Alapozó terápia és HRG (beszélgetés)
köszönöm a választ!
Ma szóltak a tanárok, (ami probléma nem most derült ki) hogy valamit tenni kellene. Mert a lányom nem figyel oda a feladatokra, a másik gyerek mit csinál az jobban érdekli. Ezért nem jók az eredményei, mert ha oda figyel akkor tudja tehát nem "buta". Csak 98%-ba jobban érdekli más mint amit csinálni kellene. Értem ezt írásra, számolásra is. (Itt megjegyzem hogy a matek fejlesztése sem megy mert nem figyel oda, pedig felmentése van tehát a tanterve is lassubb gyengébb mint a többi, az nem odafigyeléssel még ez sem megy.)
Milyen tanácsotok van? a gyógypedagógus és az asszisztense már tanácstalan.
köszönöm!
Szerintem ez így ebben a formában nem igaz. Ahová mi járunk HRG-re, a medence másik felében nagyobb gyerekek is vannak (saccra 6-7 évesek is vannak köztük), nem hinném, hogy csak akkor fogadnak, ha másfél éves kora óta jár. A mi csoportunkba (3-3,5 évesek) is szoktak jönni újak, akik most kezdik, nyilván nem az elejétől, mert más feladatok vannak a pici babáknak, mint a nagyobb gyerekeknek.
Szerintem a HRG nagyon jó, mi nagyon szeretjük (illetve a lány, én már nagyon unom, de hát érte mindent ;) ), és én nagyon jó hatású fejlesztésnek tartom.
Oké igen keverem.
Ma délután derült ki hogy a lányom 4 évig alapozó terápiát kapott és már nem hatásos a HRG mert az alapokról lemaradtunk. :(
Kevered.
Van az ALapozó Terpia, és van a TSMT. És még sok más egyéb fejlesztő hatású torna".
És nem csak fogyatékos gyerekeknél hatásos.
Sziasztok!
ismét ide fordultam a fórumra. A lányom kapott alapozó terápiát, 4 éven át kb 1,5 éve nem ját, most lenne lehetőség HRG-re. Érdemes folytatni? vagy ha kiskorban nem lett elkezdve a HRG akkor már 9 évesen nem is érdemes?
köszi a választ