Albérlet vagy saját ház? (beszélgetés)
En es a ferjem is kertes hazba nottunk fel videken.Mikor meglett a fiunk utana vettunk egy kis ketszobast panelt,erre kaptunk elso hazasokkent kedvezmenyt,meg a szocpolt is.Hamar letorlesztettuk a hitelt,es elcsereltuk egy az egyben egy felujitando kertes hazra,ez is ketszobas akkor a gyerekek mar,3,es 6 evesek voltak...mai napig itt lakunk,a gyerekek lassan kirepultek.
Sokkal jobb a panelnal,de tenyleg van mit csinalni mindig,a kertet csak funyirozzuk ,gyum.fakkal van beultetve .
Nem tartom kizartnak,h egyszer oregsegunkre,meg vissakerulunk a panelba...esetleg egy mas varosba,ahol gyerekek laknak..
Panelba nem akarok menni. Laktam társasházi lakásban, ott a közös költség majdnem 10 ezer ft volt havonta, nagyon sok. Nem az enyém volt, de ott nem volt bérleti díj, végül eladták.
A hirdetéseket állandóan figyelem, aztán meglátom. Most egy szolgálati lakásra pályázom majd fél éven belül, ha az összejön, szuper lesz, amellett tudok majd spórolni rendesen.
Vannak akiknek nincs miből, azért nem fizetik a társasba a közösköltséget.
Van aki merő kényelemből.
És bizony aki fizet, az fizeti a nem fizetőnek is a költségét. ( képesek többszáz ezerrel tatrtozni )
Ha a szemétszállitás díja is benne van, még rosszabb.
Sajátra szavaznék.
Albinál mobilabb az ember.
Kérdező már döntött. ( visszaolvasok még )
Jessica32, ha meg tudod tervezni az életed, akkor a banknak "albérlőnek" lenni sokkal biztonságosabb, mint egy átlag magyarnak, aki akkor vág ki a lakásból, amikor akar. A hitel kb. 30 %-a legyen a fizetésednek, hogy ha munkanélkülivé válsz, arra lehet biztosítást kötni.
Panelba ha teheted, ne menj. Nagyon szemét emberek tudnak lenni egy panelben, a közös költség az közös lónak túrós a háta, ráadásul pletykafészek sokszor a ház. Ritka a kivétel, ahol átlagos, normális emberek vannak.
Ráadásul, ha valaki nem fizet közös költséget, te fogod helyette fizetni. Hacsak teheted, saját lakást vagy házat vegyél, akár kevés hitellel is.
Tehát akkor döntöttél a saját ingatlan mellett.
A falusi ház felújításához van pénzed?
A kerttel egyelőre nem kell foglalkozni, elég a gazt lekaszálni, aztán majd később, lassacskán lehet belelendülni a kertészkedésbe.
A panel hátulütőit mindenki ismeri, de szerintem egyedülállónak megfelelőbb, mint egy falusi ház.
Tény, hogy egy kertes házban mindig van mit csinálni.
Te ismered magad, hogy most hogyan képzeled az életed, hogyan látod magad 10 - 20 év múlva.
Egy panel is lehet otthon, a nyugalom szigete. Nem igényel annyi munkát, mint egy kertes ház.
Egyetemi városban könnyen eladható, ha a terveid változnak.
De így semmit nem spórolsz. Miért olyan nagy gond a szülőkkel élni. Főleg, ha ugyan abban a városban, településen élnek.
Hónapokig sírva aludtam el, mikor el kellett hagynom a szülői házat.
Én is sokat gondolkoztam ezen. Egyrészt szeretem a kertet, a jó levegőt, kutyát, macskát, másrészt viszont ha faluba vagy kis városba költöznék, kimaradnék abból a fajta pörgős életből, amit még nagyon igénylek és még így lesz ez egy darabig. Amellett döntöttem, hogy a legjobb egy olcsóbb albi nagy városban, majd ha úgy látom elérkezettnek az időt, saját ház egy kisebb településen.
Emellett nem tudom, mit hoz még az élet, a saját ingatlan kötöttséget jelent.
Más az elmélet és más a gyakorlat :)
Vidéki lévén, kárpótláskor horrortörténeteket lehetett hallani arról, hogy mennyi földet visszaszereztek, csak hát nem volt, aki művelje. Van úgy, hogy velünk öregszik a probléma, másik módozat a "ha nincs, csináljunk magunknak".
Igen, köszönöm!
Tudom jól, olvastam a topik elejét is.😁
Csak gondoltam elfér az én elképzelésem is a többieké mellett.☮
Jó egészséget hozzá!
Hát igen, mi akik itt fórumozunk, valószínűleg 65-70 alatt vagyunk, és el se tudjuk képzelni, hogy lehetünk betegek. Hogy nem tudunk felkelni megetetni a csirkéket, vagy kimenni a kapuhoz beengedni a mentőket. Ha netalántán megtaláltuk is a számukat a mobilunkon.
Itt az a kérdés, hogy a topikindító szeretne-e így élni, és tudja-e értékelni a vidéki nyugalmat.
Mert Te vagy én hiába tudjuk, ha ő meg megbolondul attól, hogy a kertben üldögéljen, mert inkább plázázna.
Százezrek élnek egyedül vidéki házban minden korosztályból.
Szívem szerint én is kiköltöznék, de a munkám még ideköt. Míg aktív leszek addig ez sajnos, nem valósulhat meg.
Persze, ehhez kell az, hogy az ember tudja élvezni az egyedüllétet és értékelni a vidéki nyugalmat.
Legyen gyakorlatias és ne sajnálja azt a kényelmet amit felad a jó levegőért, a nyugalomért.
El tudom képzelni magam néhány 10 év múlva, amint kapálgatok a kertben, nyulat, csirkét tartok, lesz virágoskertem, kutyáim. Esténként a lugasban olvasgatok egy pohár bor mellett, és a reggeli kávéval lesem a napfelkeltét.
Meg az egészségügyi vészhívó.
Anyukámnak az van, csak arra kell vigyáznia, ha elesik, el ne veszítse az eszméletét, mert akkor nem tudja megnyomni a karkötőgombot.
Hány idős szülő él így!
Ezért van a mobiltelefon és a jó szomszédság.