A szódabikarbóna valóban ártalmas a terhes nőkre, illetve a magzatra? (tudásbázis)
Köszönöm a tippeket, ki fogom őket próbálni :)
Szerencsére azóta nem jött elő újra :)
Bár nem árt egyáltalán a szódabikarbóna, de léteznek ásványvizek, amikben több a karbonát ion, ez fel van tüntetve az üvegén, és terhesség alatt ezeket jobban ajánlják, mert gazdagabbak kálciumban is, meg ásványi anyagokban is, és jobban lekötik a gyomorsavat. Étkezéskor is fogyaszthatod és étkezésen kívül is:)
Másik, ami nagyon bejött nekem terhességek idején, refluxra is meg gyomorégésre is, az a gyömbértea, egy mokkáskanál gyömbért 3dl lobogó vízbe szórsz és 1 perc múlva lekapcsolod. Úgy hagyod 20 percig, ha ez nagyon tömény neked, akkor tehetsz még hozzá vizet, és édesítsd tetszés szerint!
Amit a citromról mondtak, az is jó, mert a kimondottan savanyú gyümölcsök (savanykás alma is, és szőlő) beindítják jobban a nyáltermelést és a nyál, ami a gyomorba jut, a legjobb semlegesítője a gyomorsavnak. De a gyömbér máshogy hat, a gyömbér tonizálja magát a gyomorszájat, így jobban zár és megakadályozza a refluxot.
A helyedben mindhármat bevetném, a citromlevet, a gyömbért és az ásványvizet is. És végső esetben a szódabikarbónát, mert az inkább csak a tüneteket enyhíti, magát a bajt nem gyógyítja, de ártani nem árt.
Köszönöm Nektek, baromira megijesztettek. Van olyan orvos, aki kifejezetten tiltja és el is mondja a terhes betegeinek. Nekem senki sem szólt...Köszönöm a válaszaitokaz!
Petra025 Egyébként gyomorégés ellen vettem be, késhegynyit kis vízzel!
milyen formában?
tisztítószerként vagy elfogyasztva?
amúgy sehogy sem ártalmas
További ajánlott fórumok:
- Citrom, ecet és szódabikarbóna a takarításban
- Mi mindenre jó a szódabikarbóna?
- Ha szódabikarbónával mosom meg a fogam, tényleg fehér lesz? Van káros hatása?
- Lúgosítás szódabikarbónával? Van valakinek tapasztalata?
- Hallott már valaki a szódabikarbónás fogfehérítésről?
- Szerintetek a penészölő belélegzése ártalmas lehet a magzatra?