A vulkáni hamufelhő káros hatását érezted már? (beszélgetés)
nem,de tudom milyen,mert volt benne reszem csileben,ez leginkabb a legzoszervi betegekre van rossz hatassal.lenyeg eros immunerendszer es akkor elkerul a betegseg,es no stress.
Ne felejtsük el: a Vezúv közelebb van, mint Izland és rendszeresen működik!
Azért tudnánk tenni érte, a Földért! Háborog, tajtékzik és sajnos igaza van, sokat tűrt már...
tényleg félelmetesen szép felvételek, most azért nem laknék ott :(((
Húúú, ezek csodás felvételek. De nagyon sok működő vulkán van a Földön, azok is hasonlókat produkálnak. Előbb-utóbb nagy baj lesz a Földdel, de mi úgy sem tudunk ellene tenni semmit.
Még Izlandon sem hord mindenki maszkot :)
Egyébként nagyon jó képek, nézzétek meg :)
[link]
Az már elmenne pánikkeltésnek is, amire tényleg semmi szükség. :)
Bocsi,de a most rengetg baci van a levegőbe.Szerintem inkább forduljatok orvoshoz,ha köhög a babátok nehogy késő legyen.Mi minden nap csak aludni járunk haza mégsem köhög a lánykám.Ne fogjuk már a betegséget a hamufelhőre!Viszont rengeteg beteg gyerek van most! A környéken már minden baba beteg rajtunk kívűl.(kop-kop-kop)
Én kisfiam is ugatva köhögött a hétvégén, aztán hétfőn meg semmi...
Nyilvánvalóan ez nem hasonlitható össze anno Csernobillal, de annak idején is csak annyit mondtak be a rádióba, hogy ne szellőztessenek, a gyümölcsöket, zöldségeket meg mossák jól meg. Aztán gimiben mesélte a fizika tanárom , hogy akkoriban az atommag kutató intézetben dolgozott, és olyan sugárzásokat mértek be, aminek teljesen mindegy volt, hogy zárt ablak, vagy sem...de ha komoly gond lenne, vagy bizonyitottan káros lenne ez a hamufelhő az egészségre, szerintem javasolták volna a maszkban járást ma már..
Egyik ismerősömnek elég érzékeny a szervezete, sok mindenre allergiás, köztük sokfajta porra, meg sok másra.. Hétvégén úgy fel volt puffadva az arca, be volt dagadva a szeme, mint még soha. Én nem láttam még így. Ahogy jött a szél meg az eső, kicsit levert, elfújt mindent, jobban lett. Aztán most a hamufelhő vagy más, nem lehet tudni... De tényleg nem láttam még ilyen ramatyul.
Szerintem pénteken nem véletlenül hívta fel a WHO egész Európa lakosságának a figyelmét, hogy ha lehetséges, ne menjenek a szabadba... Persze ezt a magyar illetékesek azonnal felülbírálták.
Mi nem vettünk észre semmit, de nem is voltunk kint.
Hát ez az.... bizonyítani úgysem tudjuk, de azért ha más tünetek jelentkeznek mint idáig akkor valószínűbb hogy a hamufelhő hatása.
babam ket napja kobog ejjel tegnap ugAtoszeruen aztan mar elis mult
Én asztmás vagyok és vasárnap nem voltam a legjobban, amikor sétáltunk. De nem fogom rá a hamufelhőre, mert az sokkal magasabban terjeszkedik, simán lehetett a budapesti szmog vagy a tavaszi pollenáradat is (allergiás is vagyok :D)
bocs, szombat DÉLELŐTT volt kint
Anyósomnak nagyon érzékeny szervezete van (mindenre allergiás, a napfényre is...) - szombat délután kint dolgozgatott a kertben - nem tudván, hogy hamufelhő van felette - és kora délután már krákogott, köhögcsélt...
Engem ez a rengeteg gépkocsi itt az úttesten jobban irritál, mint a gépek 10-12 ezer méter magasban.
Nem tudom milyen károsító hatása lehetne.
Mondjuk engem ez érdekelne jobban mert itt élek, de örülök ha más országokból is írtok csak tudjuk hogy melyik országról van szó.
Lehet hogy most tisztább a levegő, mert nem járnak a repülők. Arról nem nagyon beszélnek hogy mennyire szennyezik a környezetet a gépek.
Ja, hamufelhő. Szombaton volt a legszebb az ég! Semmi felhő, kékség mindenhol...és állítólag akkor jött a hamufelhő! A naplemente meg nekem ugyanolyannak tűnt, mint eddig is, hamufelhő nélkül!
Szerintem semmilyen hatása nincs....mármint egészségre káros. Persze ha közelebb laknánk azért a por, meg a szenny biztos piszkálná a szemünk, tüdőnk...de így nem. Párom egy légi-irányító párnál melózik...ők nem is értik, hogy miért van lezárva a magyar légtér...ahány ember, annyi vélemény...
Én szinte észre sem vettem a hamufelhőt!
Szia! Szerintem senki sem érezte eddig a hatását.
A hivatalos jelentések azt írják hogy egyenlőre semmilyen egészségre káros hatása nincs a hamufelhőnek.
Kíváncsian várom a személyes tapasztalatokat.
További ajánlott fórumok: