Ablakot ti hogyan pucoltok? (beszélgetés)
Keret/redőny: mosószeres ronggyal, majd áttörlöm tiszta száraz ronggyal vagy papírtörlővel.
Ablak üveg: nagyon híg mosószeres víz + Karcher szívós lehúzó......,.
Meg kellett néznem, mi az :) Jó kérdés, doboza nincs meg, a készüléken csak annyi van, hogy Vileda.
Nem kell bele víz, hanem tartálya a leszívott vizet gyűjti. Intersparban vettem, 20%-os kuponnal tavaly.
Épp most pucoltam.
Vízbe kicsi mosogatószer, viledával letörlöm a koszt, aztán ablakpucoló folyadék+papírtörlő.
Szóval már patyolattiszta.
Én még az életemben nem pucoltam ablakot.
Erre van a személyzet..-))
A mostani fekete-fehér újságpapírok tintája fog, kenődik. Szépen lemosott fehér műanyag keretet összefeketézi.
Inkább beáldozok pár papírtörlőt, abból a durvább fajtát. Túl puha sem jó, szétmállik és szöszól.
Ablakkereteket, redőnyt mosószeres vizes ronggyal letörölgetem.
Üveget lespriccelem ablaktisztítóval, összemaszatolom, majd lehúzom. Olyan, amilyen. Tovább nem érdekel. Ha látok csíkokat, azt papírtörlővel elintézem, ha nem látok, akkor úgy van jól és kész;)
Ja, amíg mosom az ablakokat, addig végez a gép a függönyökkel, kivasalom és visszateszem.
Van ablaktisztítóm is, de kicsi mosogatószert rakok vízbe és viledával.
De az újságpapír a tuti. A spáros viszi a prímet😀
Tetőtéri ablakaim vannak ,,kicsit más kategória.
Szinte kívülről rögtön poros vagy esőverte vagy kicsit madárpottyos lesz.Tehát mindennap moshatnám ha a tökélyre törekednék,,na ezt nem:)
Szóval madár kaka rögtön mosogató szerrel,eltávolítva.
Kívülről ha esik ,vagy készül,rögtön tolok rá higított mosogatót és az eső szépen elintézi a többit.
Belül mosogató és mikroszál.
Mosogatószeres víz, puha rongy. Keretet is lemosom. Akkus vileda lehúzó az összes vizet leszedi, törölni papírral max. a sarkokban kicsit.
Egyik leghasznosabb rabszolgám.
Ja, meg ha volna jóféle újságpapír, már azsincs nagyon.
Régen a Népszabadság, Népszava, Magyar Föld, stb ezek jók voltak,
Meg a Magyarközlöny!
Nincs bajom a tisztítószerekkel, törlőkkel, nagyon is jók,
csak kérdezem....
További ajánlott fórumok:
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Ti mivel díszítitek karácsonyra az ablakot, hogy a kinti szemlélő számára is látványos legyen?
- Hogyan nyissam szét az ablakot?
- Hogyan tisztítjátok a homokfúvott ablakot? Az ajtóról nem tudom lemosni a gyerekek ujjlenyomatait.
- Házi praktikák - hogyan szigeteljük le a falat, ablakot...?
- A párbeszéd ablakot, hogyan tudom visszaállítani?