyelembe, fuss! Majd ha egyszer apukád eljut odáig, hogy meg akar gyógyulni, és ezért önállóan (!) lépéseket is tesz, akkor lehet újra együtt lenni, akkor lehet támogatni, segíteni.
Szia!
Gyógyult alkoholista nincs, csak tünet mentes.Csak akkor lehet kórházba vinni, ha már nem tud magáról, vagy hallucinál,elesik és beveri a fejét stb.Ha saját akaratából nem hajlandó, ti fejre állhattok akkor sem kényszerítik.
Amíg nem történik valami ami "fejbekólintja"egy baleset, egy betegség (saját magának)amitől megijed, hogy meghal. Persze van akit ez sem riaszt vissza.
Ha Neked lenne gyereked, megfenyegethetnéd hogy eltiltod tőle, de ez sem működik mindenkinél. Igazából nincs recept a megoldásra.Ha keresztül nézel rajta,az lehet dühítené -de neked fájna jobban.
Takargatni kár a problémát, hiszen a környezet nem vak. Segítséget sehonnan nem kapsz. Te tudod anyukádat támogatni -lelkileg. mert ő nem hagyja ott a házat, amiért valószínűleg sokat dolgozott.
Gondolom 50-60év közötti, és látja hogy semmire sem vitte az életben, és erre mostanában jött rá, hogy már nem is lesz belőle semmi.
Később lehet jön a bűn bánat, de amit "eltörtek" már nem lehet össze ragasztani, az törött marad.
Segítsd anyukádat-ha hagyja, és költözz el, mielőtt megkeseredsz teljesen.
Igen valószínű, hogy ez. :(
De így is úgy is ordít....
Mindegy ezt ő tudja, én csak javasoltam.
Hidd el tudom miről beszélek! Átéltem.
S legalább anyukámnak még volt pár szép éve.
Apámmal meg a mai napig "szenvedek"!
Tudom hogy nem leány álom.
Ő most döbbent rá, én ebben nőttem fel.
S, ha szégyen ha nem én felbiztattam anyukámat anno, hogy hagyja ott.
én is elvinném, ha tehetném, de anyukám nem jönne...
albérletbe pláne nem meg a neveltetése miatt a házasság jóban-rosszban, holtodiglan-holtomiglan...
:(
Hát nagyon sajnálom!
Igazán önmagadtól nem tudsz neki segíteni, ha ő nem akarja és nem ismeri be. :(
Tudom miről beszélek. Kérheted te szépen, könyöröghetsz, veszekedhetsz nem fogsz elérni semmit azon kívül, hogy te készülsz ki.
Azért én anyukámat biztos, hogy elvinném onnan! Neki miért kellene szenvedni?