A traubi szóda, mint gyógyszer (beszélgetés)
Nekünk is már nagyon régen mondta a doktornénink h Coca Colát kell inni,persze nem vedelni,csak pár kortyot. (a gyömbért és a traubit is hallottam már)
A másik sokan azt mondják (szerintem hülyeség),hogy a tea a betegek itala, én pl ha beteg vagyok nem tudok teát inni,csak vizet, viszont ha nincs semmi bajom akkor szinte egész nap teázok....
én is hallottam.mondjuk a friss gyömbér lereszelve szintén hányás csillapító-kismamáknak is ajánlani szokták.
a hideg megnyugtatja a gyomrot, a cukor meg talán pótolja amit kiürült a hányással-de lehet az is a gyomor ph-ját befolyásolja?
Árulnak Magyarországon Almdudlert?
A gyömbért én is hallottam gyomornyugtatónak, meg a kólát is. A Traubi meg szimplán finom:)
Nekem már huszonéves gyerekeim vannak, de a Traubit vagy az Almdudlert már akkor ajánlotta a gyerekorvos, amikor kb. 3-4 évesek voltak. Csak ki kellett keverni belőle a buborékot.
Különben már más szülőtől is hallottam, sőt több elismert gyermekorvostól is.
Nem utolsó szempont, hogy a gyermek egy idő után már undorodik a teától, ezt szívesebbenn issza.
További ajánlott fórumok:
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Horvátországi nyaralás alatt mire kell ügyelni? Mit ne igyunk és mit ne együnk? Valamint milyen gyógyszereket érdemes vinni magunkkal?
- Hányós virusra milyen vitamint vegyek be, egyáltalán milyen gyógyszert?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Milyen vitamint kéne pótolni a fiamnak (zöldségre, gyümölcsre gondolok, nem gyógyszerre), mert törik nagyon a körme?
- Mi a különbség a gyógyszertári és a háztartási szódabikarbóna között!?