A-tól Z-ig minden, amire választ szeretnél (beszélgetés)
Szia!
Eddig a savanyuságot nagy üvegekben hideg lével tettem el.
Hideg lé:
2 liter vízhez, 3 dl 10% ecet, 8 dkg só, 16 dkg cukor vagy édesítőszer, 10 gr szalicil, pici borkén
(5l-hez 1 kk).
Hidegen összekeverjük. Nem baj ha a szalicil csomós marad, 2 nap múlva felolvad és eltűnik.
Mindenféle paprikát, zöld paradicsomot és a csalamádét is így teszem el. Ropogós és friss marad és nem vesziti el a szinét sem:-)
Idén szeretném kipróbálni a vödrös savanyút.
Bocs nem jó fejeztem ki magam,gyümölcs levesbe szoktam pár szelet almát is rakni,nem sokat mert anyira nem szeretik.
Móndjuk lehetne almalevet,de fogalmam sincs,hogy kell,meg,hogy szoktak-e?Csak egy ütlet.
kicsi a fagyasztóm,sajnos..:(
Almaleves...?? az meg milyen?
Szia!Én leszoktam reszelni,és be a fagyasztóba.
Meg vegyesen szoktam eltenni levesnek a fagyasztoba.
Az almát mi sem szeretjük kompótnak,csak pitébe és levesbe.
Jó ez a fórum,már megint itt vagyok.
Rengeteg nyári almám termett az idén,mit kezdjek vele,a kompótot nem szeretjük...:)
köszönöm,eltettem a recepded alapján.
Leírnád az őszit is?
40dkg cukrot, 4dl vizet, 1dl ecetet, egész fahéjat, citromhéjat felforralni, ezzel 2kg kemény, magvas szilvát leforrázni. Mikor teljesen kihűlt, a szilvát hidegen üvegekbe tenni, a szirupot újra felforralni, a szilvára önteni. 8-10 percig kell gőzölni. (A recept azt is írja, hogy erős vízsugárral mossuk meg a szilvát, de a hamvasságát ne töröljük le, mert így sokkal gusztusosabb. De ez már ízlés dolga).
Mi nagyon szeretjük, mindenféle sültekhez szoktam adni.
1 kg sárgabarack,
30 dkg cukor
A barackot leforrázva meghámozom és felezem, majd tiszta üvegekbe töltöm. 1 liter vízből és 30 dkg cukorból egy szirupot főzök és a sárgabarackra öntöm. 5 - 6 szétzúzott barackmag finomítja az ízét. Az üvegeket lezárom és 85 fokon 30 percig sterilizálom.
Az őszibarack eltevése egy kicsit rázósabb, és csak szeptemberbe.
Kajsziból és öszi barackból,hogy szoktatok elrakni kompotot?
Az egyik öszibari nem válik el a magjától.
tavaly raktunk el mi is télire koviubit annyi, hogy jól leszűrtűk a levét, majd felfőztük, vissza az ubira + szalicil
isteni fincsi volt :)
Tegnap,kivettem az ubit a hűtőből,nekünk tetszet!
Én bíztos teszek be télire is.
Szerintem az uborka mivel vizes, nem lesz igazán jó.
Igaz még nem próbáltam ki. Salátának próbáltam még évekkel ezelőtt lefagyasztani, nekem nem volt az igazi.
Sziasztok!
Szoktatok,kovászos ubit fagyasztóba tenni?Állitólag finnom,ma hallottam
További ajánlott fórumok:
- Szeretnél egy jó kis csapatba tartozni, ahol mindenről dumcsizunk írj
- Virágültetés/virággondozás, minden amit tudni szeretnél
- A két szobát egy ajtó választja el, minden áthallatszik, folyton felébredek
- Küldj egy ölelést akinek szeretnél vagy akár mindenkinek!
- 1990 környékén voltak olyan könyvek ahol minden epizódnál lehetett választani, hogy merre mész tovább. Milyen könyv volt ez?
- Segítsetek légyszi. Választottam egy új cursort és eltünt minden a naplómból.