Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akinek amalgám fogtömése van, mehet MRI vizsgálatra? fórum

Akinek amalgám fogtömése van, mehet MRI vizsgálatra? (tudásbázis)

1 2 3
82. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 80. - 648bac5d4a)
2010. febr. 4. 08:51
Oké, köszi. Hasznos könyv, el fogom olvasni. Gondjaim vannak a sok amalgám miatt az egészségemmel.
81. ed51a1487e (válaszként erre: 79. - 648bac5d4a)
2010. febr. 4. 08:46
Szerintem is feleslegesen lovagolnak egy olyan kérdésen,amire már megkapták a választ,mert túl vannak a vizsgálaton...
80. 648bac5d4a (válaszként erre: 78. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 4. 08:44
ARÁNYAIBAN MÁS,DE NEM VAGYOK FOGORVOS.
79. 648bac5d4a (válaszként erre: 78. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 4. 08:43
EZT KÉRDEZD A CIKK ÍRÓJÁTÓL :) EGYÉBKÉNT AZ EREDETI KÉRDÉS LÉNYEGÉN NEM VÁLTOZTAT, NINCS A TÖMÉSBEN OLYAN FÉM AMI A MÁGNESESERŐRE HATÁSSAL LENNE. EGYÉBKÉNT A HÖLGY VOLT IS MÁR A VIZSGÁLATON. NINCS ÉRTELME EZEN AGYALNI TOVÁBB.
78. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 77. - 648bac5d4a)
2010. febr. 4. 08:27
az utóbbi mitől gamma mentes? ahogy nézem ugyanazok az összetevők!
2010. febr. 3. 22:13

Jutta Altmann-Brewe: Amalgám, az időzített bomba című könyvéből

A gamma 2-tartalmú amalgámok a következő anyagokból tevődnek össze:

ötvözetpor 50%

legalább 65% ezüst (mérgező)

legfeljebb 29% ón (fokozottan mérgező)

legfeljebb 6% réz (mérgező)

legfeljebb 2% cink

legfeljebb 3% higany (mérgező)

+ ugyanannyi folyékony higany (mérgező) = 50%

= 100% gamma 2-tartalmú amalgám

A gamma 2-mentes amalgámok a következő anyagokból tevődnek össze:

ötvözetpor 50%

legalább 40% ezüst (mérgező)

legfeljebb 32% ón (fokozottan mérgező)

legfeljebb 30% réz (mérgező)

legfeljebb 2% cink

legfeljebb 3% higany (mérgező)

+ ugyanannyi folyékony higany (mérgező) = 50%

= 100% gamma 2-tartalmú amalgám

TEHÁT A MR-NÉL NEM OKOZHAT BONYODALMAT,A MÁGNESHEZ EGYIK SEM TAPAD. AZ M.R. LÉNYEGE A MÁGNESES RENOZANCIA. MÉRGEZŐEK, DE A MÁGNES EGYIKET SEM VONZA. AZ INPLANTÁTUM MEG ATTÓL FÜGG HOL VAN. PL. HA A LÁBÁBAN MAX ÁTSZAKÍTJA A BŐRÉT, A FEJBEN LÉVŐ MÁR GÁZ. A TETKÓT IS KIKAPJA A BŐRBŐL :)

76. correct (válaszként erre: 75. - Correct)
2010. febr. 3. 20:19

Pl. ha valaki implantátummal vagy pacemakerrel megy be, meghal. Ez szerepel a papíron első helyen, van-e:

-beültetett pacemakere

-beültetett implantátuma

-fém tartalmú fogtömése (amalgám)

stb.

75. correct (válaszként erre: 74. - Ed51a1487e)
2010. febr. 3. 20:18

Igen rossz a meglátásod, és úgy látom, nem fogadod el az én hozzászólásom :D

Pedig muszáj: tény, hogy mindenhol kötelező MRI előtt kitöltettni a papírt.

Az, hogy a gyakorlatban szabályt sértenek egyes helyeken, engem nem érint, attól a tény még tény.

74. ed51a1487e (válaszként erre: 73. - Correct)
2010. febr. 3. 19:38

Olvastam a hozzászólásokat.

Correct!

Te úgy látom senkinek a véleményét nem fogadod el??!!

Pedig gondolom mindenki a saját tapasztalatát írta le.Van ahol szigorúbbak és van ahol engedékenyek...fogadd el.

73. correct (válaszként erre: 65. - 8c62b338a3)
2010. febr. 3. 18:34

Hú! Hű!

:)

Én mindig megkérdeztem, hogy hááát, a melltartóm...háááát, a farmerem gombja...legyintettek rá, de az előírt lapot ki kell tölteni. Amalgámra ki vannak élezve. De nem érdekel miért.

72. correct (válaszként erre: 62. - Dorka29)
2010. febr. 3. 18:32

Ja, és ráadásul szó szerint. "Tessék kitölteni egy adatlapot, >aztán< kérem a beutalót!"

Még a kilogrammot is be kell írni...

2010. febr. 3. 16:41
Minden jót!!
70. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 67. - 8c62b338a3)
2010. febr. 3. 16:40
Senki nem beszélt tönkretételről értelmesen kéne olvasni erre egy fémes melltartópánt amúgy nem is lenne képes. De ha mégis akkor sem értem hol van az égési sérülés a test tönkretételétől. nem tudom hol élsz és bocs, hogy én inkább a dokinak hiszek nem valami hisztérikus túlzott aggódalmaskodónak és mániákus egészségféltőnek!
69. anyone (válaszként erre: 50. - Correct)
2010. febr. 3. 16:05
Mondjuk az én fogorvosom nem így áll hozzá.Mert éppen én akartam az amalgámot, mert csak egy pici tömés lett volna, olyan helyen ahol nem látszik, de ő fehéret rakott.
68. anyone
2010. febr. 3. 15:59
Hú nem akartam ezzel a topikkal vitát keleteni, csak szerettem volna tudni mi az igazság.Én elmentem, és papírt nem kellett kitölteni, hanem csak felolvasták, és alá kellett írnom.Kérdezték, h van-e pacemakerem, stb.Mondtam az amalgámtömést, de nem zárta ki a vizsgálatot, mondjuk nekem a hasam vizsgálták.A nadrágot, melltartót levetették.
67. 8c62b338a3 (válaszként erre: 66. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 3. 15:20

Kit érdekel a te tested..

Úgy teszed tönkre ahogy akarod!!!

Én óvom az enyémet és ennyi :) :)

2010. febr. 3. 14:41
Nem tudom feltűnt-e hogy idézőjelben van a szöveg, ami azt jelenti hogy nem én találtam ki hanem úgy másoltam egy orvosi honlapról. De biztos ők is tévednek...
65. 8c62b338a3 (válaszként erre: 64. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 3. 11:05

...a melltartó MEREVÍTŐJE is fém azért kellett levenni stb...MERT ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET OKOZHAT!!!!

És az a beteg felelőssége ha magán hagyott valami fém eredetű tárgyat, a figyelmeztetés ellenére!

A beteg testében MÁS PL ORVOSI FÉM,TITÁN van ....másképpen befolyásolja a vizsgálatot!!!

Dolgoztam MRI Laborban készítettem is felvételeket,csak tudom ....

2010. febr. 3. 09:53
"Olyan apró fémek mint a melltartó kapcsa nem okoz egészségkárosodást a vizsgálat során,ám az elektromágneses mező keltette elektronvándorlás (áram) miatt igyekezzünk úgy öltözni, hogy ruházatunkon ne legyenek fémes dolgok."
2010. febr. 3. 09:49

"Azoknak a betegeknek, akiknek a testében valamilyen fém található, a vizsgálat elkezdése előtt szólniuk kell mind a fizikus mind az MRI készüléket üzemeltető dolgozóknak. A test részeiben található fém tárgyak az MRI készülék által kapott felvételt jelentősen eltorzíthatják.

Azok a betegek akik pacemakert (szívritmus-szabályozót), vagy más beültetett fémtárgyat hordoznak, nem tehetők ki MRI viszgálatnak, hiszen az erős mágneses tér hatására a beültetett fém tárgyak elmozdulhatnak. Ebben az esetben a kockázat nagyon nagy, éppen ezért nem javasolják. A megnövekedett kockázat miatt a hallókészüléket viselő betegek, valamint a kemoterápiával kezeltek szintén nem vizsgálhatóak az MRI segítségével.

A kockázatok elkerülése érdekében nagyon fontos tényező, hogy a beteg mindenről tájékoztassa orvosát"

62. Dorka29 (válaszként erre: 27. - Correct)
2010. febr. 3. 09:42
Kaposváron is ki kell tölteni, addig szóba sem állnak az emberrel, míg alá nem írja.
61. Dorka29 (válaszként erre: 60. - Dorka29)
2010. febr. 3. 09:38
amúgy megy= amúgy meg:)
2010. febr. 3. 09:37

Úgy tudom, igen.

Nekem koponya MRI-m volt, de az egész testemről le kellett venni mindent, amiben fém vam. A nadrágom maradhatott egyedül, annak a gombja ugyan fém volt, ennek ellenére azt mondták, nem probléma. Felül viszont le kellett vennem a melltartót is, mert nem tudtam, hogy műanyag vagy fém a merevítése. (Azért a pólóm visszahúzhattam.:)

De előtte velem is aláirattak egy nyilatkozatot, ami azt tartalmazta, mire kell figyelnem, mi nem lehet rajtam, és hogy amúgy megy minden felelősség engem terhel, bármi is történjék a vizsgálat következtében.

59. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 58. - 8c62b338a3)
2010. febr. 3. 09:36

Nekem nem adtak semmilyen papírt, igy elolvasni is baromi nehéz lett volna. Jött egy asszisztens elvette a beutalómat és bekísért a vizsgálószobába.

A kérdésemre nem válaszoltál, csak nekem ugrottál. Ezt így ebben a formában én is befejeztem.

58. 8c62b338a3 (válaszként erre: 56. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 3. 09:29

Ha figyelmesen elolvastad volna,abban NEM az amalgámról volt szó!!!

Elég baj,hogy hanyagok voltak...én és a többi vizsgálatra váró örültünk hogy vigyáztak az egészségemre!!!

De nem kívánok ezzel foglalkozni többet.

2010. febr. 3. 08:39
Senki nem mondta, hogy le kell venni!
56. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 55. - 8c62b338a3)
2010. febr. 3. 08:37

Mi bajod lenne tőle?? Engem 20 amalgámmal a számban vizsgáltak (koponyaMR) és még itt vagyok szerencsére

Amugy vicces, hogy pont correct-tel voltak felelőtlenek akkor velem mik voltak? Nekem még papirt se kellett kitöltenem és nyakláncban voltam végig.

55. 8c62b338a3 (válaszként erre: 54. - Correct)
2010. febr. 3. 08:17

Eü-s vagyok nem volt hülyeség!!!

Veled voltak felelőtlenek!!!

Inkább leveszek mindent,minthogy a mágnesesség miatt bajom legyen :)

54. correct (válaszként erre: 53. - 8c62b338a3)
2010. febr. 2. 21:34

Az hülyeség volt :S Szerintem szórakoztak egy jót.

Én a gyűrűt is fenn hagyhattam az ujjamon...de a pof@'mban nem lehetett semmi fém :)

Lumbális gerincet nekem is nézni kéne, jut eszembe, na majd.

53. 8c62b338a3 (válaszként erre: 52. - Correct)
2010. febr. 2. 21:29
A gerincemet vizsgálták a lumbális szakaszon,de még az orrpiercinget is ki kellett vennem a többi ékszeren kívül.Sőt melltartó sem lehetett...semmi ami fémet tartalmaz.Még a csillámporos szemhéjfestéket,szájfényt sem engedték!
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook