Aki a német nyelvet szereti, annak itt a helye (beszélgetés)
Hátha feléled ez a fórum!
Én úgy tudom, hogy alapszinten (anyanyelven is) az ember nem használ 2000-nél több szót.
Mi az egyetemen a Mittelpunkt-ot hsználjuk, mindjárt megnézem, az honnan indul. (Mi a felsőfokúból tanulgatunk.)
Sziasztok!
Nem tudtam korábban jönni.
Én úgy gondolom,hogy bár a Tangramot nem ismerem,de 4000 szoval /szo,kifejezés/ +nyelvtan ,simán el lehet menni alapfokú nyelvvizsgát tenni.
Persze,mindennek komplexül kell/ene/ mennie.Véleményem szerint legalábbis.
Örülök,hogy írtatok és benéztetek.
EGyébként,nem csak nyelvtanároknak szol,hanem bárkinek,aki érdeklődik a nyelv iránt.
Jó, hogy rátaláltam erre. Az egyik nagyon jó ismerősöm éppen szenved a némettel. Sajnos nagyon rossz tanárt fogtak ki.
Arról érdeklődött az egyik fórumon csak nem kapott választ, hogy a Tangram 6 kötetéből kb mennyi szót kellene tudni az alapfokú origós nyelvvizsgához?
Mert a tanár mindet kéri. Kiszámolták, hogy az kb 7000 szó,
Csak angol tanár ismerősöm van ő is tartott ilyen tanfolyamot és azt mondta, hogy kb 3000 szóval már simán le lehet alapfokúzni, és nem érti, hogy ez a tanár miért terheli le ennyire a diákokat a sok szóval feleslegesen.
Van itt valaki aki ismeri a Tangramot és tanított már belőle?
Sziasztok!
Azért indítottam ezt a kis csevelyt,hogy lehetőség adódjon az esetlegesen itt a hoxa-n felbukkanó német nyelvet okotató tanároknak "tanácskozni" .Mivel kezdő vagyok,tapasztalatokat gyűjtenék,magánórákkal,tanfolyamokkal kapcsolatban.
Milyen metódus a bevált,mit javasolhat egy nyelvtanár a hallgatójának,miből tanít,hogyan tanít,mivel "színesíti " az órákat.Stb.
Remélem,ezen gondolat alapján,elindul itt valami,ami szép,jó,bármi,ami német:)
Idézet,könyvajánló,gondolatok.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet segíteni annak, aki nagyon szereti a hazugságot?
- Milyen szakmát javasolnátok annak aki szereti a gyerekeket?
- Vannak itt olyan nők köztetek, akik nem szeretik a magassarkú cipőt?
- Német nyelvet jól beszélők segítenétek?
- Mi lehet az oka annak, hogy a 3 éves kislányom nem a korának megfelelő játékokat szereti, hanem a kisebb korosztálynak valót?
- Hol találok Cybergoth barátokat, itt vannak akik szeretik azt a stílust?