Afrikai óriáscsigák házán mik ezek a kis féregszerű valamik? (tudásbázis)
Szívesen. Megnéztem a neten egy forrást, mert itt egy tag belinkelt valamit a kerti csigák parazitáiról.Olvasd el figyelmesen és takaríts rendszeresen, mert akkor tényleg baj lehet.
Nekünk voltak kagylóink, azokon is megjelentek az ilyen kis kukacok. Én akkor elvittem őket egy tóba. nemcsak ezért, sok baj volt velük, a fiam akarta őket és 2 évig teljesen rám maradt a kagylók etetése, tisztitása.
Állatkereskedő kérdezz meg, ahol a kaját veszed nekik.
Köszönöm szépen. És ránk, emberekre sem veszélyes, igaz?
Nem tudom, talán túl nedves volt nekik a talaj.
Amúgy igen, van 4 macskám, egy bent a lakásban és nem dobtam ki egyiket sem, mert várandós lettem. A toxoplazma fertőzésen már atestem gyerekkoromban, így egyértelmű volt, hogy a cicák, mint családtagok ugyanúgy velünk lesznek.
Köszi a semmi hasznos tanácsot!
Keresek csigás fórumot, ott hozzá értő emberek vannak.
Szép estét mindenkinek!
Ezek Magyarországon keltek ki és a lemenő felmenő rokonságuk sem érintkezett egzotikus helyekkel.
Egyébként nem Pesten élek, és itt nincs egzotikus állatokkal foglalkozó orvos sem sajnos. Ha lenne elvinnem őket. De nincs.
Elég furi vagy, hogy ez elképzelhetetlen számodra, az Állatorvostudomány Egyetemen halakat, csigákat is ellátnak, gyűjtőnéven egzotikusállatokat. Inkább betegen elajándékozod őket, bravó!
Nem tudom mi a sorozat címe, valami szörnyek, a lényeg több dokumentumot feldolgoz, hogy milyen férgek, paraziták lehetnek bennünk. Milyen tüneteket okoz. Volt egy rész, amiben pont egy nyaralás során fürdőző, majd csigaféreggel fertőzött 8-10 éves gyerek hunyt el, mire rájöttek mi a baja, már késő volt.
N
Köszi.
Na mit vártál??? Ugyan mit? Leírtam vidd el orvoshoz. És a véleményem, hogy számomra a babám egészsége fontosabb lenne 1000 csigánál. Pedig állatbarát vagyok.
"A csigában való állomások magukba foglalják két generáció sporociszta és a cerkáriák termelését. Miután kikerülnek a csigákból, a fertőző cerkáriák elúsznak, áthatolnak az emberi gazdaszervezet bőrén vagy nyálkahártyáján, közben elhullajtják villás farkukat és így cisztoszomulákká alakulnak."
Nem kell az eg-vilagon mindent tudni. Elég lesz azt tudni kit mirol kérdezz.
Én érdemben hozzászoltàm.
De felőlem kuka.
Még az sem biztos, hogy az itteni állatorvos tudja, melyik könyvben kell megnézni.
De a kereskedő (ha lelkiismeretes), tudja melyik állatorvoshoz kell menni.
Hol a fejem? A nyakamon. A férjem, meg itt mellettem filmet néz, bár nem értem ez hogy jön a témához.
És nem halaim vannak, hanem Afrikai óriás csigák.
További ajánlott fórumok:
- Kedves hoxások nem kellene szervezni valamikor egy nagy "hoxa"találkozót?
- Mit tennétek, ha férjetek a valamikori menyasszonyának irogatna az egyik portálon?
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Akinek van afrikai óriáscsigája, írjon!
- Ha fehér, féregszerű nyomokat találtam a kutyám székletébe, adhatok neki féreghajtót?
- Afrikai óriáscsiga avagy Achatina