Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
ez gyors és mutatós
köszi hogy leírtad
:-)
kipróbálom a kislányomnak holnap
szép estét
Babapiskótás csokis gomba:)
25 dkg cukor
3 dkg kakaó
2,5 dl tej
1/2 kg darált keksz
1 cs vaníliás cukor
1 cs babapiskóta
1 tábla tortabevonó
1 evőkanál kókuszreszelék
rumaroma
lekvár
Elkészítés
A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a tejet összegyúrjuk. Egy merőkanalat porcukorral jól behintünk majd a kész masszát belenyomjuk. A babapiskótát kettétörjük, a lapos oldalát lekvárral megkenjük, majd összeillesztjük a gombafejjel. A gombafejeket olvasztott csokiba mártjuk, majd kókuszba forgatjuk.
:-)
én múlthéten bogrács gulyásoztam,isteni lett,meg csokis málnatortát mert kislányom 2 éves lett,én meg 28:-)öregszem
igyexem jelen lenni új receptekkel
Köszönöm!!!Biztos finom!! :-)
Én holnap pizza korongokat sütök.
Bográcsban csülök körömmel pöri.Adjunk az élvezeteknek,Küldök!!!Lehet hízni tőle!!:-)))
hali
Meggyes csokitorta vanília öntettel és tejszínnel
süti:110g liszt,6 tojás,40g édes kakaó,120g porcukor,40 dkg magozott(ha lehet friss) meggy
öntet:2 tojás,3-4 ek liszt,2 cs vaníliás cukor,5 dkg cukor,3 dl tej
2 dl hulala tejszín,3 ek porcukor
A tortához a fehérjét csipet sóval felverem,ha már majdnem kemény beleteszek 80g porcukrot és tovább keverem géppel.A sárgáját a 40g porcukorral géppel kikeverem világosra,majd mehet a fehérjére.Óvatosan összevegyítem őket,a kakaót a liszttel elvegyítem, majd a tojásos masszához keverem.Kivajazott,lisztezett 24 centis tortaformába öntöm és rászórom a kimagozott,lecsöpögtetett meggyet.180-200 fokos sütőben 40-50 perc alatt kisütöm.Érdemes tűpróbázni,a közepe hajlamos később sülni a szélénél.
Amíg sül a krémhez a tej kétharmadát felteszem melegedni,közben a tojásokat,vanillint,a cukrot,a lisztet elkeverem a maradék tejjel,ha a lábosban lévő már forró,hozzávegyítem a tojásos masszát és folytonos kevergetés mellett közepes lángon-bocs gázsütőm van:-)-besűrítem.
a tejszínt 3 ek porcukorral keményre verem.A tejszínt előző nap be kell hűteni!
A kész,kihűlt sütit cikkekre vágom,tányérra helyezek egy-egy szeletet és sodóval leöntve,tejszínnel megspékelve kínálom.
Isteni
jó étvágyat
Sziasztok!Kellemes hétvégét mindenkinek!
Ma bírka pöri fő,husi leves,és a férjem süt sajtos pogácsát.
Hahó csajszik !
Beziske mizu?
Mi finomat sütsz hétvégén????
Szia Beziske:)
Én is ezt fogom meg csinálni:)
Epres piskóta:)
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj
Vaníliakrém:
1 cs vanília pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj
Tetejére:
Kb. 40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé
Elkészítés:
Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal
keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-
12 percig süsd. Hagyd kihűlni.
A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel
keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet,
sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint.
Pár órára helyezd hűtőbe.
23 * 31 cm-es tepsiben készült.
Nyuszi fészek torta:)))
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
pár csepp citromlé
1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
Díszítéshez:
kókuszreszelék
mandulaaroma
csokimázas drazsé, marcipán nyuszi...
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon megsütjük. Igény és létszámtól függően lehet magasabb kerek, tölthető; vagy lapos, a krémet csak a tetejére kenve.
A krémhez sűrű pudingot készítünk, majd ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral.
Ha töltjük a piskótát, arra figyeljünk oda, hogy a tetejére is kerüljön egy vékony rétegben a krémből.
A tortánkat beszórjuk a zöld kókuszreszelékkel, majd kedvünk szerint díszítjük.
A díszítéshez a kókuszreszeléket a mandulaaromával összekeverjük, ettől lesz zöld színű, mintha fű lenne. Fontos, hogy az aromát szinte cseppenként adagoljuk, mert így állíthatjuk be a szín intenzitását. :)
Igazi húsvéti süti, egyszerű és nagyon dekoratív.
Babapiskótás puncs szelet
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 evőkanál méz
1 dl tej
5 dkg margarin
A krémhez
3 cs. puncs ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 db rumaroma
1 cs. babapiskóta
Elkészítés: A piskótához a hozzávalókat jól elkeverjük, majd két lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, hozzáadjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótákat, melyet meglocsolunk a rumaromával, majd rákenjük a maradék krémet, és a másik piskótalappal befedjük. A tetejére puncsízű mázat kenünk. Dermedés után szeleteljük.
Epres joghurt alagút.
Hozzávalók:
1 doboz babapiskóta
2dl eperlé
2 ek. cukor
25dkg eper
0,7 dkg zselatin
0,7 dl víz
2dl natúr joghurt
2dl tejszín
1 citrom leve
12 dkg porcukor
Elkészítés:
Az eperlében feloldjuk a cukrot,a piskótákat megmártjuk benne,majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.A joghurtot símára keverjük a porcukorral és a citromlével,beleforgatjuk a habbá vert tejszínt,majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.
A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába,majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott,megmosott eperszemeket.Rásimítjuk a többi krémet is,végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogatunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét.
Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Amerikai krémes-nagyon finom:)
Hozzávalók:
Tészta: 7 tojás sárgája, 20dkg cukor, 20dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2evőkanál kakaópor, 13evőkanál víz. Krém: 7 tojás fehérje, 10 evőkanál cukor, 2cs csokis pudig, 6dl tej. Tetejére: 4dl tejszín, kakaópor vagy csokireszelék, ízlés szerint.
Elkészítés:
Tészta:
összekeverjük a hozzávalókat egy tálba,majd 180fokom kb 20percig sütjük.
Krém: Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot megfőzzük a 6dl tejjel.
Majd még forrón összekeverjük a tojásfehérjével.
A tésztát kivesszük és ráöntjük a krémet. Visszatesszük a sütőbe kb 15percre.
Ha kihűlt a tetejére felverjük a tejszínhabot Majd megszórjuk kakaóporral vagy csokireszelékkel. Nagyon fonom és egyszerű, gyors sütemény.
Ötlet: Lehet csinálni epres vagy banános,esetleg tejszínes pudinggal is. Ezekkel is nagyon jó!!
Őzgerinces Sportszelet
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 cs vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
fél üveg kimagozott meggybefőtt
3 db hagyományos rumos-csokis szelet
Elkészítés
Hat tojásfehérjét kemény habbá verünk fel, hozzáadjuk a tojássárgát, a sütőporos lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Óvatosan keverjük. A meggyet kevés lisztbe beleforgatjuk, a rumos-csokis szeleteket szép apróra összevágjuk, majd a masszába óvatosan belekeverjük.
A tésztához:
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
3-4 evőkanál kakaó
4 dkg sütőmargarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tej
A krémhez:
1 l tej
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
2 tojás sárgája
4 evőkanál liszt
25 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
A krémhez 5 dl tejet a cukorral felteszek melegedni. A maradék 5 dl tejet, a pudingport, a tojássásárgákat és a 4 evőkanál lisztet összekeverem, majd beleöntöm a meleg cukros tejbe, és sűrű krémet főzök. Ha kihűlt, hozzáadom a margarint, és kikeverem-
Zebra Szelet
A tészta hozzávalóit összedolgozom, 4 részre osztom, 1-2 mm vékonyra nyújtom, és tepsi hátulján egyenként megsütöm a lapokat kb. 180-200 fokon, 10 perc alatt.
A tésztalapokat megtöltöm a krémmel, a tetejére tehetünk csokoládémázat. Egy éjszakát pihentetjük, mert meg kell puhulnia a tésztának.
Milliomos szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
17 dkg liszt
12 dkg vaj kis darabokban
5 dkg barna cukor
A töltelékhez:
5 dkg vaj
5 dkg barna cukor
40 dkg sűrített tej
15 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
Kivajazunk egy 20cm x 20cm-es sütőformát. A lisztet tálba szitáljuk és a vajat belemorzsoljuk. Morzsalékos tésztát kell kapnunk. A cukrot hozzáadjuk és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát formába nyomkodjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat, a cukrot, és a sűrített tejet egy serpenyőben, alacsony hőfokon állandó keverés mellett forrásig melegítjük. A hőfokot csökkentve a keveréket 4-5 percig főzzük, amíg a karamell világos és sűrű lesz, majd elválik az edény szélétől. Megkenjük vele az omlós tésztát és hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor a karamell megszilárdult, a csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk és a karamell tetejére kenjük. A süteményt hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.
Tejút szelet
Hozzávalók:
24 dkg Ráma margarin
24 dkg cukor
20 dkg csokoládé
8 tojásfehérje
24 dkg darált dió
12 dkg liszt
A csokoládét a mikróban megolvasztom, habosra keverem a puha margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéből habot verek és felváltva a liszttel meg a darált dióval óvatosan a csokis masszához keverem.
Egy kis tepsit (30 x 22 cm) kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Krémhez:
3 dl Hulala (vagy tejszín)
1 tubus sűrített tej
1 csomag vaníliás cukor
4-5 db Miky Way csoki
Tetejére:
10 dkg tejcsoki
1 ek olaj
3-4 dkg fehércsoki
A Hulalát felverem. Amikor már kezd jó lenni, hozzáadom a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. A csokit szétnyomkodom kisebb darabokra és óvatosan belekeverem a habba. Ha tejszínnel készül, mindenképpen kell bele zselatin, hogy szeletelhető legyen.
Ha a tészta kihűl, óvatosan kettévágom vízszintesen, és megtöltöm a krémmel.
1 evőkanál olajjal együtt megolvasztom a csokit a mikróban. A sütemény tetejére simítom. A fehércsokit egy nylonzacskó sarkába teszem, és így rakom be a mikróba, először csak fél percre, ha nem olvad eléggé, még fél percre. Kivágom a zacskó sarkát és ennél kreatívabb mintákat folyatok rá (már nagyon későre járt, kicsit összecsaptam).
Megjegyzés: nagyon finom volt így együtt a diós, csokis tésztával, de kakaós piskótával sem lehet rossz.
Sziasztok
én zserbót,diócskát,karácsonyi rétest:-) és diótortát készítettem.minden diós mert rengeteg a diófánk:-)
szuperek a leírt receptek
ki is próbálom mindet
Kellemes Ünnepeket
sziasztok
Köszönöm szépen a lehetőséget!
Olvastam a sok finom receptet,egy pár nekem is meg van köztük az Isteni szelet!
Nagyon finom a családom imádja,ajánlom figyelmetekben!
Puszilok mindenkit üdv Kata.
Szép napot,jó sütést!
Nagyon szeretjük a jó tömény csokis browniet,de most rátaláltam a "fehér" változatára is amit a napokban ki is próbáltam,hát mondhatom nagyon fenséges.Kicsit roppanós a diótól és krémes a nutellától.Íme a recept.
Nutellás blondie
Hozzávalók:
1 csésze liszt
½ teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
egy nagy csipet só
½ csésze durvára darabolt dió
1 csésze barnacukor vagy sima cukor
2 zacskó vaníliás cukor
½ csésze olvasztott vaj
2 tojás
4-6 evőkanál nutella
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az összes szárazanyagot keverjük el. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, keverjük el, és mehet bele a 2 tojás is. Öntsük kivajazott, lisztezett formába és márványozzuk a nutellával. Kanalazzuk a felületére a nutellát és húzzuk el a csomókat kissé, mintha hanyagul belekevernénk, de ne vegyítsük teljesen a tésztát a krémmel, maradjanak benne nagyobbacska nutellás részek is.
Szép délutánt minden erre járónak!
Köszönjük a recit én ki is próbálom!