Aki már le tudott állni az antidepresszánssal (beszélgetés)
Koszonom, viszont kivanom! :)
Megmondom oszinten, mikor elolvastam a W. tajekoztatojat, en sem mertem volna bevenni... az a gorcsroham nagyon ijeszto...
Szia, köszönöm a választ! Közben találtam megoldást, az orvossal megbeszéltem, hogy mégis a régi gyógyszert szedem (Zoloft), mert azt biztosan bírom, bevált és jobban bízom benne. Az abszolút jó volt, csak már nagyon régóta szedtem megszakításokkal (öszi-téli depi idöszakban)és egy idö után szerintem nem tett jót a gyomromnak, de a másikról annyi rosszat olvastam (ha érzékeny vagy a Wellbutrinra, állítólag görcsrohamot kaphatsz, ezért nem mertem bevenni), hogy emellett döntöttem, ez egy kalkulálható rizikó.
Mindenkinek gyógyulást, jó közérzetet kívánok!
Nem javasaljok terhesseg alatt az antidepresszans szedeset. Persze akadnak kivetelek, de azt mindig orvos donti el, a beteg allapotatol fuggoen, egyedi elbiralas alapjan! De ugyebar semmilyen gyogyszert nem javasolnak, biztos ami biztos alapon.
En mindket terhessegem alatt teljesen jol voltam, bar nekem a szulesek utan bolondult meg a szervezetem. :(
En tapasztalt antidepresszans szedo vagyok. Raszokni nem lehet. Ha valaki abba szeretne hagyni - ORVOS EGYETERTESEVEL!!!! es nem sajat szakallara -, akkor fokozatosan csokkenteni kell az adagot es nem hirtelen leallni vele, kulonben elvonasi tunetei lesznek az illetonek.
A Xanas az mas, attol fuggove vallhat az ember, nem is szivesen adjak, sot fokozhatja a depresszios tuneteket!
En most Venlafaxint 75 mg-ost szedek, kb. 2-3 honapja (suly semleges, vagyis nem hizlal, mert az elozoktol, evek alatt 20 kilot hiztam). Az orvosom meg 3 honapot javasolt, utana az mondta probaljam meg nelkule FOKOZATOSAN abbahagyva.
Ha egy ygógyszer használ ne akrd ababhagyni, nem lesz semmi következménye
Ez a barom betegség már csak ilyen
Higyj nekem, én már sokkal régebben kinlódtam, kigyógyultam , aztán kezelhetően de visszaestem
Hát nem tudom,most mondhatom azt h nem vagyok rászokva,de akkor hogyan fejezzem ki azt h nem tudom abbahagyni?:):S
Igen,volt h elhagytam ...csökkentettem,telt múlt az idő aztán ujbol elojottek az uj ill. regi tunetek.
Benne vagyok már sajnos a dologban és nem 1-2 éve,hanem már 5éve!!
És nem szedek semmi nyugtatót meg ilyen -olyan dolgokat,ezt szedem,már amióta felismerték a betegségemet.Ja és azt az időt nem kívánom senkinek,amikor a szorongással kel és fekszik az ember.
A rászokás duma hülyeség
Leirtam párszor
Ha abbahagyás esetén szarabbul lesz valaki, azért van mert a dili/pánik stb. újbol előtör
Hagyd abba a fájdalomcsillapitót és újbol fáj a fogad/fejed
Én szedtem és szedem is, a citapramot.
Szedtem 1-2 evig aztan le lehetett állni,sikerült-jól voltam,aztán megint kezdődött az egész előről.Pár hónap leforgása alatt....megint rá kellett szoknom ....most megint szedem már vagy 2éve,ha nem több.........
egy bibi van,h lassacskán majd babát szeretnénk!!!!!
Én szedtem mindenfélét, abbahagyás esetén semmi m.lékhatás nem volt
Egy segitet a Fevarin
"Elfelejtettem szedni" 2 év után, ahogy a doki jósolta
A "rászokás" városi legenda
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek/tapasztalatotok az antidepresszánsokról?
- Akik antidepresszánst szednek és nem szégyenlik
- Te mikor kezdtél el antideprensszánst szedni?
- Hosszú ideje szedek antidepresszánst és nyugtatót, de nem tudom, milyen ütemben tudnék leállni a szedésével?
- Anyaotthonról való tapasztalatok? Van, aki volt ott és talpra tudott állni?
- 3 éves kisfiam reggel lábfájásra ébredt, nehézkesen tudott lábra állni. Most már nem fáj neki. Mit tegyek?