Akinek amalgám fogtömése van, mehet MRI vizsgálatra? (tudásbázis)
Jutta Altmann-Brewe: Amalgám, az időzített bomba című könyvéből
A gamma 2-tartalmú amalgámok a következő anyagokból tevődnek össze:
ötvözetpor 50%
legalább 65% ezüst (mérgező)
legfeljebb 29% ón (fokozottan mérgező)
legfeljebb 6% réz (mérgező)
legfeljebb 2% cink
legfeljebb 3% higany (mérgező)
+ ugyanannyi folyékony higany (mérgező) = 50%
= 100% gamma 2-tartalmú amalgám
A gamma 2-mentes amalgámok a következő anyagokból tevődnek össze:
ötvözetpor 50%
legalább 40% ezüst (mérgező)
legfeljebb 32% ón (fokozottan mérgező)
legfeljebb 30% réz (mérgező)
legfeljebb 2% cink
legfeljebb 3% higany (mérgező)
+ ugyanannyi folyékony higany (mérgező) = 50%
= 100% gamma 2-tartalmú amalgám
TEHÁT A MR-NÉL NEM OKOZHAT BONYODALMAT,A MÁGNESHEZ EGYIK SEM TAPAD. AZ M.R. LÉNYEGE A MÁGNESES RENOZANCIA. MÉRGEZŐEK, DE A MÁGNES EGYIKET SEM VONZA. AZ INPLANTÁTUM MEG ATTÓL FÜGG HOL VAN. PL. HA A LÁBÁBAN MAX ÁTSZAKÍTJA A BŐRÉT, A FEJBEN LÉVŐ MÁR GÁZ. A TETKÓT IS KIKAPJA A BŐRBŐL :)
Pl. ha valaki implantátummal vagy pacemakerrel megy be, meghal. Ez szerepel a papíron első helyen, van-e:
-beültetett pacemakere
-beültetett implantátuma
-fém tartalmú fogtömése (amalgám)
stb.
Igen rossz a meglátásod, és úgy látom, nem fogadod el az én hozzászólásom :D
Pedig muszáj: tény, hogy mindenhol kötelező MRI előtt kitöltettni a papírt.
Az, hogy a gyakorlatban szabályt sértenek egyes helyeken, engem nem érint, attól a tény még tény.
Olvastam a hozzászólásokat.
Correct!
Te úgy látom senkinek a véleményét nem fogadod el??!!
Pedig gondolom mindenki a saját tapasztalatát írta le.Van ahol szigorúbbak és van ahol engedékenyek...fogadd el.
Hú! Hű!
:)
Én mindig megkérdeztem, hogy hááát, a melltartóm...háááát, a farmerem gombja...legyintettek rá, de az előírt lapot ki kell tölteni. Amalgámra ki vannak élezve. De nem érdekel miért.
Ja, és ráadásul szó szerint. "Tessék kitölteni egy adatlapot, >aztán< kérem a beutalót!"
Még a kilogrammot is be kell írni...
Kit érdekel a te tested..
Úgy teszed tönkre ahogy akarod!!!
Én óvom az enyémet és ennyi :) :)
...a melltartó MEREVÍTŐJE is fém azért kellett levenni stb...MERT ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET OKOZHAT!!!!
És az a beteg felelőssége ha magán hagyott valami fém eredetű tárgyat, a figyelmeztetés ellenére!
A beteg testében MÁS PL ORVOSI FÉM,TITÁN van ....másképpen befolyásolja a vizsgálatot!!!
Dolgoztam MRI Laborban készítettem is felvételeket,csak tudom ....
"Azoknak a betegeknek, akiknek a testében valamilyen fém található, a vizsgálat elkezdése előtt szólniuk kell mind a fizikus mind az MRI készüléket üzemeltető dolgozóknak. A test részeiben található fém tárgyak az MRI készülék által kapott felvételt jelentősen eltorzíthatják.
Azok a betegek akik pacemakert (szívritmus-szabályozót), vagy más beültetett fémtárgyat hordoznak, nem tehetők ki MRI viszgálatnak, hiszen az erős mágneses tér hatására a beültetett fém tárgyak elmozdulhatnak. Ebben az esetben a kockázat nagyon nagy, éppen ezért nem javasolják. A megnövekedett kockázat miatt a hallókészüléket viselő betegek, valamint a kemoterápiával kezeltek szintén nem vizsgálhatóak az MRI segítségével.
A kockázatok elkerülése érdekében nagyon fontos tényező, hogy a beteg mindenről tájékoztassa orvosát"
Úgy tudom, igen.
Nekem koponya MRI-m volt, de az egész testemről le kellett venni mindent, amiben fém vam. A nadrágom maradhatott egyedül, annak a gombja ugyan fém volt, ennek ellenére azt mondták, nem probléma. Felül viszont le kellett vennem a melltartót is, mert nem tudtam, hogy műanyag vagy fém a merevítése. (Azért a pólóm visszahúzhattam.:)
De előtte velem is aláirattak egy nyilatkozatot, ami azt tartalmazta, mire kell figyelnem, mi nem lehet rajtam, és hogy amúgy megy minden felelősség engem terhel, bármi is történjék a vizsgálat következtében.
Nekem nem adtak semmilyen papírt, igy elolvasni is baromi nehéz lett volna. Jött egy asszisztens elvette a beutalómat és bekísért a vizsgálószobába.
A kérdésemre nem válaszoltál, csak nekem ugrottál. Ezt így ebben a formában én is befejeztem.
Ha figyelmesen elolvastad volna,abban NEM az amalgámról volt szó!!!
Elég baj,hogy hanyagok voltak...én és a többi vizsgálatra váró örültünk hogy vigyáztak az egészségemre!!!
De nem kívánok ezzel foglalkozni többet.
Mi bajod lenne tőle?? Engem 20 amalgámmal a számban vizsgáltak (koponyaMR) és még itt vagyok szerencsére
Amugy vicces, hogy pont correct-tel voltak felelőtlenek akkor velem mik voltak? Nekem még papirt se kellett kitöltenem és nyakláncban voltam végig.
Eü-s vagyok nem volt hülyeség!!!
Veled voltak felelőtlenek!!!
Inkább leveszek mindent,minthogy a mágnesesség miatt bajom legyen :)
Az hülyeség volt :S Szerintem szórakoztak egy jót.
Én a gyűrűt is fenn hagyhattam az ujjamon...de a pof@'mban nem lehetett semmi fém :)
Lumbális gerincet nekem is nézni kéne, jut eszembe, na majd.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- Biorezonancia vizsgálatról van valakinek tapasztalata?
- Milyen orvoshoz kell menni vizsgálatra, ha valakinek az immunrendszerével van valami?
- Allergia vizsgálat TB támogatással. Van valakinek tapasztalata?
- Hoxások!Volt már valakinek Pet-ct vizsgálata?Tényleg ilyen drága ha az OEP nem támogatja?
- Volt valakinek cukor, laktóz és keményítő terheléses laboratóriumi vizsgálata? Érdekelne, hogy éhgyomorra kell menni?