Főoldal » Klubok » Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! klub

Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3
2011. júl. 13. 20:35

ez gyors és mutatós

köszi hogy leírtad

:-)

kipróbálom a kislányomnak holnap

szép estét

88. Marice
2011. júl. 13. 06:20

Babapiskótás csokis gomba:)


25 dkg cukor

3 dkg kakaó

2,5 dl tej

1/2 kg darált keksz

1 cs vaníliás cukor

1 cs babapiskóta

1 tábla tortabevonó

1 evőkanál kókuszreszelék

rumaroma

lekvár


Elkészítés


A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a tejet összegyúrjuk. Egy merőkanalat porcukorral jól behintünk majd a kész masszát belenyomjuk. A babapiskótát kettétörjük, a lapos oldalát lekvárral megkenjük, majd összeillesztjük a gombafejjel. A gombafejeket olvasztott csokiba mártjuk, majd kókuszba forgatjuk.

2011. júl. 1. 20:55

:-)

én múlthéten bogrács gulyásoztam,isteni lett,meg csokis málnatortát mert kislányom 2 éves lett,én meg 28:-)öregszem

igyexem jelen lenni új receptekkel

86. beziske (válaszként erre: 85. - Dnemetz)
2011. júl. 1. 17:19

Köszönöm!!!Biztos finom!! :-)

Én holnap pizza korongokat sütök.

Bográcsban csülök körömmel pöri.Adjunk az élvezeteknek,Küldök!!!Lehet hízni tőle!!:-)))

2011. jún. 30. 21:43

hali

Meggyes csokitorta vanília öntettel és tejszínnel

süti:110g liszt,6 tojás,40g édes kakaó,120g porcukor,40 dkg magozott(ha lehet friss) meggy

öntet:2 tojás,3-4 ek liszt,2 cs vaníliás cukor,5 dkg cukor,3 dl tej

2 dl hulala tejszín,3 ek porcukor

A tortához a fehérjét csipet sóval felverem,ha már majdnem kemény beleteszek 80g porcukrot és tovább keverem géppel.A sárgáját a 40g porcukorral géppel kikeverem világosra,majd mehet a fehérjére.Óvatosan összevegyítem őket,a kakaót a liszttel elvegyítem, majd a tojásos masszához keverem.Kivajazott,lisztezett 24 centis tortaformába öntöm és rászórom a kimagozott,lecsöpögtetett meggyet.180-200 fokos sütőben 40-50 perc alatt kisütöm.Érdemes tűpróbázni,a közepe hajlamos később sülni a szélénél.

Amíg sül a krémhez a tej kétharmadát felteszem melegedni,közben a tojásokat,vanillint,a cukrot,a lisztet elkeverem a maradék tejjel,ha a lábosban lévő már forró,hozzávegyítem a tojásos masszát és folytonos kevergetés mellett közepes lángon-bocs gázsütőm van:-)-besűrítem.

a tejszínt 3 ek porcukorral keményre verem.A tejszínt előző nap be kell hűteni!

A kész,kihűlt sütit cikkekre vágom,tányérra helyezek egy-egy szeletet és sodóval leöntve,tejszínnel megspékelve kínálom.

Isteni

jó étvágyat

2011. jún. 30. 16:28
Ez az oldal nagyon kihalt!!!Ha hó lányok hol vagytok???? :-)))
83. beziske (válaszként erre: 82. - Marice)
2011. jún. 25. 10:05

Sziasztok!Kellemes hétvégét mindenkinek!

Ma bírka pöri fő,husi leves,és a férjem süt sajtos pogácsát.

82. Marice
2011. jún. 23. 12:38

Hahó csajszik !

Beziske mizu?

Mi finomat sütsz hétvégén????

2011. jún. 14. 19:36
Szép estét! :-)
80. Marice (válaszként erre: 79. - Beziske)
2011. máj. 20. 22:49

Szia Beziske:)

Én is ezt fogom meg csinálni:)

79. beziske (válaszként erre: 78. - Marice)
2011. máj. 20. 05:27
Szép jó reggelt!Marice!Ez csodás!Hétvégén meg is sütöm!Puszi
78. Marice
2011. máj. 20. 01:05

Epres piskóta:)

Hozzávalók:

5 tojás

15 dkg cukor

13 dkg liszt

2 dkg kakaópor

2 evőkanál olaj


Vaníliakrém:

1 cs vanília pudingpor

3 dl tej

3 evőkanál cukor

10 dkg puha vaj

Tetejére:

Kb. 40 dkg eper

1 csomag piros tortazselé


Elkészítés:

Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal

keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-

12 percig süsd. Hagyd kihűlni.


A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel

keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet,

sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint.

Pár órára helyezd hűtőbe.

23 * 31 cm-es tepsiben készült.

77. mimi néni (válaszként erre: 76. - Marice)
2011. máj. 4. 18:07
Szia!Nagyon ügyes vagy,köszönjük a recit én ki is próbálom,nem szükséges hozzá a húsvét!Puszi
76. Marice
2011. ápr. 18. 07:45

Nyuszi fészek torta:)))


Hozzávalók:

Piskótához:

6 tojás

12 dkg cukor

12 dkg liszt

pár csepp citromlé

1 késhegynyi szódabikarbóna


Krém:

2 cs vaníliás pudingpor

7 dl tej

10 dkg porcukor

15 dkg margarin


Díszítéshez:

kókuszreszelék

mandulaaroma

csokimázas drazsé, marcipán nyuszi...


Elkészítés:

A piskótát a szokásos módon megsütjük. Igény és létszámtól függően lehet magasabb kerek, tölthető; vagy lapos, a krémet csak a tetejére kenve.


A krémhez sűrű pudingot készítünk, majd ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral.


Ha töltjük a piskótát, arra figyeljünk oda, hogy a tetejére is kerüljön egy vékony rétegben a krémből.

A tortánkat beszórjuk a zöld kókuszreszelékkel, majd kedvünk szerint díszítjük.



A díszítéshez a kókuszreszeléket a mandulaaromával összekeverjük, ettől lesz zöld színű, mintha fű lenne. Fontos, hogy az aromát szinte cseppenként adagoljuk, mert így állíthatjuk be a szín intenzitását. :)



Igazi húsvéti süti, egyszerű és nagyon dekoratív.

2011. ápr. 18. 05:30
Sziasztok!!Nagyon jók az új receptek!!Köszönöm!!Ki is fogom próbálni!! :-)
74. Marice
2011. ápr. 17. 18:15

Babapiskótás puncs szelet


25 dkg liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

8 dkg porcukor

2 tojássárgája

2 evőkanál méz

1 dl tej

5 dkg margarin

A krémhez


3 cs. puncs ízű pudingpor

7 dl tej

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

1 db rumaroma

1 cs. babapiskóta

Elkészítés: A piskótához a hozzávalókat jól elkeverjük, majd két lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, hozzáadjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótákat, melyet meglocsolunk a rumaromával, majd rákenjük a maradék krémet, és a másik piskótalappal befedjük. A tetejére puncsízű mázat kenünk. Dermedés után szeleteljük.

73. Marice
2011. ápr. 16. 10:38

Epres joghurt alagút.


Hozzávalók:

1 doboz babapiskóta

2dl eperlé

2 ek. cukor

25dkg eper

0,7 dkg zselatin

0,7 dl víz

2dl natúr joghurt

2dl tejszín

1 citrom leve

12 dkg porcukor


Elkészítés:

Az eperlében feloldjuk a cukrot,a piskótákat megmártjuk benne,majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.A joghurtot símára keverjük a porcukorral és a citromlével,beleforgatjuk a habbá vert tejszínt,majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.

A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába,majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott,megmosott eperszemeket.Rásimítjuk a többi krémet is,végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogatunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét.

Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

72. Marice (válaszként erre: 71. - Beziske)
2011. ápr. 15. 20:24
szívesen:)
71. beziske (válaszként erre: 70. - Marice)
2011. ápr. 15. 14:57
Szia!Köszi az új receptet,ki fogom próbálni!! :-)
70. Marice
2011. ápr. 15. 10:42

Amerikai krémes-nagyon finom:)


Hozzávalók:

Tészta: 7 tojás sárgája, 20dkg cukor, 20dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2evőkanál kakaópor, 13evőkanál víz. Krém: 7 tojás fehérje, 10 evőkanál cukor, 2cs csokis pudig, 6dl tej. Tetejére: 4dl tejszín, kakaópor vagy csokireszelék, ízlés szerint.


Elkészítés:

Tészta:

összekeverjük a hozzávalókat egy tálba,majd 180fokom kb 20percig sütjük.

Krém: Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot megfőzzük a 6dl tejjel.

Majd még forrón összekeverjük a tojásfehérjével.

A tésztát kivesszük és ráöntjük a krémet. Visszatesszük a sütőbe kb 15percre.

Ha kihűlt a tetejére felverjük a tejszínhabot Majd megszórjuk kakaóporral vagy csokireszelékkel. Nagyon fonom és egyszerű, gyors sütemény.

Ötlet: Lehet csinálni epres vagy banános,esetleg tejszínes pudinggal is. Ezekkel is nagyon jó!!

2011. márc. 6. 15:23

Őzgerinces Sportszelet


6 tojás

6 evőkanál cukor

5 evőkanál liszt

1 cs vaníliás cukor

fél csomag sütőpor

fél üveg kimagozott meggybefőtt

3 db hagyományos rumos-csokis szelet


Elkészítés


Hat tojásfehérjét kemény habbá verünk fel, hozzáadjuk a tojássárgát, a sütőporos lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Óvatosan keverjük. A meggyet kevés lisztbe beleforgatjuk, a rumos-csokis szeleteket szép apróra összevágjuk, majd a masszába óvatosan belekeverjük.

68. mimi néni (válaszként erre: 67. - Mimi néni)
2011. jan. 10. 14:26
ZEBRA SZELET
2011. jan. 10. 14:25

A tésztához:

35 dkg liszt

15 dkg porcukor

3-4 evőkanál kakaó

4 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál szódabikarbóna

1,5 dl tej

A krémhez:

1 l tej

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás puding

2 tojás sárgája

4 evőkanál liszt

25 dkg sütőmargarin

Elkészítés:

A krémhez 5 dl tejet a cukorral felteszek melegedni. A maradék 5 dl tejet, a pudingport, a tojássásárgákat és a 4 evőkanál lisztet összekeverem, majd beleöntöm a meleg cukros tejbe, és sűrű krémet főzök. Ha kihűlt, hozzáadom a margarint, és kikeverem-



Zebra Szelet

A tészta hozzávalóit összedolgozom, 4 részre osztom, 1-2 mm vékonyra nyújtom, és tepsi hátulján egyenként megsütöm a lapokat kb. 180-200 fokon, 10 perc alatt.


A tésztalapokat megtöltöm a krémmel, a tetejére tehetünk csokoládémázat. Egy éjszakát pihentetjük, mert meg kell puhulnia a tésztának.

2011. jan. 10. 14:22

Milliomos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

17 dkg liszt

12 dkg vaj kis darabokban

5 dkg barna cukor

A töltelékhez:

5 dkg vaj

5 dkg barna cukor

40 dkg sűrített tej

15 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

Kivajazunk egy 20cm x 20cm-es sütőformát. A lisztet tálba szitáljuk és a vajat belemorzsoljuk. Morzsalékos tésztát kell kapnunk. A cukrot hozzáadjuk és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát formába nyomkodjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a vajat, a cukrot, és a sűrített tejet egy serpenyőben, alacsony hőfokon állandó keverés mellett forrásig melegítjük. A hőfokot csökkentve a keveréket 4-5 percig főzzük, amíg a karamell világos és sűrű lesz, majd elválik az edény szélétől. Megkenjük vele az omlós tésztát és hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor a karamell megszilárdult, a csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk és a karamell tetejére kenjük. A süteményt hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.

2011. jan. 6. 19:39

Tejút szelet


Hozzávalók:

24 dkg Ráma margarin

24 dkg cukor

20 dkg csokoládé

8 tojásfehérje

24 dkg darált dió

12 dkg liszt

A csokoládét a mikróban megolvasztom, habosra keverem a puha margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéből habot verek és felváltva a liszttel meg a darált dióval óvatosan a csokis masszához keverem.

Egy kis tepsit (30 x 22 cm) kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Krémhez:

3 dl Hulala (vagy tejszín)

1 tubus sűrített tej

1 csomag vaníliás cukor

4-5 db Miky Way csoki

Tetejére:

10 dkg tejcsoki

1 ek olaj

3-4 dkg fehércsoki

A Hulalát felverem. Amikor már kezd jó lenni, hozzáadom a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. A csokit szétnyomkodom kisebb darabokra és óvatosan belekeverem a habba. Ha tejszínnel készül, mindenképpen kell bele zselatin, hogy szeletelhető legyen.

Ha a tészta kihűl, óvatosan kettévágom vízszintesen, és megtöltöm a krémmel.

1 evőkanál olajjal együtt megolvasztom a csokit a mikróban. A sütemény tetejére simítom. A fehércsokit egy nylonzacskó sarkába teszem, és így rakom be a mikróba, először csak fél percre, ha nem olvad eléggé, még fél percre. Kivágom a zacskó sarkát és ennél kreatívabb mintákat folyatok rá (már nagyon későre járt, kicsit összecsaptam).

Megjegyzés: nagyon finom volt így együtt a diós, csokis tésztával, de kakaós piskótával sem lehet rossz.

2010. dec. 24. 22:00

Sziasztok

én zserbót,diócskát,karácsonyi rétest:-) és diótortát készítettem.minden diós mert rengeteg a diófánk:-)

szuperek a leírt receptek

ki is próbálom mindet

Kellemes Ünnepeket

sziasztok

63. Kata10
2010. dec. 22. 20:39

Köszönöm szépen a lehetőséget!

Olvastam a sok finom receptet,egy pár nekem is meg van köztük az Isteni szelet!

Nagyon finom a családom imádja,ajánlom figyelmetekben!

Puszilok mindenkit üdv Kata.

2010. dec. 22. 18:28
Sziasztok!Ki milyen sütit készít az ünnepre?
61. szuzo
2010. nov. 18. 08:38

Szép napot,jó sütést!

Nagyon szeretjük a jó tömény csokis browniet,de most rátaláltam a "fehér" változatára is amit a napokban ki is próbáltam,hát mondhatom nagyon fenséges.Kicsit roppanós a diótól és krémes a nutellától.Íme a recept.


Nutellás blondie


Hozzávalók:

1 csésze liszt

½ teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

egy nagy csipet só

½ csésze durvára darabolt dió

1 csésze barnacukor vagy sima cukor

2 zacskó vaníliás cukor

½ csésze olvasztott vaj

2 tojás

4-6 evőkanál nutella


A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az összes szárazanyagot keverjük el. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, keverjük el, és mehet bele a 2 tojás is. Öntsük kivajazott, lisztezett formába és márványozzuk a nutellával. Kanalazzuk a felületére a nutellát és húzzuk el a csomókat kissé, mintha hanyagul belekevernénk, de ne vegyítsük teljesen a tésztát a krémmel, maradjanak benne nagyobbacska nutellás részek is.

60. beziske (válaszként erre: 59. - Szuzo)
2010. nov. 17. 16:06

Szép délutánt minden erre járónak!

Köszönjük a recit én ki is próbálom!

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook